piotr.koszalin 20.12.02, 01:08 Polecam wszystkim odnalezienie Koszalina na tej mapie naszego kraju: www.tradepress.com.pl/mapki/mapa_hipermarketow_2002.jpgPowodzenia P.S. Ale burdel na forum się zrobił Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloggi Re: Koszalin na pewnej mapie... 20.12.02, 08:27 Zaraz Ci napiszą, że Koszalin to miasto patriotyczne i obcego kapitału nie wpuszcza. Tylko, że Sano jest, jakby tego nie nazwać, monopolistą w kategorii sklepów wielkopowierzchniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: Koszalin na pewnej mapie... 20.12.02, 19:09 Masz rację, zgadzam się z Tobą, ale nie do końca... Niedawno szukałem pozytywnych aspektów istnienia SANO na koszalińskim rynku marketów i... znalazłem... Spójrz jeszcze raz na tą mapę i odszukaj miasta wielkościowo podobne do Koszalina: - Kalisz - Hit - Gorzów - Hit, Minimal - Słupsk, Włocławek, Opole - Real - Grudziądz - Minimal, Real - Płock - Auchan - Elbląg - Hypernova Wszędzie jeden, dwa markety... Odliczając od tego Minimale i Hity, które trudno uznać za dobre centra handlowe, nie zostanie dużo... W miastach tych (oprócz Opola) nawet nie mówi się o czymś takim jak duże centrum handlowo-rozrywkowe... które u nas zostało zbudowane m.in. przez SANO. Mało to - centra tego typu istnieją tylko w kilku największych polskich aglomeracjach. W Szczecinie, na przykład, pierwsze takie jest dopiero budowane (Galaxy)... Gdybyśmy, zamiast ośmiu SANO mieli od 1996 roku Reala i Geanta moglibyśmy zapomniec o najnowocześniejszym w Polsce CHR, drugiej kręgielni, galerii z kilkadziesięcioma sklepami itd... Prawda jest więc taka, że właściciele SANO inwestują w Koszalinie i pieniądze nie wypływają poza nasz region... Czekamy na drugi etap zabudowy placu paieskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
michal_el Re: Koszalin na pewnej mapie... 21.12.02, 17:26 piotr.koszalin napisał: > Masz rację, zgadzam się z Tobą, ale nie do końca... > Niedawno szukałem pozytywnych aspektów istnienia SANO na koszalińskim rynku > marketów i... znalazłem... > > Spójrz jeszcze raz na tą mapę i odszukaj miasta wielkościowo podobne do > Koszalina: > - Kalisz - Hit > - Gorzów - Hit, Minimal > - Słupsk, Włocławek, Opole - Real > - Grudziądz - Minimal, Real > - Płock - Auchan > - Elbląg - Hypernova > > Wszędzie jeden, dwa markety >... Odliczając od tego Minimale i Hity, Na mapce brakuje np MiniMala w Malborku. Ale zresztą co to za market. Jeśli chopdzi o Elbląg na razie jest Hypernova (CH Ogrody), ale zaraz rozpocznie się budowa Leclerca, jak również powinna się wkońcu rozpocząć budowa centrum Plaza Elbląg z multikinem i kręgielnią. Ale jeszcze władze miasta szykują nam jakąś dużą francuską niespodziankę na obwodnicy. >które > trudno uznać za dobre centra handlowe, nie zostanie dużo... > W miastach tych (oprócz Opola) nawet nie mówi się o czymś takim jak duże > centrum handlowo-rozrywkowe... które u nas zostało zbudowane m.in. przez SANO. > Mało to - centra tego typu istnieją tylko w kilku największych polskich > aglomeracjach. W Szczecinie, na przykład, pierwsze takie jest dopiero budowane > (Galaxy)... Gdybyśmy, zamiast ośmiu SANO mieli od 1996 roku Reala i Geanta > moglibyśmy zapomniec o najnowocześniejszym w Polsce CHR, drugiej kręgielni, > galerii z kilkadziesięcioma sklepami itd... > Prawda jest więc taka, że właściciele SANO inwestują w Koszalinie i pieniądze > nie wypływają poza nasz region... Czekamy na drugi etap zabudowy placu > paieskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: Koszalin na pewnej mapie... 21.12.02, 20:18 Uwaga to nie jest żart!!! Własnie oglądałem wiadomości na Maxie... Prezydent Mikietyński zapowiedział na 8 czerwca (data referendum unijnego) referendum w sprawie budowy w Koszalinie hipermarketów... bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Koszalin na pewnej mapie... 22.12.02, 00:00 Referendum w Koszalinie? - chyba już wszyscy wiedzą jaki będzie wynik - po co marnować papier i czas ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: Koszalin na pewnej mapie... 25.12.02, 11:46 sloggi napisał: > Referendum w Koszalinie? - chyba już wszyscy wiedzą jaki będzie wynik - po co > marnować papier i czas ludzi. Postawiłeś bardzo ciekawą tezę... dla mnie to jednak nie takie jasne jaki będzie wynik... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.koszalin Re: Koszalin na pewnej mapie... 23.11.03, 19:52 pojawiła się uaktualniona mapa... zajrzyjcie na: www.supermarketnews.com.pl/mapki/hipermarkety_w_polsce_2003.jpg Odpowiedz Link Zgłoś