Dodaj do ulubionych

Krynica i wycieczki na Słowcje.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.12, 10:22
Przyjechałam z dziećmi do Krynicy i będziemy zwiedzac okolice.Chciałabym oprócz polskich okolic pokazać im jakieś ciekawe miejsca na Słowacji.Czy Ktoś może mi polecić jakieś wycieczki po stronie Słowackiej. Dopołudnia dzieci mają rehabilitację a po południu tak około 4 -5 godzin wolne. Mam samochód tak, że do granicy w Leluchowie szybko dojedziemy tylko nie bardzo wiem gdzie dalej. Oglądałam mapę ale nie znam tych małych miejscowości.Chciałabym pokazać im jakieś zabytki, ładne okolice i widoki a także pokupować słodycze (najlepiej za złotówki).Dzieci mają 6 i 8 lat Widziałam na mapie pobliskie miejscowości, ale nie wiem gdzie znajdziemy coś ciekawego no i najlepiej aby na te kilka godzin nie musiało sie kupować winety.Nie wiem czy droga 77 od granicy w Leluchowie jest drogą płatną?Chciałabym jechać drogami bez opłaty. Jesli, ktoś będzie tak miły i udzieli mi jakiś informacji to z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: vvv Stara Lubovla IP: *.ists.pl 21.06.12, 06:53
      Zamek i skansen
      • dddbb Stara LubovNa 21.06.12, 08:55
    • Gość: vvv Jaskinia Bielańska IP: *.ists.pl 21.06.12, 17:40
      Myślę, że możesz spróbować. Z Krynicy samochodem to co najmniej 1,5 godz w jedną stronę ale atrakcja dla dzieci na pewno spora.
    • Gość: vvv Drogi płatne IP: *.ists.pl 21.06.12, 17:44
      Najbliższa droga płatna to autostrda D1 między Popradem a Preszowem.
      Tu więcej szczegółów: www.dialnicnenalepky.sk/SpoplatneneUseky.aspx
      • lisia312 Re: Drogi płatne 21.06.12, 19:59
        Bardejov
    • Gość: miru Re: Krynica i wycieczki na Słowcje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.12, 09:43
      wodny świat w miejscowości svidnik (baseny) można płacić złotówkami
    • Gość: Agnieszka Dziękuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.12, 11:02
      Dziękuję za podpowiedzi.Wczoraj zwiedziliśmy Bardejov i okolice.W sobotę, jeśli nie bedzie padać mamy w planach Stara Lubovna i okolice. W przyszłym tygodniu jakieś dalsze wyprawy. Dziękuję.
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka