zawsze_zielona
03.04.11, 19:37
Dziewczyny, od czego zaleza dobre stosunki miedzy rodzenstwem? Czy to rodzice maja wplyw na to, ze rodzenstwo bedzie sie kochac albo nienawidzic?
Moj brat i ja to jak niebo i ziemia. Moja mama jest jedynaczka i pamietam, ze przez cale moje dziecinstwo mi powtarzala, jaka ja powinnam byc szczesliwa bo mam brata. A dla mnie mlodszy brat to byl raczej dopust bozy a nie powod do szczescia...
Dzis jest lepiej, ale jestesmy tez doroslymi ludzmi i mieszkamy w dwoch roznych krajach. Wiem, ze moge na niego liczyc, on moze liczyc na mnie, ale gdyby to nie byl moj brat, to chyba nigdy nie zamienilabym z nim jednego slowa, tak jestesmy rozni.
U mojego chlopa podobnie. Tak naprawde znam tylko jedna pare (brat i siostra), ktora naprawde sie lubi, maja wiele ze soba wspolnego i mieszkali nawet ze soba pare lat. Dla mnie to niemalze science-fiction.
Wybiegam troche w przyszlosc, bo w drodze dopieroo jeden dziec a drugi raczej w dosc odleglych planach. Ale chcialabym wiedziec, co rodzice moga zrobic, by miedzy rodzenstwem byla naprawde prawdziwa i szczera wiez.