Dodaj do ulubionych

Teleaudio lekceważy ustawę

IP: *.134.155.3.static.crowley.pl 28.12.09, 14:17
W ubiegłym tygodniu, jeszcze przed świętami, dzwoniłam do firmy Teleaudio z
żądaniem zaprzestania wysyłania na mój numer SMS-ów z numerów premium. Tam
najpierw próbowano mi wmówić, że nic mi nie wysyłają; odczytałam im więc kilka
numerów, z których regularnie otrzymywałam spam, a które - sprawdziłam! -
należą do nich. W tym momencie pan z Teleaudio zrobił się bardzo uprzejmy i
zapewnił, że oczywiście, numer zostanie natychmiast usunięty z bazy. Upewniłam
się jeszcze, że dotyczy to całej ich bazy, nie tylko tych numerów, które
podałam. "Tak, naturalnie, żadnych więcej SMS-ów". Spokojem cieszyłam się...
niecały tydzień. Parę godzin temu przyszedł SMS: "Sprawdź co przyniesie nowy
rok". Sprawdziłam, ale nie nowy rok, tylko właściciela numeru. A jakże:
Teleaudio! Nikt u nich nie odbiera telefonu. Gdzie z tym teraz? Do UKE, UOKiK,
GIODO?
Obserwuj wątek
    • Gość: fajny Re: Teleaudio lekceważy ustawę IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.01.10, 13:08
      > Wniosek o usunięcie danych osobowych
      >
      >> Zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 o ochronie danych osobowych,
      >> Ja niżej podpisany zwracam się z wnioskiem o zaprzestanie
      >> przetwarzania moich danych osobowych oraz całkowite usunięcie danych
      >> ze zbioru danych Firmy xxxxx

napisz email lub wyslij listem poleconym za potiwierdzeniem odbioru takie pismo
    • Gość: Ja wiem Re: Teleaudio lekceważy ustawę IP: *.aster.pl 09.06.10, 18:35
      Niebawem odpowiem pani na wszystkie dreczace pania pytania albowiem jestem bylym
      pracownikiem. Prosze o cierpilowosc
      • Gość: PEWIENGOSC Re: Teleaudio lekceważy ustawę IP: 195.8.220.* 14.06.10, 23:09
        Szkoda Ci takich ludzi? sam przez kilka lat zapewne naciagales ich,
        robiac sobie z tego jajaa teraz ich szkoda? rozumiem, ze Ci szkoda
        od kiedy nie jestes pracownikiem juz? od kiedy zostales zwolniony?
        tez trzeba byc kims zeby wyleciec z takiej firmy :)
    • Gość: Elżbieta B. Re: Teleaudio lekceważy ustawę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 07:47
      W miesiącu styczniu rzekomo wysłałam do Tele audio pięć SMSów pod numery: 92505 i 91950 za łączną sumkę 138,99 zł. Czuję się okradziona i bezsilna! To tak, jakby ktoś bezczelnie włożył mi rękę do kieszeni i na moich oczach wyjął mi te pieniądze! Czy żyję w kraju bezprawia?
      W dodatku przydarzyło mi się to po raz już któryś z rzędu i uczulona jestem na tego typu SMSy.
      W listopadzie 2010 roku zapłaciłam prawie 200 zł za 47 SMSów pod numer 74500, których nikt z tego telefonu nie wysłał. Powiedzcie, co ja mam zrobić? Zlikwidować telefon?

• Gość: Markus Re: Teleaudio lekceważy ustawę IP: *.aster.pl 06.11.11, 00:30
      To po coś idiotko pisała najpierw SMS po poradę wróżbiarską? Teraz masz autoryzację :)
    • Gość: Magdalena Re: Teleaudio lekceważy ustawę IP: *.net.pbthawe.eu 02.07.13, 16:01
      Witam! Mam i ja oraz kilkoro innych osób ten sam problem. Jak z tym walczyć? Pomógł Ci ktoś? Pozdrawiam
      • Gość: Lol Re: Teleaudio lekceważy ustawę IP: *.4web.pl 23.10.13, 22:57
        Napisz, że żądasz zablokowaniu numeru w innym wypadku śmiało możesz podać firmę o nękanie.
        Jakim trzeba być kretynem by sięna to skusić. TO SIĘ NAZYWA EWOLUCJA. LUDZIE GŁUPI MUSZĄ WYGINĄĆ METODĄ INTELIGENCJI. Dziękuję.
        • Gość: zibi Re: Teleaudio lekceważy ustawę IP: *.CNet.Gawex.PL 07.11.14, 08:12
          Nie wysyłałem żadnego smsa a i tak przyszło mi płacić ponad 30 zł
          • olo2002 Re: Teleaudio lekceważy ustawę 13.08.15, 11:08
            Widać, że problem z firmami naciągającymi ludzi wraca co jakiś czas. Mam zapłacić 63 zł za 2 sms-y PREMIUM pomimo tego, że nie prosiłem o nie, ani nie wysyłałem żadnego sms-a w tej sprawie. Po prostu oglądałem filmiki na YOUTUBE, ale nie było żadnego pytania dotyczącego np. udostępnienia materiału w zamian za wysłanie sms. Nie wiem w jaki sposób coś mogło wyjść lub przyjść na telefon. W historii na telefonie nie ma śladu o rzekomo wysłanych sms-ach.
            Czy Ktoś miał podobny przypadek??
            • Gość: gogo Re: Teleaudio lekceważy ustawę IP: *.rzeszow.mm.pl 19.09.16, 16:30
              tak, właśnie mam zapłacić 350 zł za rachunek telefoniczny z czego 250 zł to zarzekomo wysłane przeze mnie 8 sms po 30 zł każdy na numer 92550. Jestem pewna że nie wysyłałam na ten nr absolutnie żadnych sms. T-Mobile nie uwzględniło reklamacji. Wypada udać się na policję

• Gość: szpak Re: Teleaudio lekceważy ustawę IP: *.centertel.pl 19.09.16, 19:54
                Dziwisz się, że nie uwzględnili reklamacji?
                A co z historią połączeń.
                Muszą mieć zarejestrowane na twoim numerze wszystkie przychodzące i wychodzące sms i rozmowy. Nawet jak masz telefon na kartę. Jak masz telefon na abonament to powinnaś dostawać wydruk z historią połączeń.
      • Gość: szpak Re: Teleaudio lekceważy ustawę IP: *.centertel.pl 19.09.16, 20:47
        Jak już temat został wywołany to opiszę swoja potyczkę z tymi SMS-ami Premium. Bo to już plaga.

Mam telefon na kartę. Od prawie roku, jak tylko doładowuję kartę, instaluje mi się jakaś usługa. Dostaję SMS - dziękujemy za uruchomienie usługi jakiejś tam. Nigdy nic nie uruchamiam, a BOK uparcie zawsze twierdzi, że sama ją sobie uruchomiłam naciskając przypadkowo np. 4x jakiś klawisz. Po awanturze wyłączają.

Ostatnio dostałam SMS takiej treści - Po zamówieniu subskrypcji treści cyfrowych Mobiwin sp. z o.o.
        płacę, godzę się na start świadczenia, tracę prawo odstąpienia. Wypis STOP na 60177, 1,23/SMS. Do 40 zł/ m-c. Nadawca 71750. Centrum wiadomości - tu numer operatora.

Czyli rezygnacja też SMS-premium. Telefon do BOK i po awanturze wyłączono mi to. Po awanturze, bo znowu próbowano mi wmówić, że to zamówiłam. Konsultant zaproponował mi założenie blokady na takie wiadomości. Zablokował mi te wszystkie usługi, dostałam SMS-y z taką informacją. Tych usług premium było aż 8, a jeden serwis głupszy od drugiego.

Tu powinien chyba zadziałać UOKiK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka