Gość: luki IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 10.07.08, 21:55 Witam Czy mogłbym prosic o opinie ww hotelu.Chodzi mi o warunki , odległosc od jeziora czy warto tam jechac?Z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marek Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo IP: 212.160.172.* 06.08.08, 13:57 Witam, Mam to samo pytanie, czy może już tam byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo IP: *.rdm.vectranet.pl 06.08.08, 17:07 Z całego serca nie polecam. Do Balatonu nie jest daleko. Ale hotel znajdż inny. A wogóle kilka godzin jazdy dalej, masz cudowną Chorwację. Porównałam w tym roku. Nie ma o czym mówić. Dzień a noc,. Takich widików jak w Chorwacji /najlepiej Dalmacja/ i cudnego morza nie zastąpi mętny Balaton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meggy Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 13:49 A ja polecam. Obsługa fantastyczna, pokoje w średnim standardzie, ale czyste, wygodne, przyjemne. Pogoda świetna, ceny niskie, wysoka kultura tak w hotelu jak i w ogóle. Warto zobaczyć i można świetnie wypocząć - jeśli ktoś lubi totalne lenistwo. Sam Csopak może jest nudny, ale wokół są miasteczka, które warto pozwiedzać. Ja z całego serca polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaKa Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.13, 23:40 Napisz proszę dlaczego nie polecasz. Chcę się tam wybrać z rodziną bo mąż uważa że nasza córka jest zbyt mała na podróż do Chorwacji. W tamtym roku była z nami pierwszy raz nad naszym morzem.... nieźle nam dała w kość! Jechaliśmy ponad 10 godz bo wymiotowała, nie chciała siedzieć we swoim foteliku i jeszcze jakąś "zarazę" razem ze starszym bratem podłapała. Dlatego dalej niż ok. 600 km chyba nie damy rady... Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo 09.09.13, 19:35 Trochę śmiać mi się zachciało kiedy przeczytałam powyżej,ze lepiej jechać na chorwację,że to "TYLKO" kilka godzin dłużej...Taaa, akurat! Ja mieszkam na Śląsku-nad nasze morze jedziemy 10h,nad Balaton 6h a do chorwacji 12-13h! Tak wiec nie wiem czy to jest faktycznie "tylko kilka godzin dłużej"? W zeszłym i w tym roku bylismy nad bałtykiem ale moi obaj synowie mają chorobę lokomocyjną (na starszego działa aviomarin a młodszemu w tym roku sie choroba ujawniła i póki co wiem,ze Lokomotiv na niego NIE działa:( ). Dlatego postanowiliśmy,że w przyszłym roku jedziemy gdzieś gdzie jedzie się max 6-7h. Bałtyk odpada,Chorwacja tym bardziej! Wybór padł na Balaton. Ale my pojedziemy z biura podróży (dojazd własny). Znajomi byli w tym roku w Siofoku (2 dorosłych i dwoje dzieci) i za tygodniowy pobyt w hotelu z wyżywieniem HB płacili za całą rodzinę 2.300zł (z biura podrózy). Z hotelu byli średnio zadowoleni (ale ja tam luksusów nie muszę mieć) ale z Balatonu byli bardzo zadowoleni.Trochę martwi mnie brak piaszczystych plaż ale trudno-pojedziemy,zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meggy Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.08, 13:51 A ja polecam. Obsługa fantastyczna, pokoje w średnim standardzie, ale czyste, wygodne, przyjemne. Pogoda świetna, ceny niskie, wysoka kultura tak w hotelu jak i w ogóle. Warto zobaczyć i można świetnie wypocząć - jeśli ktoś lubi totalne lenistwo. Sam Csopak może jest nudny, ale wokół są miasteczka, które warto pozwiedzać. Ja z całego serca polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
starajacasie82 Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo 26.06.13, 13:46 Podbijam pytanie. Może ktoś był w międzyczasie. Post jest z 2008 roku, więc może drodzy rodacy byliście tam. Ewentualnie podajcie namiary na jakieś noclegi, gdzie można dogadać się po polski, bo my z tych niejęzykowych :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaKa Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.13, 09:58 Ja już zarezerwowałam ten hotel od 9 sierpnia.Na innym forum czytałam o nim pozytywne opinie. Mam nadzieję że będę zadowolona. Na zdjęciach widać czego można się spodziewać. Postaram się napisać coś po powrocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinky Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo IP: *.tauron-pe.pl 08.07.13, 14:19 Jeżdzę tam prawie co roku.Zalety1.Prowadzo rodzina polsko wegierska nie ma problemów językowych2.ceny do ubiegłego roku atrakcyjne w tym trochę mniej bo u nich jest dopiero jest kryzys3.Dobre żarcie ktore mozna dobierać np dla dzieci bez papryki ,dobierać zamienniki ogolnie kuchnia domowa.4.500 m do balatonu ,plaza trawiasta swietnie zagosopodarowana knajpu budki itp.5. duża przestrzeń wokól ośrodka mały basen.grill boisko6.W pobliżu tihany ,balatonfuredWady.1Budynek wczesny gierek dwa piętra typu kolonijnego ale łazienki w pokojach po remoncie.2Csopak to jednak dziura nie dla młodych ktorych rozpala energia dla pozostałych super miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaKa Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.13, 09:51 Zgadzam się z Pinky. Pogoda super, woda ciepła. Pokoje skromne ale czyste. Łazienka też ok. Posiłki nam smakują, a w hotelu miła, rodzinna atmosfera. Wszyscy mówią po polsku. W samym Csopak jeżeli coś się dzieje to tylko na plaży, ale blisko jest Balatonfured, Tihany, Vesprem i wiele innych fajnych miejsc. Bardzo nam się podoba. Moim zdaniem ceny zbliżone do cen nad "naszym" morzem, ale z powodu pogody i ciepłej wody warto jechać. Polecamy Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 IzaKa! 09.09.13, 19:55 Teraz doszłam do kónca wątku i widze,że jednak sie wybrałaś nad Balaton. Obejrzałam sobie ten hotel i wydaje mi się,ze jest ok a i cena atrakcyjna (zależy mi na pobycie z wyżywnieniem ?HB). Powyżej pisałam,ze wybieram się z biurem podrózy do siofoka ale po obejrzeniu hotelu i informacji,że mówią po polsku chyba bym się skusiła na Kagylo...Ale napisz mi prosze jak daleko jest do Balatonu (do "plaży") z hotelu, jak jest "plaża" i ile wody jest na brzegu.Wybieram się z dwójką dzieci 3 i 7 lat dlatego wolałabym,zeby nie było zbyt głęboko.I powiedz mi jeszcze czy jest jakaś różnica cenowa jeśli jedzie się np początkiem lipca a na przełomie lipca i sierpnia? Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: IzaKa,hmmmm 09.09.13, 20:45 Teraz doczytałam,ze jest 600m do plaży i jeszcze zerknęłam na mape google i wydaje mi się że jest nawet dalej niż 600m...Troszkę mnie to zniechęca bo moje dzieci nie lubią zbytnio spacerować,dla młodszego jeszcze idzie wziąć wózek ale starszy napewno bedzie marudził jak bedzie miał dreptać prawie kilometr na plaże....W siofoku w hotelu gdzie byli znajomi do balatonu mieli 50 metrów,ceny też raczej niskie tylko jedyny mankament-nie szło sie dogadać-ani po niemiecku ani po angielsku.Jedynie na migi. Tak wiec mam dylemat-hotel gdzie nie można się dogadać ale za to blisko balatonu czy hotel "polski"ale daleko do plaży...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: IzaKa,hmmmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.13, 13:23 A jaki to był hotek w Siofoku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnuno Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.14, 13:45 A ja byłem tam w 2013 z żoną i 3 dzieci i było OK. Trzeba wiedzieć na co się kto decyduje. Jeśli lazurowa woda, to Grecja lub Chorwacja. Jeśli ciepłe jezioro i mili ludzie, to Balaton. Jeśli hotel ma niską cenę, to wiadomo all inclusiv nie będzie. Dla mnie standard był przyzwoity, choć pokoje to „późny Gierek”. Do jeziora piechotą ok 20 min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo IP: *.tktelekom.pl 27.03.14, 14:35 No witam bardzo proszę o odpowiedź, jedziemy tak w tym roku. Sam hotel już wiem mniej więcej czego się spodziewać ale jak okolica i cała miejscowość? Nie jest to jedna wielka dziura? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzaKa Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" prosze o pomo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.14, 12:09 Pisałam już że w sezonie wieczorem atrakcje to tylko na plaży typu zabawy, koncerty. Jest jeszcze kilka knajpek ale nic więcej. Byłam z dwójką dzieci i jak dla nas było ok. Młodzież może się nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wczasowiczka Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" polecam ! IP: *.tktelekom.pl 21.07.14, 13:18 Witam, chciałabym serdecznie polecić ten hotel oraz okolicę. Byliśmy tam w tym roku. Plaża w Csopaku naprawdę rewelacyjna, z atrakcjami, barami, knajpami, występami, ceny w lokalach bardzo przystępne, w niektórych można płacić kartą. Woda w Balatonie błękitno seledynowa, ciepła, deptak prowadzący na plaże urokliwy, odległość od hotelu 5-7 min spacerkiem z dziećmi. Hotel przy tej cenie rewelacja - tzn. pokoje wygodne, z czystą pościelą, łazienką, ręcznikami, balkon z widokiem na piękny "ogród", mały basen - codziennie czyszczony, zadaszone stoliki do posiedzenia wieczorami. W środku hol z kanapami gdzie bez problemu można korzystać z wi-fi. Fajna stołówka z pysznymi posiłkami, bar oraz miejsce do posiedzenia w środku np. wieczorem przy winie. Pierwsze wrażenie hotelu - późny Gierek jak piszą wszyscy, faktycznie, ale proszę się nie przerażać pozostałe zalety wobec jednej wady naprawdę przeważają. Piękna miejscowość 6 km dalej Baltonfured. No i moc innych atrakcji w okolicy. Jest jeszcze jedna zaleta a mianowicie właściciele faktycznie mówią po polsku i mogą polecić co i gdzie można zwiedzać, oglądać i gdzie jechać bo z miejscowymi nie zawsze można się dogadać po angielsku, niemiecku czy rosyjsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Balaton hotel Kagylo "Muszelka" polecam ! IP: *.zary.vectranet.pl 22.07.14, 22:27 Potwierdzam:))symppatycznie i spokojnie.plaza bardzo zadbana ,rewelka dla dzieci;))Csopok to klimatyczna miejscowosc,a wlascicielesympatyczni izyczliwi. Odpowiedz Link Zgłoś