jagabaga76 02.08.09, 11:28 moja 3m-czna cora od kilku dni okropnie trze nogami przy tym denerwuje sie-czekam na odpowiedzi bo napewno to nic strasznego ale chce znac przyczyne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mustardseed Re: tarcie nogami 04.08.09, 09:54 Daj mocz do zbadania. Może ma zapalenie układu moczowego i ja boli/szczypie. Jak najszybciej. I mocz na posiew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: tarcie nogami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 13:13 mam tytanie i co z tym tarciem nog wyszlo,bo moja teralka tez trze stopa o stope i nie wiem jak mam na to zareagowac Odpowiedz Link Zgłoś
bozena1971 Re: tarcie nogami 19.10.09, 18:07 Pocieranie jedną stopą o drugą to najzupełniej normalna reakcja i bardzo pozytywna. Dziecko w ten sposób odwrażliwia sobie stopy, przygotowuje się do chodzenia. Jak zacznie chodzić, to stopy nie będą już takie wrażliwe. Tak powiedziała moja pediatra oraz pani rehabilitantka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaolawa Re: tarcie nogami 23.10.09, 16:55 mój mąż ma 28 lat i nadal tak trze nogę o nogę... wkurzające to Odpowiedz Link Zgłoś
celineee Re: tarcie nogami 13.12.09, 19:29 Witam Wydaje się to być bardzo prawdopodobne... tylko dlaczego moja 3-miesięczna córeczka tak bardzo się przy tym denerwuje? Czasem trze stópkami tak intensywnie, że nie możne zasnąć :( Zaznaczam, że oglądałam jej stópki i skórka jest gładka, wolna od wszelkich zmian. Może ktoś zna inną przyczynę lub przynajmniej napisze do jakiego wieku dzieci tak robią... bozena1971 napisała: > Pocieranie jedną stopą o drugą to najzupełniej normalna reakcja i > bardzo pozytywna. Dziecko w ten sposób odwrażliwia sobie stopy, > przygotowuje się do chodzenia. Jak zacznie chodzić, to stopy nie > będą już takie wrażliwe. Tak powiedziała moja pediatra oraz pani > rehabilitantka. > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moyyra Re: tarcie nogami 14.12.09, 20:19 moze woli miec gole stopki, moze cos ją gryzie/haczy/paznokcie/ niemniej jednak zrob ten posiew moczu Odpowiedz Link Zgłoś