Dodaj do ulubionych

3 drzemka...

IP: *.play-internet.pl 21.10.15, 21:35
Pomóżcie błagam, bo brakuje sił... młoda ma 10 miesięcy. Mamy taki mniej więcej rozkład drzemek- o 10 rano pierwsza 1,5h, druga koło 15:30 godzina, półtorej. I od tygodnia trzecia...20-21. A później hulaj dusza piekła nie ma. Budzi się o tej 21 wyspana i nijak nie da się jej spacyfikować. Zęby? Przejdzie? Kidyś musi...a może by coś zmienić....
Obserwuj wątek
    • carmelita81 Re: 3 drzemka... 21.10.15, 22:53
      Może ma taki okres i jej przejdzie ale zastanów sie czy w dzień nie śpi za długo. Może by jej wystarczyła jedna drzemka?
      • Gość: Kasia Re: 3 drzemka... IP: *.play-internet.pl 22.10.15, 20:19
        Nie da rady chyba z jedna. O 10 się już słania, a na druga idzie nieprzytomna z wykończenia. Dzisiaj odbbębniła trzy. O 10 pół godziny, o 13 godzinę, o 17 godzinę. Na razie harcuje. Może pójdzie spać już na noc... bo vzwarej noe wytrzymam:P
        • Gość: Kasia Re: 3 drzemka... IP: *.play-internet.pl 22.10.15, 20:20
          Czwartej. Sry piszę z telefonu
          • ignis.w Re: 3 drzemka... 25.10.15, 19:02
            Zajrzyj na forum niemowlaki i poczytaj wątek "do babybump"
    • mania_007 Re: 3 drzemka... 26.11.15, 21:16
      Miałam podobny problem, tzn moje prawie półroczne dziecko uparło się na 4 drzemkę i w efekcie szło spać koło 22... Przedłużyłam jej na siłę czasy aktywności i działa (tzn od trzech dni dopiero, bo dopiero rozwiązałam ten problem :)). na siłę, bo ona też już była wcześniej zmęczona, a ja jej nie pozwalałam spać jeszcze przez około pół godziny i dopiero szła na drzemkę. Przez pierwszy dzień te pół godziny były ciężkie, ale drugiego dnia już się przyzwyczaiła :)
      O której godzinie twoje dziecko ostatecznie idzie spać? Podziel może ten ostatni czas aktywności na trzy i pododawaj tyle do aktywności po każdej drzemce. Nie daję głowy, że zadziała, ale spróbować można :)
    • ambivalent Re: 3 drzemka... 26.11.15, 22:24
      Zostaw dwie drzemki ale skroc czas. Wiem, ze to okropnie brzmi, ale syna tez musialam budzic w tym wieku, bo potrafil spac do 4 godzin w ciagu dnia (jedna drzemka!). Da sie..
      Rano daj jej spac pol godzinki i po poludniu poltorej.
      A o ktorej rano wstaje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka