elapietrusiak 21.05.07, 19:15 co polecacie? jakieś atrakcje dla młodych ludzi... :D czekamy na Wasze propozycje :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zołza Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.skranetcan.pl 21.05.07, 20:13 Może na początek przejrzyj to forum, nikomu nie chce się pisać po kilka razy tego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
elapietrusiak Re: co można robić w Pradze ? ;)) 21.05.07, 20:53 przejrzałam Pani Zołzo, jednakże nie znalazłam satysakcjonujących mnie informacji. Licze na pomoc milszych forumowiczów ;) a ceny biletów pociągowych/autobusowych ? wiecie tak mniej wiecej ile kosztują ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocham_czechy Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.centertel.pl 21.05.07, 21:53 A coz bys chciał wiedziec? Jesli chodzi o knajpki i temu podobne to setki ich sa. Ceny biletow na meto czy autobus tez sa w necie. Czasami ciezko byc milym forumowiczem wobec tak oczywistych pytan. Konkretne pytanie prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
elapietrusiak Re: co można robić w Pradze ? ;)) 21.05.07, 22:11 no to np. czy osob, ktora nie ukończyła 18. r.ż. ma wstęp do owych knajp i jak bardzo Czesi przestrzegają tej granicę wieku. Czy jest tak jak w Polsce? -oficjalnie nie można sprzedawać np. alkoholu osobom nieletnim, ale taki proceder ma mniejsce... pewnie i to pytanie wyda się Wam oczywiste... jesli tak, to przepraszam, że pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
elapietrusiak Re: co można robić w Pradze ? ;)) 21.05.07, 22:12 pisałam szybko, przepraszam za błędy. osoba* granicy* miejsce* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.skranetcan.pl 22.05.07, 06:49 No to trzeba było pisać od razu, że nie interesuje cię Praga, ale piwo i inne alkoholowe dobroci w knajpach. Ignorancja i lenistwo niektórych to już szczyty! Odpowiedz Link Zgłoś
elapietrusiak Re: co można robić w Pradze ? ;)) 22.05.07, 15:44 po pierwsze nie "Cię" a "Panią", po drugie to było jedno z miliona pytań jakie mogłabym Pani zadać! proszono mnie o uformuowanie pytania wiec pierwsze co mi przyszło namyśl to to. Pytanie jak każde inne. Moge spytać o cene prezerwatyw ? też będę leniwą turystką? ale szczyt osiągnę... pozdrawiam serdecznie wszystkich ;) ahoj! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.skranetcan.pl 22.05.07, 17:05 1. Nawet jeśli sobie życzysz, nie będę się do ciebie zwracała per Pani, bo to jest po prostu głupie. Nie mówiąc już o tym, że mogłabym być twoją matką pewnie. 2. Z polszczyzną też masz kłopoty, jak widać. 3. Możesz spytać o cenę prezerwatywy, ale wcale nie będzie to świadczyć o twojej dorosłości (tak samo, jak picie piwa w knajpie). 4. Możesz zadać milion pytań, ale to pośrednio świadczy o tobie. 5. Do Janka - to jednak perły przed wieprze, mam wrażenie. Pozdrawiam i szybkiego dorośnięcia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:29 Niech ci starszy znajomy (choć jestem przeciwny) kupi czeskie piwo w Polsce i tez się nachlasz. Do Pragi jedzie się głównie dla innych rzeczy a nie robić normalnym Polakom obory. Oczywiście dorosłemu nawet wypada wieczorem posłuchać koncertu Kriżikowej Fontanny w upał przy piwku. A nawet skosztowac Pillznerka w restauracji nad Wełtawą przy Moście Karola. Podsumowując: 1)zwiedzić 2)dorosnąć 3)alkohol (ale tylko gdy się juz wie ile można) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.4web.pl 22.05.07, 11:43 Zwiedzać, zwiedzać, zwiedzać. Małolatom tylko to pozostaje. Czechy to kraj cywilizowany i nie sprzedaje alkoholu gó..arzom. Odpowiedz Link Zgłoś
gkapec Re: co można robić w Pradze ? ;)) 22.05.07, 12:04 Zdecydowanie trzeba sie wybrac wczesnym rankiem na zwiedzanie starego miasta - to na prawde wyglada zupelnie inaczej: www.mytravelblog.pl/podroze/kapec/europa-republika-czeska-praga.html No i jedzenie ... jedzenie maja rewelacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emil Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.151.broadband7.iol.cz 22.05.07, 20:36 Sprobuj:www.karlovylazne.cz/klub.php www.roxy.cz/E. Odpowiedz Link Zgłoś
elapietrusiak Re: co można robić w Pradze ? ;)) 22.05.07, 21:51 gkapec napisał: > Zdecydowanie trzeba sie wybrac wczesnym rankiem na zwiedzanie starego miasta - > to na prawde wyglada zupelnie inaczej: > > www.mytravelblog.pl/podroze/kapec/europa-republika-czeska-praga.html > No i jedzenie ... jedzenie maja rewelacyjne. dzięki! świetna relacja z podrózy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: co można robić w Pradze ? ;)) IP: *.skranetcan.pl 23.05.07, 13:40 No rzeczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
doti.z Re: co można robić w Pradze ? ;)) 31.05.07, 15:47 Odwiedź zoo www.zoopraha.cz jak nie wzruszają cię zabytki a lubisz zwierzeta. Można tam nawet wejśc do zagrody z lemurami i je dotknąć. Extra zoo! A jak masz ochotę się zachlać to możesz na każdym rogu. Odpowiedz Link Zgłoś