Dodaj do ulubionych

co można robić w Pradze ? ;))

21.05.07, 19:15
co polecacie? jakieś atrakcje dla młodych ludzi... :D

czekamy na Wasze propozycje :D
Obserwuj wątek
    • Gość: zołza Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.skranetcan.pl 21.05.07, 20:13
      Może na początek przejrzyj to forum, nikomu nie chce się pisać po kilka razy
      tego samego.
      • elapietrusiak Re: co można robić w Pradze ? ;)) 21.05.07, 20:53
        przejrzałam Pani Zołzo, jednakże nie znalazłam satysakcjonujących mnie informacji.

Licze na pomoc milszych forumowiczów ;)

a ceny biletów pociągowych/autobusowych ? wiecie tak mniej wiecej ile kosztują ?
        • Gość: kocham_czechy Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.centertel.pl 21.05.07, 21:53
          A coz bys chciał wiedziec?
          Jesli chodzi o knajpki i temu podobne to setki ich sa.
          Ceny biletow na meto czy autobus tez sa w necie.
          Czasami ciezko byc milym forumowiczem wobec tak oczywistych pytan.
          Konkretne pytanie prosze.
          • elapietrusiak Re: co można robić w Pradze ? ;)) 21.05.07, 22:11
            no to np. czy osob, ktora nie ukończyła 18. r.ż. ma wstęp do owych knajp i jak
            bardzo Czesi przestrzegają tej granicę wieku. Czy jest tak jak w Polsce?
            -oficjalnie nie można sprzedawać np. alkoholu osobom nieletnim, ale taki
            proceder ma mniejsce...

pewnie i to pytanie wyda się Wam oczywiste... jesli tak, to przepraszam, że pytam.
            • elapietrusiak Re: co można robić w Pradze ? ;)) 21.05.07, 22:12
              pisałam szybko, przepraszam za błędy.
              osoba*
              granicy*
              miejsce*
            • Gość: zołza Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.skranetcan.pl 22.05.07, 06:49
              No to trzeba było pisać od razu, że nie interesuje cię Praga, ale piwo i inne
              alkoholowe dobroci w knajpach. Ignorancja i lenistwo niektórych to już szczyty!
              • elapietrusiak Re: co można robić w Pradze ? ;)) 22.05.07, 15:44
                po pierwsze nie "Cię" a "Panią", po drugie to było jedno z miliona pytań jakie
                mogłabym Pani zadać! proszono mnie o uformuowanie pytania wiec pierwsze co mi
                przyszło namyśl to to. Pytanie jak każde inne.

Moge spytać o cene prezerwatyw ?

też będę leniwą turystką? ale szczyt osiągnę...

pozdrawiam serdecznie wszystkich ;)
                ahoj! ;)
                • Gość: zołza Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.skranetcan.pl 22.05.07, 17:05
                  1. Nawet jeśli sobie życzysz, nie będę się do ciebie zwracała per Pani, bo to
                  jest po prostu głupie. Nie mówiąc już o tym, że mogłabym być twoją matką
                  pewnie.
                  2. Z polszczyzną też masz kłopoty, jak widać.
                  3. Możesz spytać o cenę prezerwatywy, ale wcale nie będzie to świadczyć o
                  twojej dorosłości (tak samo, jak picie piwa w knajpie).
                  4. Możesz zadać milion pytań, ale to pośrednio świadczy o tobie.
                  5. Do Janka - to jednak perły przed wieprze, mam wrażenie.
                  Pozdrawiam i szybkiego dorośnięcia życzę.
            • Gość: Janek Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:29
              Niech ci starszy znajomy (choć jestem przeciwny) kupi czeskie piwo w Polsce i
              tez się nachlasz. Do Pragi jedzie się głównie dla innych rzeczy a nie robić
              normalnym Polakom obory. Oczywiście dorosłemu nawet wypada wieczorem posłuchać
              koncertu Kriżikowej Fontanny w upał przy piwku. A nawet skosztowac Pillznerka w
              restauracji nad Wełtawą przy Moście Karola. Podsumowując: 1)zwiedzić 2)dorosnąć
              3)alkohol (ale tylko gdy się juz wie ile można)
    • Gość: Hmm Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.4web.pl 22.05.07, 11:43
      Zwiedzać, zwiedzać, zwiedzać.
      Małolatom tylko to pozostaje. Czechy to kraj cywilizowany i nie sprzedaje
      alkoholu gó..arzom.
    • gkapec Re: co można robić w Pradze ? ;)) 22.05.07, 12:04
      Zdecydowanie trzeba sie wybrac wczesnym rankiem na zwiedzanie starego miasta - to na prawde wyglada zupelnie inaczej:

www.mytravelblog.pl/podroze/kapec/europa-republika-czeska-praga.html
      No i jedzenie ... jedzenie maja rewelacyjne.
      • Gość: Emil Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.151.broadband7.iol.cz 22.05.07, 20:36
        Sprobuj:www.karlovylazne.cz/klub.php
        www.roxy.cz/E.
      • elapietrusiak Re: co można robić w Pradze ? ;)) 22.05.07, 21:51
        gkapec napisał:

> Zdecydowanie trzeba sie wybrac wczesnym rankiem na zwiedzanie starego miasta -
        > to na prawde wyglada zupelnie inaczej:
        >
        > www.mytravelblog.pl/podroze/kapec/europa-republika-czeska-praga.html
        > No i jedzenie ... jedzenie maja rewelacyjne.

dzięki! świetna relacja z podrózy!
        • Gość: zołza Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.skranetcan.pl 23.05.07, 13:40
          No rzeczywiście...
          • doti.z Re: co można robić w Pradze ? ;)) 31.05.07, 15:47
            Odwiedź zoo www.zoopraha.cz jak nie wzruszają cię zabytki a lubisz zwierzeta.
            Można tam nawet wejśc do zagrody z lemurami i je dotknąć. Extra zoo!

A jak masz ochotę się zachlać to możesz na każdym rogu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka