Dodaj do ulubionych

[LWW] mp3 dla seniora

12.12.10, 15:05
Mój tata kocha książki. Jednak z uwagi na wiek coraz ciężej mu czytać. Nawet grube okulary niewiele pomagają. Pomyślałam, że sprezentuję mu na Święta jakąś mp3-kę do audiobooków. Przejrzałam oferty i mam pytanie - czy ktokolwiek widział to urządzenie z dużym czytelnym ekranem? A może mp3 są dozwolone tylko dla nastolatków o sokolim wzroku? Czy powinnam obejrzeć się za innym urządzeniem do audiobooków?
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: [LWW] mp3 dla seniora 12.12.10, 15:29
      Ja nie senior, ale nie wyobrażam sobie czytania na małym ekranie. Z kolei mój Luby ma mały laptop 11 cali i sporo na nim czyta - więc może taki laptop? Bo ekraniki empetrójek to - dla mnie osobiście - są mikroskopijne.
    • agafka88 Re: [LWW] mp3 dla seniora 12.12.10, 15:36
      A może nie mp3 player, tylko telefon dla starszych ludzi z możliwością rozszerzenia go kartą pamięci i słuchaniem muzyki?
      cgi.ebay.co.uk/New-Black-Senior-Basic-Big-Button-Mobile-Phone-FM-MP3-/180590888251?pt=UK_MobilePhones_MobilePhones&hash=item2a0c0e453b#ht_5267wt_1139
      Tu masz taki, można do niego włożyć kartę micro SD i słuchawki. Wyświetlacz nie jest zbyt duży, ale chyba dostosowany do starszych osób.
    • aankaa Re: [LWW] mp3 dla seniora 12.12.10, 15:36
      kompletnie zbaraniałam :( byłam pewna, że to do słuchania a nie wślipiania się...
      • limonka_01 Re: [LWW] mp3 dla seniora 12.12.10, 15:43
        Oczywiście, że do słuchania ;-)
        Do wybierania plików/rozdziałów, trzeba jednak trochę powyślipiać
        • justinehh Re: [LWW] mp3 dla seniora 12.12.10, 15:52
          A może palmtop ze słuchawkami? Jeśli zabraknie miejsca w pamięci, można zapakować dodatkową kartę.
    • anka_z_lasu może jakiś Soniak? 12.12.10, 19:30
      np. taki:
      www.sony.pl/product/nws-e-series/nwz-e353
      Ja co prawda jestem krótkowidzem, więc z bliska widzę ok, ale mam alergię na małe literki. Tu problem jest zminimalizowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka