Gość: P. IP: *.toya.net.pl 02.08.06, 17:06 Wybieram się w Tatry Słowackie. Czy ktos może polecić jakąś kwaterę lub pensjonat w przystępnej cenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diapazon Re: Słowacja - zakwaterowanie 02.08.06, 18:42 Byle nie Čonka Koloman w Novej Lesnej,bodajże ul. SNP 8lub 10:-) Kombinuje, obrabia wszystkim tyłek, woda ciepła bywa czasem i kasuje z góry za pobyt a potem nie chce oddać jak wcześniej wyjezdzasz. Poza tym, żeby pochodzić po Tatrach to musisz z Novej Lesnej wyjechać elekričką o 5:00-6:00 rano-co nie jest fajne. Lepiej szukaj czegoś w Smokowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
maboo Re: Słowacja - zakwaterowanie 11.08.06, 13:20 Akurat byliśmy u Colomana przez 1,5 tygodnia w 4 osoby i generalnie jestem zadowolony. W stosunku do nas Coloman był bardzo miły i gościnny, zawsze się pytał gdzie idziemy, doradzał lokale z żarciem, co zobaczyć, koordynował ustawianie samochodów na swoim parkingu, tak aby wyjeżdżający wcześniej następnego dnia mieli niezablokowany samochód. Facet wstawał przed pierwszymi gospodarzami i szedł spać jak już wszyscy się zeszli. Wg. mnie dobrze pełnił rolę gospodarza i jeśli zdarzyła sie jakaś wyskokowa ekipa to potrafił iść i ich ochrzanić że nie są sami, on ma innych gości i ma być ogólny spokój. Niestety do niektórych to nie trafiało i potrafił się z nimi pożegnać następnego dnia - co uważam za bardzo rozsądne. Normalnie można się u niego napić Klasztornego, Śliwowicy, pogadać, ale jak ktoś przegina (trzeba mocno przegiąć) to on mu grzecznie dziękuje. Akurat ja jeżdżę na Słowację w góry i zwiedzać zamki, jaskinie, miasteczka, itp. a nie na piwo, chlanie i panienki, więc moim skromnym zdaniem mieszkanie u Colomana gwarantuje nam spokój od buractwa, które przyjeżdża na tanie piwo i nie robi nic poza narąbaniem się. Przykładowo na kuchni jest kartka o tym aby nie korzystac z niej po 22:00, spytaliśmy się o co chodzi i spokojnie mozna korzystać z niej przez 24h. KArtke wywiesił po to aby w kuchni nie robiono sobie libacji do białego rana. Reasumując, polecam metę u Colomana. Co do lokalizacji to jest dobra, bo dość blisko jest elektriczka i można dojechać pod dowolną trasę w Tatry, a z drugiej strony jest blisko do Tesco w Popradzie, gdzie robi się zakupy, no i "Salas" w Sławkowie jest bliziutko (jak na samochód) a tam jest najlepsze żarcie jakie znaleźliśmy w okolicy. www.novalesna.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
diapazon Re: Słowacja - zakwaterowanie 21.08.06, 23:42 hmmm...nie wiem jakie są fajne lokale z dobrym jedzeniem w Novej Lesnej- przeważnie było drogie i kombinowane:-) Jeden "sklep",gdzie kolejka od 7:00 jak za komuny i szybko brakuje pieczywa, wszędzie pełno Cyganów, elektrićka może i blisko ale w dalsze partie Tatr trzeba wyjeżdzać ok. 5:00 rano. Generalnie chodzę po górach a nie imprezuję (odznaki GOT itd) a u tego pana naprawdę jest tak sobie. Wolę Smokowiec-bliżej szlaków. Nikt mnie do Novej Lesnej nie przekona. Co do taniego piwa też bym nie przesadzał-bardziej na zachód gdzie mniej się kombinuje-jest tańsze i nie chrzczone w knajpach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atalala Re: Słowacja - zakwaterowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 21:34 Ja równiez byłam tam i nocowałam .Polecam nocleg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zjak Re: Słowacja - zakwaterowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 20:42 > Wybieram się w Tatry Słowackie. Ale w Wysokie czy Zachodnie, bo to jest różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
diapazon Re: Słowacja - zakwaterowanie 02.08.06, 21:44 Z tego co sie domyslam-autorowi chodzi o bardziej popularne Vysoké Tatry... A jeśli o Zapadné Tatry to też super-mniej ludzi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: Słowacja - zakwaterowanie IP: *.toya.net.pl 08.08.06, 16:33 A co powiecie o miejscowości Zdiar. Czy to dobry punkt wypadowy w góry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monikaa13 Re: Słowacja - zakwaterowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 14:05 polecam Smokoviec, super baza wypadowa na szlaki oraz do innych miejscowości, takich jak Strbskie Pleso, czy Tatrzanska Łomnica. W samym smokovcu bardzo ładne trasy z pięknymi widokami Polecam pensjonat, w którym byliśmy z mężem juz dwa razy www.penzionsibir.sk/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: Słowacja - zakwaterowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 12:36 Sporo ofert (hotele, hostele, apartamenty na Slowacji) znalazlam na www.bratyslawa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dvt Re: Słowacja - zakwaterowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:47 Podbijam wątek, może ktoś coś napisze o kwaterach na Słowacji? Chcę jechać tam z chłopakiem w połowie stycznia na ok 12 dni. Kuszą nas nie tyle narty, bo żadne z nas nie jeździ, ale kąpieliska termalne (na obolałe kości). Byle nie aquaparki z tysiącami szalejących dzieci, w ogóle im ciszej, skromniej - tym lepiej. Im góry wyższe, tym też lepiej :-) Nie mamy wielkich wymagań, dwójka z prysznicem i lodówką i małą kuchenką/mikrofalą, jakaś karczma w zasięgu spaceru - to nam starczy w zupełności. Jeszcze pytanie o dojazd z Krakowa.Pociąg jak widzę potrafi i 10 godzin się wlec, do tego przesiadki. Może lepiej autokarem albo jakimś wycieczkowym busem z Zakopca ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbynek Re: Słowacja - zakwaterowanie IP: *.c155.petrotel.pl 29.12.06, 11:33 polecam Demnowską Dolinę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abanderado Re: Słowacja - zakwaterowanie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.01.07, 17:28 podajcie prosze jakies namiary na kulturalny pensjonat lub ville najlepiej z sauna w demanowskiej dolinie, plisssss Odpowiedz Link Zgłoś