Dodaj do ulubionych

Balaton-noclegi

10.08.11, 10:13
W ostatni weekend sierpnia wybieramy sie na pare dni nad Balaton - 2 dorosłych + 2 dzieci - 7 lat i 1,5 roku. Mozecie polecic gdzie nocleg wynając w miare tanio, czysto. Jest nam obojetnie czy północ czy południe jeziora bo i tak jedziemy tam 1x. Mówimy po angielsku (ja) i niemiecku (mąż) wiec mysle, że sie dogadamy....tylko gdzie najlepiej??

Z góry dziekuje za konkretne namiary na kwatery czy pensjonaty.
Obserwuj wątek
    • Gość: Clara74 Re: Balaton-noclegi IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.11, 18:20
      Właśnie wróciliśmy z Siofok, mieszkaliśmy przy ulicy Kosuth.L Było czysto i przyjemnie. Gospodarze mają do dyspozycji 2 niezależne apartamenty 4 i 5 osobowy w cenie 12 000 Ft za dobę lub 3 niezależne pokoje z 2 łazienkami i dostępem do wspólnej, sporej i dobrze wyposażonej kuchni. Płacilismy za taki pokój 10 000 Ft za dobę i mieliśmy kuchnię w zasadzie dla siebie ponieważ Niemcy i Czesi i Słowacy, którzy tam się w międzyczasie przewinęli wcale z niej nie korzystali. Odległość do bezpłatnej plaży ok. 600m, spacerem 7-10 min. Do centrum miasta szliśmy 15 minut. Sklep Lidla w odległości ok. 1km Jedyny mankament jaki odczuliśmy to brak miejsca do grillowania. Jeżeli takie lokum by Wam odpowiadało to podam nr telefonu na priva. Gospodarz mówi po angielsku a gospodyni po niemiecku.
      • ewik74 Re: Balaton-noclegi 12.08.11, 20:56
        Oczywiscie, poprosze telefon i jakbys miała strone www to rozejrze sie dokładniej :-)
        Pisalas ze nie ma grilla al;e to znaczy ze nie maja tam rowiez podwórka, ławeczki, jakiegos miejsca na "odpoczynek" po plaży??
        • Gość: Clara74 Re: Balaton-noclegi IP: *.adsl.inetia.pl 13.08.11, 15:13
          Jest mała altanka na podwórku i miejsca parkingowe, w zasadzie to nie wiem, czy można by tam palić grilla, bo urządzenia nie było, a my w końcu nie zapytaliśmy. Pokoje mają balkony. Gospodarze to emeryci, obawiam się, że na internecie nie znający się, bo strony www nie mają. Prześlę zdjęcie domu niestety, mam tylko jedno, może to Ci coś da. Jest fajna jedna rzecz u Węgrów, że są bardzo pomcni, przynajmniej na tej ulicy. Gdy nie mogłam zgodzić sie co do ceny z jednym gospodarzem prowadził mnie do sąsiada, jak u sąsiada nie odpowiadały mi warunki /chciałam mieć kuchnię gazową/, to prowadził mnie do jeszcze kogoś innego. To zapewne ich taki system i mają w tym swój interes, ale mimo wszystko było to miłe.
      • padmek Re: Balaton-noclegi 22.09.11, 13:48
        Cześć,
        właśnie tam jakiegoś noclegu szukam.
        Czy gospodarze mają pokój dwuosobowy ?
        Czy Balaton tam jest czysty ?
        Będę wdzięczny za odpowiedź.
        Ja z kolei mam sporo informacji
        z Chorwacji, Cyklad, Dodekanezu i Algarve.
        Pozdraw. Piotr: padmek@interia.pl
      • Gość: gaga Re: Balaton-noclegi IP: *.sileman.net.pl 14.11.11, 17:17
        Witam! moge prosic o zdjęcia z tej kwatery? gaga387@gmail.com
    • styska92 Re: Balaton-noclegi 16.08.11, 16:00
      Claro, bardzo prosiłabym o jakiś namiar na to miejsce ;)
      • clara74 Re: Balaton-noclegi 16.08.11, 20:41
        Próbowałam wysłać na styska92@gazeta.pl, ale wiadomość wraca.
    • styska92 Re: Balaton-noclegi 16.08.11, 21:23
      styska@onet.eu ;)
    • 2k4u Re: Balaton-noclegi 18.08.11, 11:27
      własnie wróciłem z nad Balatonu.
      zarezerwowałem dla 2 dorosłych osób + dziecko pokój w Köröshegy Flekken Panzió (booking.com) w cenie 36€. do dyspozycji m.in. basen , jacuzzi, mały plac zabaw dla dzieci.. polecam, bo cicho, przyjemnie i schludnie, a pokoje całkiem duże
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka