fallaci 23.03.07, 15:23 W czerwcu będe kilka dni w kotlinie kłodzkiej. Jeden z nich chciałbym poświęcić na wycieczkę samochodową do Pragi. Czy znacie jakiś parking najlepiej na obrzeżach w pobliżu stacji metra?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: andrzejsiem Re: parking w Pradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 22:11 w ubiegłym roku mieliśmy okazje być w Pradze z wycieczką z Dusznik Zdroju. autokar zatrzymał się na parkingu przy stacji metra "Cerny Most" koło jakiegoś marketu. jest to końcowa stacja lini metra - w załączeniu link z mapą sieci metra: www.hotel.cz/pl/capital.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: parking w Pradze IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 20:42 Po Pradze samochodem jeździ się bardzo dobrze proponuje parking na dachu dworca głównego w samym centrum wszędzie blisko opłata nieduża niestety nie pamietam ile koron, ale było przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: parking w Pradze IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 20:46 Ten parking przy stacji metra który podaje poprzednik to też dobry pomysł metro zauważysz napewno bo zaczyna się na powierzchni w takim "szklanym" tunelu - fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: parking w Pradze IP: *.skranetcan.pl 24.03.07, 21:11 Słusznie szukasz parkingu, bo w przeciwieństwie do Tomasza uważam, że po Pradze samochodem jeździ sie dość kiepsko. A właściwie nie jeździ, a parkuje. Zostawienie samochodu na skraju miasta i doajazd do centrum metrem to bardzo dobry pomysł. I zdecydowanie polecam przynajmniej parę dni pieszego deptania po Pradze, bo jeden dzień to stanowczo za mało i będziesz tęsknił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Re: parking w Pradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 23:20 W Pradze samochodem byłem kilka razy. Zawsze samochód stawiałem na parkingu hotelu Hilton. Dojazd do Hiltona od strony wschodniej, czyli od Polski, jest bardzo dobry. Stąd kilka kroków do stacji metra "Florenc", którym mijasz tylko jeden przystanek tj. Dworzec Główny, i na nastepnym wysiadasz przy placu Wacława (stacja "Muzeum" czyli w samym centrum. Jak chcesz, możesz z Hiltona do placu Wacława również dojść pieszo. Parking przy Hiltonie jest co prawda płatny (kasa automatyczna, pobierasz bilet i przy opuszczaniu wylicza ci należność) ale ja nie pamiętam aby to w jakiś istotny sposób nadwerężyło moją kieszeń po całym dniu pozostawienia tam samochodu. Chociaż nie pamiętam zupełnie jakie to były kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
fallaci Re: parking w Pradze 26.03.07, 15:13 Dziękuje za pomoc:) Hmm faktycznie nie pomyślałem wcześniej o jakimś parkingu bliżej centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacoslav Re: parking w Pradze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 07:36 Polecam stronę: www.wirtualnapraga.pl/metro.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roj Re: parking w Pradze IP: *.debacom.pl 31.03.07, 17:41 mimo wszystko polecałbym P+R na Cernym Moście wysiadasz, idziesz do metra, 11 stacji na Vaclavske Namesti Odpowiedz Link Zgłoś