jano40 10.05.06, 16:46 witam mam pytanie czy ktos z naszego forum ma jakies wiadomosci o tym akwenie 'zcy tam jest jakas plaza i czy wartotam jechac i gdzie zamieszka dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gall Re: slowacja zemplinska sirawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 14:06 Byłem tam 3 lata temu- dla mnie sama Z.Sirawa to kaszana - wysychajace bagnisko cuś a'la większy Rożnów, ale zrobili ładny basenik na swieżym powietrzu. Oprócz tego parę kilometrów stamtąd ładne, ale małe Vinnickie jeziorko.Natomiast malowniczy jest Vihorlat z Morskim Okiem, można też podjechać do granicy i na piechotę zobaczyć Uzhorod. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Slowacja Zemplinska Śirawa... 11.05.06, 14:45 Potwierdzam, mam takie same wrażenia. Morskie Oko - obowiązkowo! bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: slowacja zemplinska sirawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.06, 14:08 Kwatery prywatne i całe domy do wynajecia, kilka ośrodków i hoteli, kamping. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano40 Re: slowacja zemplinska sirawa IP: *.71b.kozienice.pilicka.pl 11.05.06, 17:47 dzieki za ostrzezenie ja chyba dam sobie spokoj zostala jeszcze domasa ale mysle ze temat jest dardzo zblizony znowu po raz kolejny trza jechac do hajduszoboszlo przerypane Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Słowacja Vel'ka Domaśa... 12.05.06, 07:59 Nad jeziorem zaporowym V. Domaśa nie byłem, a też jestem ciekaw relacji z tego miejsca, bo na fotkach wygląda zachęcająco: www.domasa.sk/domasa2/?lang=sk bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
jano40 Re: Słowacja Vel'ka Domaśa... 12.05.06, 10:38 ja tez tylko przejazdem i wygladalo dosc srednio ale miejscowoscTisava wygrzebana w stronie pod. wyz jest do przyjecia nawet kawal piaszczystej plazy ale to tylko strona jak bede mial wiecej konkretow dam znac a moze ktos ma ciekawe namiary na ta miejscowosc Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Słowacja Palcmanská Maša... 12.05.06, 11:12 A myślałeś o tym niewielkim, ale malowniczym zbiorniku, położonym na skraju wspaniałego Sł. Raju? www.slovenskyraj.sk/obce/dedinky/pl.html vratna.hej.pl/noclegi/ded.htm bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano40 Re: slowacja zemplinska sirawa IP: *.71b.kozienice.pilicka.pl 13.05.06, 12:50 czy nikt naprawde nie jes w stanie poza negatywami napisac cos pozytywnego czy woda w sirawiwe jest naprawde taka brudna czy okres kwitniecia wody trwa caly sezon czy zalezy od temperatury i wkierunku wiatru .sugeruje sie swoim pobytem w latach94\95 i nie byla to rewelacja ale nie bylo tragedi bylo troche plazy w horce moze ktos ma aktualne dane o stanie zbiornika na sirawie jakas miejscowosc przy zalewie gdie bedzie trohcepiasku i lagodne zejsce do wody z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś