Dodaj do ulubionych

NIEWYGODNA LOKATORKA

20.06.05, 15:08
Władze Koszalińskiej Spółdzielni Mieszkaniowej Przylesie chcą wykluczyć ze
spółdzielni Danutę Janus, szefową koszalińskiego oddziału Krajowego Związku
Lokatorów i Spółdzielców, nie podając jednocześnie uzasadnienia tej decyzji –
informuje „Głos Pomorza”. Chodzi prawdopodobnie o to, że kobieta społecznie
zajmowała się wnikliwym „patrzeniem na ręce” władz spółdzielni.
Danuta Janus jako przewodnicząca lokalnego oddziału Krajowego Związku
Lokatorów i Spółdzielców od kilku lat nieodpłatnie pomaga wszystkim, którzy
czują się poszkodowani przez zarządców mieszkań. Wielokrotnie piętnowała
wszelkie nadużycia w Przylesiu. Niedawno otrzymała pismo od spółdzielni, w
którym czytamy: "Można wykluczyć spółdzielcę, gdy z jego winy dalsze
pozostawanie w spółdzielni nie da się pogodzić z postanowieniami statutu lub
zasadami współżycia społecznego”. Nikt z zarządu nie potrafi jednak
sprecyzować zarzutów wobec Danuty Janus.
Sama zainteresowana nie ma wątpliwości, że decyzja zarządu to skutek jej
ostatnich działań w obronie praw lokatorów na Przylesiu: powiadomienia
Rzecznika Praw Obywatelskich i prokuratury w Koszalinie o bezprawnych, jej
zdaniem, działaniach władz spółdzielni.
O wykluczeniu Danuty Janus ma zdecydować rada nadzorcza Przylesia na
posiedzeniu 30 czerwca. Kobieta zapowiada, że łatwo się nie podda, ma bowiem
sporo do stracenia. Jeśli zostanie wykluczona ze spółdzielni, nie będzie mogła
wykupić na własność mieszkania na Przylesiu, które zajmuje od wielu lat.
Straci też prawo nieograniczonego dostępu do dokumentów spółdzielczych, co
właściwie uniemożliwi jej bycie szefową związku.
Obserwuj wątek
    • andre3b Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 20.06.05, 16:14
      Pan prezez Okińczyc nie jest wart najmniejszej nawet uwagi więc nic więcej na
      ten temat nie napiszę...
    • likosar Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 27.06.05, 15:40
      nic dodać nic ująć takie mamy władze spółdzielni oraz radę nadzorczą co jedynie
      dba o własne cele oraz portfele, skreślonym członkiem spółdzielni powinien być
      Pan Okińczyc oraz jego swita, a może zgadniecie ile prezes oraz zastępcy
      dostali premii- odpowiadam 200% swoich poborów za zgodą własnej rady nadzorczej.
    • piotr.koszalin Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 27.06.05, 20:14
      Nie rozumiem za bardzo tego problemu... Mieszam w drugiej części miasta i
      problem znam tylko z gazet i strasznie mnie on męczy...
      Wydaje mi się, że prezesowi Okińczycowi nie można nic zarzucić, może oprócz
      tego, że upolitycznił telewizje MAX... Poza tym chyba dobrze troszczy się o
      interesy uczciwych (!!) spółdzielców. Co więcej, działalność spółdzielni pod
      jego rządami wpływa pozytywnie na całe miasto. Pamiętam jak walczył o budowę
      McDrive`a na Północy (plany pokrzyżowało miasto), stworzył telewizje kablową
      (oferującą także internet) i całodobowy program regionalny, dzięki czemu zyski
      nie odpływają z Koszalina, jak miałoby to miejsce gdyby zamiast TKK w
      Koszalinie byłaby np. UPC. Poza tym spółdzielnia ma udziały w EMCE co także
      świadczy o przedsiębiorczości prezesa...
      Takie jest moje zdanie...
      • andre3b Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 27.06.05, 20:43
        A Chiny mają największy wzrost gospodarczy... co nie oznacza, że prawa człowieka
        sa tam respektowane, ale ludzie nie karani za poglady i głoszenie prawdy.
        • piotr.koszalin Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 27.06.05, 21:17
          Jak pisałem nie znam dobrze tej sprawy, ale nie słyszałem nic o nękaniu
          uczciwych, płacących czynsz lokatorów...
          A co do Chin, to mając taki poziom dochodu narodowego rozwój 8% nie jest żadnym
          wzrostem... W takich warunkach zamiana sierpa na kosę już daje 20% wzrostu
          gosporaczego!
          • andre3b Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 09:06
            No pani Janus raczej za czynsz nie zalega, ale ponieważ jest niewygodna to
            poniesie karę:-( Poza tym niepłacenie czynszu rzadko równa się nieuczciwości.
            Jakbyś miał do wyboru zapłacić czynsz lub nakarmic dziecko to co byś wybrał?
            Nieuczciwi są Ci co doprowadzili do takiej sytuacji w kraju, czyli politycy,
            pseudobiznesmeni, którzy płacą "zasiłki" za ciężką pracę lub w ogóle nie płacą
            miesiącami i nie ponoszą za to odpowiedzialności.Amen
            • piotr.koszalin Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 13:10
              ok, spoko...
              to napisz kto ma za to zapłacić... może Ty Samarytaninie?
              moja prywatne zdanie jest takie, ze mam bardzo głęboko za co ona nakarmi
              dzieci - ja uczciwie pracuje i nie chce aby za moje pieniadze utrzymywane byly
              darmozjady i place rachunki, jak mnie na cos nie stac to z tego nie korzystam -
              o takich sprawach trzeba myslec zanim narobi się dzieci, a jak teraz nie może
              im zapewnić odpowiednich warunków to taką sprawa powinnien się zająć sąd
              rodzinny...

ludzie myślą, że jak pokrzyczą głośno o krzywdzie innych ludzi to są święci, a
              innych można opluwać - jak jesteście tacy mądrzy to proszę bardzo zrzutka i
              będzie sobie kobieta żyła w spokoju...
              • andre3b Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 14:45
                A skąd wiesz, ze Ci ludzie to darmoziady? Może część z nich pracuje ciężko w
                takich popapranych firmach ja Super Price od wielu miesięcy za darmo? A może
                czynszu nie płaci samotna matka wychowująca niepełnosprawne dziecko, która ma na
                cały miesiąc 400 złotych renty,albo małżeństwo które właśnie straciło pracę w
                Agrosie, a że mają po piędziesiąt lat nikt nie chce ich przyjąć do nowej? Na
                jakim Ty świecie żyjesz? To że Tobie sie super powodzi to nie znaczy że wszyscy
                tak mają. Mówisz o uczciwości, a sam jesteś taki święty? Czy w twoim kompie są
                same legalne programy, nie ma ani jedej pirackiej MP3 i nigdy nie oglądałeś
                filmu DiVix? Nie jechałeś nigdy na gapę w autobusie? Nie łamałeś nigdy przepisów
                ruchu drogowego? Ciekawe czy nie miałeś nigdy do czynnienia z podrabianymi
                perfumami lub ciuchami? Rozumiem że jesteś zwolennikiem UPR-u, ale na szczęscie
                ta partia nigdy do władzy nie dojdzie:-)Pozdrawiam
                • andre3b Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 14:50
                  I jeszcze jedno! Chciałbym że by moje podatki szły na takich właśnie biednyh
                  ludzi,a nie na darmozjadów w postaci posłow, radnych, niekompetentnych
                  urzędników np. z ZDM-u(tragedia), którzy pierdzą w stołek i nic w tym kraju i
                  mieście nie robią pożytecznego!
                  • piotr.koszalin Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 15:31
                    > Chciałbym że by moje podatki szły na takich właśnie biednyh ludzi
                    Nie napiszę co o tym myśle, bo piszesz o rzeczach o których nie masz pojęcia...
                    Przeczytaj jakąś książkę o ekonomicznych teoriach ludzkich zachowań, a
                    przynajmniej znajdź w sieci jakiś artykuł i wrócimy do rozmowy...
                    • andre3b Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 15:39
                      a co tu ekonomia ma do tego? Po prostu chciałbym żeby zmniejszyć pensje takiej
                      np. pani W. D. z ZDm-u, która nie potrafi rozwiązać nawet prostego problemu z
                      nielegalnym przystankiem autobusowym(może to opisze w osobnym wątku),a dodać
                      człowiekowi kóry naprawdę ciężko zapieprza od rana do nocy i brakuje mu nawet na
                      czynsz.
                      • piotr.koszalin Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 15:44
                        > a co tu ekonomia ma do tego?
                        nie chodzi konkretnie o ekonomie, ale o teorie ludzkich zachowań...

> Po prostu chciałbym żeby zmniejszyć pensje takiej
                        > np. pani W. D. z ZDm-u, która nie potrafi rozwiązać nawet prostego problemu z
                        > nielegalnym przystankiem autobusowym(może to opisze w osobnym wątku),a dodać
                        > człowiekowi kóry naprawdę ciężko zapieprza od rana do nocy i brakuje mu nawet
                        > na czynsz.
                        Ustrój o którym piszesz nazywa się komunizm... trzeba było od razu pisać...
                        • andre3b Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 15:48
                          To jakie widzisz rozwiązanie? Co zrobić z tą ogarniająca kraj biedą?
                          • piotr.koszalin Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 16:09
                            jaką biedą? czy to jest zjawisko powszechne?
                            wyjdz na ulice! zobacz ile jeździ nowych samochodów, popatrz ile nowych
                            mieszkań jest budowanych przez developerów, ile ludzi buduje domu na Wilkowie,
                            na Unii Europejskiej, ile osób robi zakupy w centrach handlowych? to nazywasz
                            biedą?
                            tu toczy się rozmowa o kilkunastu rodzinach na kilkanaście tysięcy, które nie
                            płacą czynszu...
                            jeżeli sytuacja tych rodzin jest rzeczywiście trudna to pomocy powinni szukać w
                            ZUSie albo opiece społecznej, a nie w spółdzielni... czy tak trudno jest pojąć,
                            że inne decyzje prezesa spółdzielni mogłyby się spotkać z oskarżeniem o
                            działanie na jej szkodę...
                        • andre3b Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 15:55
                          Wręcz przeciwnie! W komunizmie była zasada" czy się siedzi , czy się leży stówka
                          się należy". Dzisiaj mamy sytację taką ze ciężka praca rzadko jest nagradzana
                          godziwymi pieniędzmi natomiast nieudaczni urzędnicy, politycy i ich kolesie na
                          stanowiskach, oraz wielu przedsiębiorców którzy robią wszystko żeby wymigać się
                          od podatków i płacenia ludzią za pracę opływają w luksusie. Komune obalili
                          robotnicy,a najgorzej na tym wyszli.
                          • piotr.koszalin Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 16:12
                            nie wykręcaj się:)))))
                            "Po prostu chciałbym żeby zmniejszyć pensje takiej np. pani W. D. z ZDm-u,
                            która nie potrafi rozwiązać nawet prostego problemu z nielegalnym przystankiem
                            autobusowym(może to opisze w osobnym wątku),a dodać człowiekowi kóry naprawdę
                            ciężko zapieprza od rana do nocy"

Przecież to jest czysta definicja (!!!) komunizmu...
                            • andre3b Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 16:54
                              Komunizm to my mamy drogi kolego obecnie :-) Czerwonych towarzyszy w KC PZPR
                              zastąpiły inne organizację mniej lub bardziej legalne, które tylko patrzą jak tu
                              sie obłowić kosztem narodu.
                              • piotr.koszalin Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 17:18
                                andre3b napisał:

> Komunizm to my mamy drogi kolego obecnie :-) Czerwonych towarzyszy w KC PZPR
                                > zastąpiły inne organizację mniej lub bardziej legalne, które tylko patrzą jak
                                > tu sie obłowić kosztem narodu.
                                Hehe, i na tym polega kapitalizm...
                • piotr.koszalin Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 15:40
                  > To że Tobie sie super powodzi to nie znaczy że wszyscy
                  > tak mają.
                  No właśnie, nie powodzi mi się super i dlatego wkurza mnie, że skoro ktoś ma
                  chore dziecko, psa albo kozę to zaraz ma moralne pozwolenie na niepłacenie
                  rachunków. Ja też mam wiele problemów, ale płacę rachunki i kupuje tylko to na
                  co mnie stać. Skoro Ty chcesz się opodatkować na biedych to proszę bardzo. Ja
                  tego nie mam zamiaru robić i nie zmuszaj mnie do tego!!

> Rozumiem że jesteś zwolennikiem UPR-u, ale na szczęscie
                  > ta partia nigdy do władzy nie dojdzie:-)
                  Nie jestem...
            • likosar Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 28.06.05, 14:50
              Dla Informacji kolegów na forum, Pani Janus nie zalega oraz nigdy nie zalegala
              z oplatami za mieszkanie a jedynie jest bardzo niewygodna dla Pana Prezesa oraz
              jego popleczników gdyż wyjawnia na swiatlo dzienne machlojki zarzadu
              KSM "Przylesie" który nie respektuje żadnych ustaw oraz zarządzeń które są dla
              niego niewygodne.
              • likosar Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 29.06.05, 15:06
                Nareszczie, Prokuratura Rejonowa w Koszalinie wszczeła dochodzenie w sprawie
                nieprawidłowosci w zarządzaniu spółdzielnią KSM"Przylesie" w Koszalinie przez
                aktualnie sprawujący zarząd pod kierownictwem Kazimierza Okińczyca /pseudonim
                zdzierca / ponadto odwiedziła wymienioną spółdzielnię telewizja / nie mylić z
                tzw. telewizja kablowa MAX / Z utęskinieniem czekam kiedy prezesa oraz jego
                popleczników wyprowadzą w podobny sposób jak byłego prezesa w Olsztynie.
                • 2jarek Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 10.09.05, 22:57
                  Nareszcie ale to bedzie ciezkie zwlaszcza ze pan prezes ma do dyspozycji mliony
                  ktore moze wydac na prawnikow lub na....
                • naczelny.prezess Re: NIEWYGODNA LOKATORKA 11.09.05, 13:33
                  Preziowi Kazikowi będzie cięzko cokolwiek zrobić. Za grubsze przewinienia
                  łącznie z przękretani finansowymi prezesowi spółdzielni mieszkaniowej w
                  Olsztynie prokuratura też niewiele zdziałała - cały czas ciągnie się sprawa,
                  mimo że media ogólnokrajowe nie raz o tym mówiły. Cholera, jak rozwiązać
                  problem spółdzielni mieszkaniowych z ich prezesami zywcem wyjętymi
                  z "Alternatywy 4". Jak zlikwidowac to panstwo w panstwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka