Dodaj do ulubionych

baseny termalne Słowacja

IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.05, 07:57
jak najprosciej autem dojechac do Liptowskiego Mikulasza?
Znacie jakies inne warte polecenia baseny termalne niedaleko granicy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Darek K. Re: baseny termalne Słowacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 18:12
      Niedaleko granicy to raczej pozostaje Tatralandia.
      • Gość: lm Re: baseny termalne Słowacja IP: 82.160.22.* 19.08.05, 16:38
        Gość portalu: Darek K. napisał(a):

> Niedaleko granicy to raczej pozostaje Tatralandia

Mylisz się:
        Poprad
        Orawice
        Besenowa
        Vrbow
    • Gość: sebastianlll Re: baseny termalne Słowacja IP: 81.219.117.* 10.08.05, 21:23
      Skad i czym chcesz jechać?
      • Gość: deo Re: baseny termalne Słowacja IP: *.wss.zgierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 21:40
        Ja też chciałbym jechac gdzieś do Słowacji do basenów termalnych ... tylko
        gdzie ??? byleby nie było za drogo .... jade autem z Łodzi ....na urlop
        Może ktos może polecic jakieś ciekawe miejsce ....

Podobno ta Tatralandia to jest droga i raczej dla dzieci ....
    • Gość: sebastianlll Re: baseny termalne Słowacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 10:12
      Najlepsza droga samochodem to:
      Katowice
      Bielsko Biała
      Żywiec
      Korbielów/Oravska Pohora
      Namestovo
      Dolny Kubin
      Ruzemberok
      Liptowsky Mikulasz
      Szukać noclegu gdzieś między tymi miastami najwięszke baseny termalne są w
      Besenowej (tj. ok 20 km. od Ruzemboroka i Liptowskieg Mikulasza w tej wsi na co
      drugim domu jest napis privat, ja osobiśie wole mniejsze natężenie ludzi i
      wybieram wioske przed Besenova Liptowska Teple i tam mieszkam)
    • Gość: tTADEK Re: baseny termalne Słowacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:09
      Baseny na słowacji znacznie podrożały obecne ceny to ORAWICE 380 korno za 3,5
      godz BESANOWA 180 koron cały dzień Tatralandia 450 cały dzień. W BESANOWEJ jest
      rozbudowa czynne ale część zagrodzona.Tatralandia bardzo fajna ale tłumy i
      drogo. Wszystki są w miarę blisko od siebie odległość BESANOWA do TATRALANDI 18
      km.Orawice są bliżej od granicy 20 km.Są też jeziora polecam kąpiel w
      Namiestowie Byłem tam tydzień temu woda tak ciepła była że można siedzieć ile
      chcesz.ja mam pensjonat w Jordanowie i jeżdze tam z ludżmi.Baseny od CHyżnego
      ORAWICE 20 km BESANOWA I TATRALANDIA 65km POZDRO.
      • Gość: tomek Re: baseny termalne Słowacja IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.05, 14:25
        Interesują mnie dzikie żródła termalne w okolicy basenowej.
        Gdzieś koło miejscowośći Lucki podobno są?
        Kto zna jakieś ciekawe miejsca w tych okolicach godne polecenia?
        • Gość: sebastianlll Re: baseny termalne Słowacja IP: 81.219.117.* 14.08.05, 20:47
          W miejscowości Lucy Kupele jest senatorium a w nim kryty basen z wodą
          pochodzącą ze źródeł termalnych (woda w basenie jednak nie jest ciepła) W
          wiosce Kalameny przy wiexdzie do lasu jest takie dzikie bajorko z gorąca wodą
          (jeśli chcesz służe opisem jak tam trafić)
          • invicta1 Re: baseny termalne Słowacja 15.08.05, 07:53
            a co to jest sEnatorium? jakis rezerwat byłych senatorów czy co?
          • misialu Re: baseny termalne Słowacja 17.08.05, 16:42
            Sebastian, proszę o namiarek na to bajorko. Jak mozesz to chybcikiem, bo jutro
            jestem ostatni dzień w robocie!!! A potem pare dni wolności i... podobno na
            Slowacji ma padać :-( Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
    • monikaa13 Re: baseny termalne Słowacja 17.08.05, 16:51
      Polecam Tatralandię, wcale nie jest tylko dla dzieci, koszt 450 koron za cały
      dzień.
      W popradzie jest też płaci sie za godzinę, ale dokładnei nei wiem ile.
      Poza tym małych basenów z termalną wodą jest bardzo dużo w Słowacji, zależy na
      czym dokłądnie wam zależy.
      Tatralandia to zabawa dla całej rodziny, baseny termalne z wodą 38 stopni,
      zjeżdżalnie dla dzieci i dla dorosłych, niektóre są naprawdę niebezpieczne,
      dużo knajpek western city, a dodatkowo płatny 250 koron cudowny świat witalny,
      to jest zdecydowanie dla dorosłych, super prysznice, jacuzzi itp., polecam,
      choc w samym witalnym świecie nie byąłm ale dużo widziaąłam.
      • misialu Re: baseny termalne Słowacja 17.08.05, 16:56
        Fajnie, że się odezwałaś :-) Do Tatralandii na pewno zajrzymy, ale nie
        poszalejemy tam przez cały tydzień ze względu na kasę. Przeraża mnie też troche
        wizja dzikich turystycznych tłumów. Chciałabym znaleźc jakieś wyjście pośrednie
        czyli ciepła woda w basenie, (ze względu na pogodę chyba przyda się zadaszony,
        niezbyt duże mrowie ludzisk, no i troche mniejsza cena niż 45 zł za wjazd od
        jednej osoby. Znasz takie miejsce? Może być trochę oddalone od L. Mikulasza, bo
        będziemy samochodem.
        • monikaa13 Re: baseny termalne Słowacja 17.08.05, 17:13
          Osobiście nie, ale wiem, że są Oravice, Basenova no i Poprad, al etych basenów
          na Słowacji jest dośc sporo, tylko nie zanm nazw i nei wiem gdzie są, a poza
          tym są to takie pojedyńcze chyba te 4 co wymienam są najbarzdiej znane
          Tatralandia
          Poprad
          Oravice
          Basenova
          • Gość: zbyszek Re: baseny termalne Słowacja IP: *.kfap.com.pl 18.08.05, 10:45
            Do tej listy dopisuję Vrbov niedaleko Popradu cały dzień 130sk/osoba
            ludzi dużo zwłaszcza polaków.
            • misialu Re: baseny termalne Słowacja 18.08.05, 10:51
              Cena bardziej ludzka, ale i ludzi - jak piszesz - dużo. A gdzie mało ludzi?
              Może ktoś odkrył takie przytulne kąpielsko?
              Misia
              PS. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Jesteście nieocenionym źródłem
              informacji. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka