Dodaj do ulubionych

Winietki - droga Nowy Sącz - Eger

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.15, 13:22
Witam wszystkich:) Jutro wybieram się na kilka dni do egeru. Studiuje te mapy i czytam różne informacje, że teraz na Węgrzech się trochę pozmieniało z opłatami/winietkami. Chciałbym przejechać po prostu spokojnie bez tych badziewnych winietek do egeru. O ile wiem to przesów - Koszyce można przejechać za darmo drogą 68 tak nie mam pojęcia jak to jest z Węgrami. Chodzi o odcinek od granicy do egeru... Prosił bym o jakieś info/wskazówki
Obserwuj wątek
    • tu_nia Re: Winietki - droga Nowy Sącz - Eger 30.07.15, 11:48
      na google ma trzeba szukac bocznych drog albo w nawigacji w[pisac omijaj platne, ale my ze sacza jezdzimy od lat inna droga przez mnisek na poprad z popradu na roznava przejscie slowacja wegry kral tornalam na wegrzech przez ozd i na eger jazda na koszyce ma sens tylko jesli jedzie sie autostrada bo od preszova juz do granicy wegierskiej mozna dojechac autostrada,oczywiscie trzeba kupic za euro winiete, ale jesli omijajmy autotrade to itak wyjdzie czasowo tyle co przez poprad a ruch jest o wiele mniejszy od popradu do roznavy.przez koszyce jade tylko nad balaton albo do chorwacji kiedy kazda godzina jest cenna ale do egeru tylko przez poprad.
      • Gość: Gagatek Re: Winietki - droga Nowy Sącz - Eger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.15, 13:16
        czyli jeździsz tą drogą:

NS -> Poprad, Słowacja -> Švábovce, Słowacja -> Tornaľa, Słowacja -> Bánréve, Węgry -> Ózd, Węgry -> Eger, Węgry.

?
        Ja akurat już wróciłem we wtorek i jechałem tylko autostrada na węgrzech

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka