Gość: mirka IP: *.chello.pl 29.05.07, 12:10 Czy nia obraża Was ta nazwa? Czy nie uważacie, że firma przed wejściem na rynek polski powinna coś z tym zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: misia Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? IP: *.centertel.pl 29.05.07, 13:08 Chyba przesadzasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clara88 --- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:19 Rzeczywście...aż wstyd a taki zapytać w sklepie...sama nie miałam doczynienia z taką firmą i niewiem jakie kosmetyki promują ,ale sama nazwa mówi za siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: --- IP: *.52-88-b.business.telecomitalia.it 29.05.07, 14:49 pupa to po wlosku fajna(sliczna)dziewczyna,ich kosmetyki sa calkiem niezle,wlasnie dla dziewczyn,maja ciekawe opakowania i sa we wloszech bardzo popularne(ceny rowniez). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: --- IP: *.chello.pl 29.05.07, 16:11 No i co z tego, że po włosku ma to pozytywne znaczenie? U nas raczej nie, ja nigdy w życiu nie kupię żadnej Pupy! Odpowiedz Link Zgłoś
samanta05 Re: --- 29.05.07, 16:49 mi w ogole ta nazwa nie przeszkadza, ani w kupowaniu ani w uzywaniu tych kosmetykow. sa dobre i to jest najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: --- IP: *.chello.pl 29.05.07, 17:35 A gdyby te dobre (to jest w końcu najważniejsze!) kosmetyki były wyprodukowane przez firmę CIPKA lub PIZDUNIA, też byś ich uzywała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiaczek Re: --- IP: *.centertel.pl 30.05.07, 13:35 Nie skomentuję tego,co napisałaś robisz z igły widły to tylko nazwa firmy nie podoba się to nie kupuj a nie roztrząsaj głupiego jak dla mnie probelmu...Pupa ma dobre kometyki i ja jakoś nie zastanawiam się nad tą nazwą poza tym sprzedawane sa w centrach handlowych więc nie będziesz musiała mówić nikomu głośno jakiej firmy szukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
littlebutterfly Re: --- 18.08.07, 00:21 ja bym kupowala, lubie takie wyzwania, hehe:D to co piszesz porownywalne jest ze wstydem dwunastoletniej dziewczynki z kupieniem podpasek, czy pierwszego stanika. Wiecej luzu kobieto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ksieżniczka Re: --- IP: 155.57.160.* 20.03.08, 08:45 Ale nie ma takiej firmy, nie porównuj słów o niewspółmiernym znaczeniu. Nie chcesz to nie kupuj i nie używaj. Namawia cie ktoś??? Odpowiedz Link Zgłoś
agoolec1 Re: --- 15.06.08, 19:37 Gość portalu: mirka napisał(a): > A gdyby te dobre (to jest w końcu najważniejsze!) kosmetyki były wyprodukowane > przez firmę CIPKA lub PIZDUNIA, też byś ich uzywała? nie za bardzo czepiasz sie tematu?czy prowokujesz forumowiczki?nie pasi nazwa,nie kupuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: --- IP: *.n4u.airbites.pl 22.03.08, 20:53 szczerze mówiąc nie spotkałam się z tym słowem podczas mojego pobytu we Włoszech.Pewnie nie jest popularne..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: --- IP: *.n4u.airbites.pl 22.03.08, 20:56 twoja znajomość języka włoskiego chyba nie jest najlepsza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MANIA Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? IP: 62.148.92.* 01.06.07, 16:29 A mozesz pić syrop FLEGAMINA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 18:22 sorry ale mam wrazenie ze nie masz innych problemów, ja nie znosze niektórych imion i kiedy je słysze poprostu robi mi sie niedobrze ale nie oznacza to ze osoba je nosząca jest dla mnie mniej wartosciowa napewno nie powiem, sorry nazywasz sie Aniela wiec napewno jestes okropna i nie chce Cie znac,pomysl troche Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_hu_hu dżizas!!! :D kobito nie masz większych problemów? 06.06.07, 08:58 to naprawde zazdroszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
efania [...] 06.06.07, 18:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: No to masz pani problem! 07.06.07, 08:59 sorki nie na temat ale z ta firma OSRAM to mi sie kawal fajny przypomnial!!! niedawno połaczyly sie dwie duze firmy ELEKTRO OSRAM i AUTO OLEJE i powastala jedna duza firma OSRAM I OLEJE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
littlebutterfly Re: No to masz pani problem! 18.08.07, 00:23 <hahaha> i wlasnie o to chodzi, ja nie osram to oleje;p ja ma niezwykle poczucie humoru i w takich przypadkach zwalam sie ze smiechu, ale co mam kupic to kupuje;p Odpowiedz Link Zgłoś
listekklonu Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 10.06.07, 20:12 Nie przestaje mnie zadziwiać, że kosmetyki tej firmy w ogóle sprzedają się w Polsce. Już sobie wyobrażam minę domowników, którzy zobaczyliby, że smaruję sobie twarz kosmetykiem takiej marki :D Nazwa mnie nie obraża, tylko śmieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francesca Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:39 "Pupa" po włosku oznacza lalke lub marionetke...cos slodkiego i miłego a nie tradycyjną polską du**...wiem o tym bo jestem włoszką a Ty wczesniej zastanow sie co piszesz zanim wypalisz z takim pytaniem!pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? IP: *.fastres.net 02.07.08, 19:14 jak na Wloszke to za dobrze mowisz po polsku. Wloszka chyba chcialabys byc lub zmienilas obywatelstwo po poslubieniu makarona. A wstyd tak wyrzekac sie korzeni, skoro zagladasz na polskie strony... he he Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 26.07.07, 18:50 ani trochę mnie nie obraża i nie uważam, aby firma musiała zmieniać nazwę kosmetyków tylko dlatego, że niektórych ona gorszy Odpowiedz Link Zgłoś
siedmiokropka Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 27.07.07, 09:55 Ja również uważam,że nazwa nie ma nic do rzeczy. Kosmetyki są b.fajne,firma nie jest polska więc bez przesady. Poza tym jak już to obraźliwe wg mnie bardziej byłoby słowo na d... a nie pupa:). Przecież to słowo nie ma pejoratywnego wydźwięku!!Nie przesadzajcie dziewczyny...Zresztą właśnie co byłoby z marką OSRAM? Jest wiele słów, które występują w różnych językach i w każdym mogą znaczyć (i znaczą) co innego. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
emil-ka21 Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 17.08.07, 21:53 Autorka postu, chyba się nudzi bo wypisuje głupotki:) Ludzie nie przesadzajmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re:racja!!!!! :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 14:09 I jeszcze dodam jak mozecie uzywac zarówek firmy OSRAM!!!!! :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
vickydt Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 30.08.07, 14:53 pupa to po włosku lalka. A gdy ktoś wyraża po angielsku dla Ciebie sympathy, to nie znaczy, ze Cię podziwia czy lubi, a jedynie współczuje. Z wyrazami sympathy więc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? IP: *.n4u.airbites.pl 22.03.08, 20:55 w końcu ktoś powiedział co naprawdę znaczy słowo pupa Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 17.09.07, 11:20 ja moge, bo akurat mam b.ladna pupe i od zawsze myslalam, ze te kosmetyki sa robione specjalnie dla mnie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
wizazystka.forum Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 18.09.07, 16:03 Pupa oznacza "lalka" i zapewniam Panią ,że to naprawdę nic zdrożnego.Jakość kosmetyków jest na doskonałym poziomie i naprawdę firma ta jest wprost uwielbiana przez kobiety w Polsce.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lala Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? IP: 155.57.160.* 20.03.08, 08:42 Pupa to włoska firma, po włosku słowo "pupa" nie oznacza tego, co w Polsce. Poza tym to nie jest obraźliwe ani wulgarne słowo... Styl wypowiedzi niektórych kobiet-dewotek wskazuje na to, jakby żyły w epoce średniowiecza... Szok! Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladka90 Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 22.03.08, 23:37 Pupa po polsku nawet ładnie brzmi :) Kosmetyki są dobre , ładne i niezbyt drogie - nazwa raczej ma niewielkie znaczenie :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inglott Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? IP: *.hotspot.katowice.pl 29.03.08, 16:56 Jak możecie używać żarówek i świetlówek firmy OSRAM ?? Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 11.04.08, 18:46 Ależ to żałosne. Przy wyborze kosmetyków nie chodzi o to by kirować się nazwą tylko jakością a tą PUPA ma znakomitą. tuszu do rzęs "Sky High Curves" autorka też nie użyje bo curves jakoś tak znajomo brzmi, prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
szamalka Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 16.04.08, 09:43 Boże co za wątek piekny. Słowo pupa w jęz. włoskim oznacza lalke. Takich słów, które w jednym języku coś oznaczają a wdrugim oznaczają inną rzecz jest dużo. Faktycznie autorka wątku nie będzie używać żarówek firmy Osram bo będzie jej się to kojarzyło z wołaczem, że właśnie się wypróżnia, nie kupi też Mitsubihi Pajero bo w języku hiszpańskim "pajero"oznacza to coś czego tu nie napiszę, w Czechach nie zapyta Pani jak się mówi po czesu, ze coś jest popsute. I niby wszystko było by dobrze bo każdy ma prawo do swojego zdania ale dla mnie ten wątek jest smutny, niby jesteśmy w tej Europie i niby tacy jesteśmy ochh i achh cywilizowani a tu taki klops. Zaścianek. Odpowiedz Link Zgłoś
puma-on-line Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 17.04.08, 11:25 Autorka postu mówi serio,czy tylko się z nas nabija????? Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 25.04.08, 15:13 Możesz nie kupować,chyba jakoś przeżyją bez Twojego wsparcia;)... Odpowiedz Link Zgłoś
energeia Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 30.04.08, 15:08 Rzoumiem, że bojkotujesz także firmę OSRAM ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kavainca Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 17:58 Ja uwielbiam te kosmetyki, a zwłaszcza te cuuuudowne zestawy i zestawiki. A nazwa zabawna - tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asparas Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? IP: *.cable.ubr10.dals.blueyonder.co.uk 02.05.08, 21:29 A ja mysle, ze ta nazwa ma swoj urok, poza tym czy pupa to zle slowo? ja bardzo lubie swoja pupe, a kosmetyki maja tak bajeczne opakowania, ze kazda nazwe mozna by im bylo wybaczyc. Poza tym na nasz rynek wchodzily juz gorsze nazwy, np zarowki firmy osram :/ Odpowiedz Link Zgłoś
becikowe5 Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 18.05.08, 15:49 Gość portalu: mirka napisał(a): > Czy nia obraża Was ta nazwa? Czy nie uważacie, że firma przed wejściem na > rynek polski powinna coś z tym zrobić? Rety!!! Ten post trzeba zgłosić do ranking najgłupszych postów roku na FG. Odpowiedz Link Zgłoś
vickydt Re: Jak możecia uzywać kosmetyków firmy PUPA? 07.07.08, 12:13 mnie tam niewiedza i obnoszenie się z nią nie śmieszy Odpowiedz Link Zgłoś
sad.lady pruderyjne Polki ogarnijcie sie 20.07.08, 21:27 jest wiele nazw, które sie dziwnie kojarza.. np. osram, czy flegamina.. i co nie użyjesz takiej żarówki, albo bedziesz miec problem z kupnem syropu na kaszel.. dziewczyno ogarnij sie.. to tylko nazwa firmy.. Odpowiedz Link Zgłoś