Gość: Leszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 19:11 Jeżeli ktoś był gościem i może podzielić się informacjami o tym pensjonacie to będę bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Damrat1 Re: Villa Menhardi na Słowacji IP: *.tvk.torun.pl 09.07.07, 18:49 Ja byłem w zeszłego roku z rodziną. Wysoki komfort, duże niekrępujące pokoje, szczególnie polecam apartament 2 x 2 - piekny widok na Tatry. Właścicielka całkowicie nie ingeruje co kto robi tak że jest całkowita swoboda - oczywiście w miarę przyzwoitości. Blisko centrum Nowej Leśnej jak i do elektriczki (polecam dojazdy nią do Starego Smokowca - przynajmniej mozna iśc na piwo). W tym roku również (już od najbliższej soboty) wybieram się do Villi Menhardi wraz z kolegami i rodziną. Wada ale nie dla wszystkich - brak wyżywienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Villa Menhardi na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 12:10 Bardzo dziękuję za informacje ! Wybieram się z rodziną na przełomie lipca i sierpnia ( ok 7 dni ) i cieszę się ,że dobrze wybrałem. Brak wyżywienia ( a szczególnie śniadania ) nie jest dla nas zaletą, więc jestem ciekawy czy w pobliżu jest jakiś sklep, restauracja - która warto polecić? Czy w pokoju jest może lodówka na wyposażeniu ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Villa Menhardi na Słowacji IP: *.net.igaz.net 19.07.07, 23:18 Sklep oczywiscie jest, okolo 5 minut drogi, w miejscowosci sa tez 2 "restauracje", ale najbardziej polecam podejsc do kolibki goralskiej (jestem kobieta, wiec nie mam zbytnio orientacji w terenie), ale lezy ona kawalek za miejscowoscia przy drodze wyjazdowej - na pewno traficie. Super wystroj i bardzo dobre jedzenie, moze nie najtansze, ale cenowo nie rozni sie od tego bezposrednio podawanego w Novej Lesnej, a jest o wiele lepsze. W jednej z "restauracji" podaja tez bardzo dobre piwo - lane, ciemne mieszane z jasnym, ono sie jakos nazywa, ale niestety nie pamietam, rowniez bardzo je polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Villa Menhardi na Słowacji IP: *.net.igaz.net 19.07.07, 23:10 Bylam w pensjonacie rok temu, bardzo ladnie w srodku i na zewnatrz. Przy pokojach sa lazienki z prysznicami, w pokojach jest praktycznie tak jak na zdjeciach na stronie internetowej. Oprocz tego z Villi jest blisko do elektriczki.W sumie polecam pobyt, bo za te warunki jest naprawde tanio. Trzy lata temu bylam w innym pensjonacie, tez w Novej Lesnej i warunki byly o wiele gorsze (np. wspolna lazienka), a cene niewiele nizsza. Jedynym mankamentem, ktory mi sie nasuwa jest to, ze włascicielka zabrania wchodzic w butach do pokoju (drewniane schody), wiec trzeba je zostawaic na dole i do pokoju udac sie w kapciach, nie monzna rowniez trzymac butow w pokoju na drewnianej podlodze. Odpowiedz Link Zgłoś
hepik1 Re: Villa Menhardi na Słowacji 20.07.07, 08:45 Z tymi butami to takie lokalne dziwactwo.Podobnie miałem w pensjonacie o b.dobrym standardzie w Strbie. O ile można to zrozumieć w okresie zimowym ,to latem wydaje się śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
am777 pytanie o szczegóły 20.07.07, 11:11 A z ciekawości moge zapytać na ile jedziecie i ile płacicie za nocleg od osoby? My mieliśmy jechać tam jechać od 21.07. na 7 noclegów, ale z powodu zmian w pracy możemy jechać dopiero 23.07. na 5 noclegów. i właściciele podnieśli nam cenę. Niby ok, ale 70 Skk więcej od osoby uznaliśmy za przesadę. Podziękowaliśmy Pani zaq współpracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: pytanie o szczegóły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:22 Jedziemy na siedem dni, a cena za pokój to 2 x 300 koron od dorosłego i 200 koron za syna. Z tego co zrozumiałem to właściciele są zainteresowani wynajmem pokoju na tydzień lub jego wielokrotność - i stąd może ta nieoczekiwana wobec Was podwyżka...Po prostu chcą wyjść na swoje... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Villa Menhardi na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Villa Menhardi na Słowacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:14 Jeszcze raz dziękuję wszystkim za informacje! Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś