Dodaj do ulubionych

wymiana opon

19.03.05, 09:25
witam
chciałbym poruszyc temat nurtujący wszystkie zakłady wulkanizacyjne i
mech.pojazdowej zajmujące sie wymianą ,sprzedażą i naprawa ogumienia.Coś w
naszej Polsce jest nie tak. Klient zaczyna dyktowac cenę usług. Obserwuje ile
zakładów nowych powstaje i ile upada. Robi się degrengolada. Fachowcy majacy
duże doświadczenia i solidne zakłady - bankrutują , a powstają serwisy
garazowe- swiadczace usługi na tragicznie niskim poziomie - ale za to po
bardzo niskich cenach. To musi odbić się na bezpieczeństwie na drogach.
Zapraszam wszystkich którym leży to na sercu do duskusji. Moze coś da się
jeszcze w tym kraju wariatów uratować.
krzysiek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Molson Re: wymiana opon IP: *.sympatico.ca 31.03.05, 04:12
      Zeby wymienic opony w aucie nie potrzeba ani wielkiej wiedzy ani duzego
      doswiadczenia .Jest to czynnosc raczej prosta ,nie widze wiec powodu zebym mial
      sie obawiac ze ktos moze mi odstawic bumelke .Zeby tylko sprzedali mi opony te
      o ktore prosilem i to wszystko .
      • kaarmin Re: wymiana opon 04.04.05, 20:06
        Gość portalu: Molson napisał(a):

> Zeby wymienic opony w aucie nie potrzeba ani wielkiej wiedzy ani duzego
        > doswiadczenia .Jest to czynnosc raczej prosta ,nie widze wiec powodu zebym mial
        >
        > sie obawiac ze ktos moze mi odstawic bumelke .Zeby tylko sprzedali mi opony te
        > o ktore prosilem i to wszystko .
        niby wszystko proste.ale patrzac na fuszerki nieuków to horror wsiadać do
        takiego samochodu. Mnie tam życie jeszcze sie nie znudziło i wole chodzic na
        ełasnych nogachn niż w wózku
        a to co pseudo wulkanizatorzy zakladaja swoim klientom to juz głupota zmieszana
        z brakiem wyobraźni
        • Gość: PAJ HI WO Re: wymiana opon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 00:40
          kaarmin napisał:
          >to co pseudo wulkanizatorzy zakladaja swoim klientom to juz głupota zmieszana
          > z brakiem wyobraźni

...no tak,jezeli ślepy klient przychodzi do kapciarza i nie widzi co ten mu
          zakłada to sie zgodze. Wymiana Opon czy wyważanie kół to nie są wielkie mecyje
          i nie widze tu konieczności posiadania wielkiej wiedzy. Natomiast co do cen -to
          jest normalne, tak działa konkurencja i tak musi zostac.
          • Gość: pawel Re: wymiana opon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:14
            należy uczciwie dodać, że wulkanizatorzy narzuty na swoje usługi mają całkiem
            spore. gdyby się klient dowiedział ile wulkanizator płaci za te 4 ciężarki,
            które nabija na koło to by się za głowę złapał hehehe
            • Gość: Jojo Re: wymiana opon IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 23.04.05, 09:41
              To ja proponuje kupic sobie maszyny, ciezarki, wentyle itp co tam potrzebne i
              robic samemu - za darmo :) Przeciez to proste :)
              A jak sie nie chce samemu - to se jeszcze najac jelenia i dalej robic za
              darmo :)

Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka