rossalie 29.08.11, 14:23 Pilnie szukam polskojezycznej poloznej mieszkajacej w 13 bezyrku lub okolicach,dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rossalie co do szpitala na porodowke 05.09.11, 18:41 Kobietki napiszcie co potrzebuje tak naprawde spakowac do torby do szpitala,z wlasnego doswiadczenia,buzka Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Re: co do szpitala na porodowke 06.09.11, 09:36 nie panikuj tylko, to nie Polska nie musisz miec walizki jak "za ocean". Dla siebie potrzebuejsz kapcie, szlafrok - koszule, reczniki, podpaski itd bedzie w szpitalu. Dziecko po urodzeniu az do momentu wyjscia tez "ubiera" szpital. Pampersy, puder - wszystko bedzie w szpitalu. Lekkiego porodu Odpowiedz Link Zgłoś
rossalie Re: co do szpitala na porodowke 06.09.11, 09:47 ufff czyli dobrze zapakowana jestemnie jestem tylko pewna jaki zestaw ubranek dla coreczki mam wziasc na wyjscie ze szpitala i czy rozne rozmiary?na wierzch mam zamiar wziasc kocyk i rozek,to wystarczy?dziekuje ,mam nadzieje ,ze bedzie szybciutko Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Re: co do szpitala na porodowke 06.09.11, 14:06 Z rzeczami na wyjscie poczekaj, nie zabieraj. Powiedz mezowi co gdzie jest i on Ci przyniesie, nie wiadomo jaka pogoda bedzie. Tutaj rozki nie sa popularne, najwazniejszy jest fotelik samochodwy jezeli bedziesz wracala autem lub taxi. Odpowiedz Link Zgłoś
rossalie Re: co do szpitala na porodowke 06.09.11, 14:47 Bedziemy wracaly autem ,fotelik jest ale nie wiem czy nie lepiej jak bede ja w raczkach trzymala w drodze powrotnej w beciku?ze szpitala do domu mam 10 minut i od razu do garazu wiec mala bedzie tylko pare minut na zewnatrz jak wyjdziemy ze szpitala.Z ciuszkami tak zrobie jak radzisz ,tyle ,ze w domku dopasuje wszystko tak juz kolorystycznie jak to kobietka Odpowiedz Link Zgłoś
parole_parole Re: co do szpitala na porodowke 06.09.11, 19:26 W zadnym wypadku na rekach! Fotelik nie jest dla ozdoby, tylko ma okreslona funkcje, a najwiecej wypadkow (tfu, tfu) zdarza sie w okolicach domu i nawet przy malej szybkosci skutki moga byc oplakane, jesli dziecko nie jest przypiete w foteliku. Juz nie wspomne o tym, ze gdyby Was policja zatrzymala, to do nich nie trafia, ze "do domu mam 10 minut i od razu do garazu wiec mala bedzie tylko pare minut". Odpowiedz Link Zgłoś
rossalie Re: co do szpitala na porodowke 07.09.11, 07:26 w takim razie malenka bedzie w foteliku, dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Re: co do szpitala na porodowke 07.09.11, 09:39 Dokladnie tak, fotelik jest najbezpieczniejszy i do tego sluzy. Na czulosci bedziecie miec duzo czasu Odpowiedz Link Zgłoś
rossalie Re: co do szpitala na porodowke 07.09.11, 11:08 juz sie nie moge doczekac,tak mi nudno w domu wczoraj i dzisiaj dostalam przez chwile boli takich klujacych w podbrzuszu i kroczu takze moze sie juz cos zbliza? Odpowiedz Link Zgłoś
parole_parole Re: co do szpitala na porodowke 07.09.11, 21:40 A ile jeszcze masz do terminu? Odpowiedz Link Zgłoś
rossalie Re: co do szpitala na porodowke 08.09.11, 08:31 3 tygodnie zostaly,mala lezy w " pozycji porodowej" Odpowiedz Link Zgłoś
parole_parole Re: co do szpitala na porodowke 08.09.11, 21:32 Aaa, to jeszcze masz czas. Pierwsze dziecko lubi sie urodzic po terminie Chociaz nie jest to regula, bywa ze i przed. Choc u wielu moich kolezanek ( i u mnie samej) bylo po terminie. Ciesz sie ostatnimi momentami wolnosci i wysypiaj sie Potem mozesz nie miec czasu na takie luksusy. Odpowiedz Link Zgłoś
rossalie Re: co do szpitala na porodowke 13.09.11, 08:53 Zobaczymy jak sobie to malutka zaplanowalabuziaki Odpowiedz Link Zgłoś
rossalie Re: co do szpitala na porodowke 16.11.11, 10:25 hej troche mnie nie bylo ,coreczke urodzilam przed terminem pojutrze mina 2 miesiace)jest zdrowa ,sliczna i przegrzeczna(odpukac) dziekuje za porady mamuski,jedno musze dodac polecam niedoswiadczonym mamusiom ten rozek,sprawdzil sie znakomicie do noszenia malenstwa,buziaki Odpowiedz Link Zgłoś