Gość: klient IP: 10.4.4.* 20.11.01, 16:04 Czy ktos ma jakies uwagi, moze doswiadczenia z serwisami Boscha? Czy naprawy sa tam fachowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yogi Re: Bosch Service IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 03.02.02, 22:01 Witam Mialem przyjemnosc poznac fachowa obsluge boscha w Brzezinach Slaskich,niesamowite partactwo,wymienialem wtryski w tranzice i wszytko bylo ladnie,fachowa gatka,kawka itp,po wymaine odczulem ze auto niema mocy jaka mailo przed wymiana starych wtryskow ??(dziwne nie?).Pojechalem do forda spytac sie o wtryski,myslalem ze dostalem po regneracji,facet z forda otwiera maske i mowi ze kazy ftrysk jest z innej parafi i dotego biale a nie czerwone, (wazny jest kolor i wszystkie 4 musza byc od tego samego producenta)po wymianie na prawidlowe w "serwisie Boscha" autko chodzi jak nowe .Czyli po tym wszystkim doszedlem znowu do wniosku ze niema psujacych sie aut tylko partacze mechanicy. YoGi Odpowiedz Link Zgłoś
abanderado Re: Bosch Service 13.02.02, 11:05 Ostatnio byłem w serwisie bosch-a w piasecznie. Zaświeciła mi sie kontrolka ABS-u więc podjechałem ,pół dnia się męczyli . ja mało z nudów nie umarłem kazali mi po wszystkim zapłaćić 300zł nic nie zrobili powiedzieli że popsuło się coś tam elektronicznego ???!!!??? Mało tego teraz mi cały schowek lata bo nie dokładnie skręcili po dochodzeniu do bezpieczników. PARANOJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Bosch Service IP: 57.66.8.* 26.02.02, 13:48 abanderado napisał(a): > Ostatnio byłem w serwisie bosch-a w piasecznie. > Zaświeciła mi sie kontrolka ABS-u więc podjechałem ,pół dnia się męczyli . > ja mało z nudów nie umarłem kazali mi po wszystkim zapłaćić 300zł nic nie > zrobili powiedzieli że popsuło się coś tam elektronicznego ???!!!??? > Mało tego teraz mi cały schowek lata bo nie dokładnie skręcili po dochodzeniu > do bezpieczników. > PARANOJA znam ten serwis - Autotronik mam z nim wiele niedobrych wspomnien, serisowane tam bylo moje sluzbowe auto, praktycznie przy kazdej naprawie byly jakies niedociagniecia. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PsuBrat Re: Bosch Service IP: *.astercity.net / 10.129.136.* 26.02.02, 19:29 Gość portalu: Jurek napisał(a): > abanderado napisał(a): kazali mi po wszystkim zapłaćić 300zł nic nie zrobili powiedzieli że popsuło się coś tam elektronicznego ???!!!??? Mało tego teraz mi cały schowek lata bo nie dokładnie skręcili po dochodze niu do bezpieczników. PARANOJA _________ciach > znam ten serwis - Autotronik > mam z nim wiele niedobrych wspomnien, serisowane tam bylo moje sluzbowe auto, > praktycznie przy kazdej naprawie byly jakies niedociagniecia. > Nie polecam. --------------------------------------------------- Ludzie, dlaczego nie reklamujecie niechlujnych napraw! Jak każą wam zapłacić to zawsze żądajcie specyfikacji wykonanych czynnosci. Każda naprawa jest umową. Strony umawiają sie o osiągnięcie określonego rezultatu, w którym zainteresowany jest zlecający (czyli wy). Jeżeli rezultat nie został osiagnięty to NIE MA PODSTAW DO ZAPŁATY wynagrodzenia. Niby proste. Okazuje się że nie zawsze. Przecież do tego nie trzeba znajomości kodeksu cywilnego - tu wystarczy zdrowy rozsądek! Przed przystąpieniem do pracy warsztat powinien wygenerować dokument okreslajacy cel który ma byc osiągniety w wyniku naprawy (zlecenie, zamówienie etc). Jeżeli nie chca tego zrobić to - ciao amore - lepiej udac się do konkurencji. Wystarczy wyegzekwować tylko to - po co przyjechalismy do warsztatu, a nie grzecznie dawać się ładować w trąbę i prosić o jeszcze. Na koniec ciekawostka. Czy wiecie, że każda naprawa warsztatowa to umowa o dzieło (umowa rezultatu) i warsztat odpowiada przez 1 rok od daty oddania dzieła z tutyłu rękojmi za wadliwe wykonanie prac. Żadna gawarancja, 3 czy 6 miesięczna, którą łaskawie dają warsztatowcy - ale CAŁY ROK OCHRONY z mocy prawa (art. 638 i n. k.c.) - bez żadnej łaski. Żeby dochodzić roszczen z rękojmi, trzeba byc uzbrojonym w dokumenty (precyzyjnie zredagowane zlecenie, faktura lub rachunek zgodne z treścią zlecenia) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
o8y93qy983 Re: Bosch Service 25.06.25, 12:54 Zgadzam się OSZUŚCI JAKICH MAŁO !!! Mama podjechała c4 picasso na diagnostyke, ZŁODZIEJE trzymali auto ponad tydzień a potem okazało się ze DIAGNOSTYKA TO 860 zł !!!!!!! KOSMOS !!!! Zobaczyli że kobieta się nie zna i wykorzystali łobuzy sytuacje , sprawa znajdzie zakończenie w sądzie. NISZCZYĆ TAKICH PARTACZY I OSZUSTÓW, psują opinie rzetelnym mechanikom Odpowiedz Link Zgłoś
buding Re: Bosch Service 18.03.02, 14:20 Moze i fachowa obsluga aleceny chyba troche za wysokie. Juz taniej maja w salonach firmowych Citroena i innych. A jak wiadomo salony firmowe z zasady nie sa tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
o8y93qy983 Re: Bosch Service 25.06.25, 12:51 WITAM !!! Mama podjechała do ich pożal się Boże " serwisu" na Wałbrzyskiej w Warszawie, nie dość że od razu za SAMO PODŁĄCZENIE KOMPUTERA I DIAGNOSTYKĘ KLRZYKNĄŁ 250 zł ,mama się nie zna wiec się zgodziła. Jakie było jej zdziwienie kiedy PO PONAD TYGODNIU TEJ NIBY DIAGNOSTYKI !!!! Zeskanowała karte i okazało sie że PAN ZA PODŁĄCZENIE KOMPUTERKA I " DIAGNOZE" z której nie wynikało NIC !!!! POLICZYŁ 860 ZŁ !!!!! Oczywiście NAWET NIE RACZYŁ POINFORMOWAC JEJ Z JAKIEGO MAGICZNEGO POWODU WZIĘŁA SIĘ TAKA KWOTA. Także ODRADZAM, OSZUŚCI NACIĄGACZE I ZŁODZIEJE !!! Sprawa jest u obrońcy praw konsumenta , a prawnik namawia nas żeby iść z łachudrami na UDRY , i tak zrobimy . OMIJAJCIE ICH SZEROKIM ŁUKIEM !!!! Odpowiedz Link Zgłoś