Dodaj do ulubionych

cesarka w Koszalinie 2012

26.10.12, 19:11
Witam, mam pytanie do dziewczyn które miały robione cc w koszalińskim szpitalu w tym roku. Ja miałam cesarkę w 2005 i teraz czeka mnie kolejna. w 2005 r. opieka była fatalna, dziecko zobaczyłam 20 h po porodzie jak sam się zawlekłam na oddział noworodków i po prostu wzięłam swoje dziecko - nikt nawet nie zauważył. O obecności kogoś z rodziny nawet nie było mowy. Słyszałam że teraz jest lepiej, może ktoś opowie o swoich doświadczeniach, bo trochę się boję. Na forum są posty o koszalińskiej porodówce anno domini 2012 ale nie ma nic o cesarkach więc będę wdzięczna za każdą uwagę.
Obserwuj wątek
    • mysza007 Re: cesarka w Koszalinie 2012 30.10.12, 13:27
      Miałam pierwszą cesarkę w Białogardzie i trzy lata później w Koszalinie (2011). Bez porównania lepszy Koszalin, lepsza opieka po zabiegu - położna siedziała ze mną całą noc, dziecko pokazano mi zaraz po przywiezieniu z sali operacyjnej, na drugi dzień już sama wstałam i chodziłam, więc dziecko dano mi do pokoju. Pokoje na porodówce wygodne, sama cesarka choć nie była wcześniej planowana odbyła się w milej atmosferze jeśli można tak to nazwać ;) Lekarze rozmawiali ze mną przez cały czas.
      Generalnie polecam
      • rp.babler Re: cesarka w Koszalinie 2012 30.10.12, 22:18
        hej,
        miałam dwie cesarki, pierwsza w 2009 a druga w kwietniu 2012. Pierwsza nieplanowana, a druga prawie tak ;) generalnie polecam. to jak szybko dostaniesz dziecko zależy taż od Ciebie, jak się będziesz czuła. Położne super i pielęgniarki od dzieci w większości też oki. Ja za drugim razem z racji, że byłam bardziej doświadczona poprosiłam pielęgniarki żeby mi przyniosły dziecko już po 1,5 h i się zdziwiłam bo mi juz go zostawiły i leżał ze mną przy cycku, wstałam pod prysznic po 6 h ale tez prosiłam położną żeby mnie już uruchomiła. czułam się dośc dobrze jak po operacji. Potem bylo gorzej ale dawali prochy. Jeśli masz pytania to pytaj.
        pozdro
    • aneta9961 Re: cesarka w Koszalinie 2012 02.11.12, 13:04
      WITAM...

Ja rodziłam synka w 2010r. tez miałam cięcie cesarskie i ogólnie z opieki byłam zadowolona w szpitalu, chociaż wiadomo jak wszędzie są różni ludzie, większośc była miła i sympatyczna z personelu, natomiast trafiłam na dwie Panie bardzo... niemiłe, co najmniej jakby pracowały tam za karę....
      To są tylko 3 dni, także nie ma co sie martwić, dobrze będzie :)

Życze powodzenia
    • rozaroza3 Re: cesarka w Koszalinie 2012 06.12.12, 19:58
      witam,
      ja miałam cesarkę w tym roku i ogólnie wspominam dobrze dziecko zobaczyłam zaraz po urodzeniu, a potem po ok. 2 godz. przyniesiono mi je do pierwszego karmienia. Co do opieki to chyba jak wszędzie: część babeczek super życzliwe, pomagały przy karmieniu ( dla mnie było to bardzo ważne bo to moje pierwsze dziecko) podnosiły na duchu, a inne mądrzejsze od lekarzy i nie miłe. Dla mnie największym minusem były godziny odwiedzin od 14 do 17 i bardzo tego przestrzegano, więc jak przychodziła 17 i mąż musiał wyjść zawsze ryczałam :(
      Życzę powodzenia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka