Dodaj do ulubionych

ulubione reklamy, hasła, logo?

29.07.11, 18:54
macie takie?
ja uwielbiam pasjami "sztuczne szczęki" pedigree oraz snickersa "robisz to jak własna babcia" ;-)
ulubione hasło: today, tomorrow, toyota.
logo: hmmm, tu nie wiem, wiele jest fajnych, nie umiem się zdecydować.
Obserwuj wątek
    • azymut17 Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 29.07.11, 19:39
      Banan, w cieście banan! Sajgonki!
      www.youtube.com/watch?v=oQZu1HJjkVo
      Spoko luz :-)
      www.youtube.com/watch?v=-9l-o3zUZYk
      Za starszych Pepsi z Realem Madryt:
      www.youtube.com/watch?v=CYdj4-WQRiQ&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=CYdj4-WQRiQ&feature=related
      Hasło "takie rzeczy to tylko w Erze", nieaktualne już, albo aktualne z nowym znaczeniem ;-)
      Nie mam ulubionego logo, śmieszy mnie tylko to banku BPH, bo wygląda jak stanik :-)
      • tfu.tfu Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 29.07.11, 19:59
        aaa, no i kopytko!
        jedyna reklama, która pozbawiła mnie głosu na 10 sekund, następnie przyprawiła o atak śmiechu
      • kulka_kulkowa Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 30.07.11, 20:26
        Serce i rozum Tepsy, wszystkie uwielbiam! :)
      • azymut17 Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 30.07.11, 22:28
        Zły link mi wkleiło, 2 razy ten sam, a miało być do dwóch reklam. Druga to ta:
        www.youtube.com/watch?v=16YaZ2rm_ec
    • marciasek Logo! 29.07.11, 20:56
      Najlepsze logo świata: Kostelecke Uzeniny

Najlepsze, bo niezapomniane...
      • tfu.tfu Re: Logo! 02.08.11, 16:35
        cudne :D
    • marikooo Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 30.07.11, 20:58
      Sony Bravia z piłeczkami (tutaj razem z making of: youtu.be/9NymcQJjPCs )
      Dove Evolution: youtu.be/iYhCn0jf46U
      Nieśmiertelne hasło: No to Frugo - próbowałam nowego-starego Frugo parę dni temu i smakowało jak kiedyś :)
    • ko_kartka Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 31.07.11, 00:43
      Moje najulubieńsze to reklama świąteczna tepsy "Hej, hej, hej pakiety...". Od czasów słynnego "Kopytka" nie było zabawniejszej reklamy.

Hasło ulubione to Cola Zero i "Stop idiotycznym dzwonkom telefonicznym" czy jak to szło. Resztę staram się jak najszybciej zapomnieć, co mi się jeszcze skutecznie udaje.
    • magdalaena1977 Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 31.07.11, 00:57
      stare, ale ciągle pamiętam

"co kropelka skleić sklei ...."
    • monika3411 Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 31.07.11, 20:33
      A ja lubię reklamę Cisowianki perlage. Bardzo lubię :-)
      Serce i rozum też lubię. Ale tak inaczej :-)
      • 100krotna Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 31.07.11, 23:45
        Gusta to potrafią być różne, ja po prostu Cisowianki nie znoszę!
        Serce i rozum w porządku ;)
        • yaga7 Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 04.08.11, 12:55
          Ja Cisowiankę piję namiętnie, ale tej reklamy po prostu nie znoszę ;)
    • indigo-rose Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 31.07.11, 23:26
      A mnie się spodobało hasło, które widziałam na billboardzie w Katowicach. Reklamowało pizzerię, która nawiązując do sąsiedztwa sądu nazywa się bodajże "Pod Paragrafem" albo jakoś podobnie: "Smaczniej niż ustawa przewiduje". Lubię hasła, które zawierają pun, jeśli oczywiście jest on sensowny.
      • ko_kartka Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 31.07.11, 23:38
        What is "pun"?
        • indigo-rose Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 02.08.11, 02:07
          No taki żart opierający się na grze słownej, na wieloznacznościach etc. (jak to się nazywa po polsku?) Tamten przykład to nie był akurat pun "właściwy", bo nie było wieloznaczności, ale sprytnie wykorzystane powiedzenie. Hasła, w których jest typowy pun, podobają mi się bardziej, ale nie mogę sobie przypomnieć. Oczywiście jak sobie przypomnę to wrzucę :)
      • nomina Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 20.02.12, 23:47
        Indigo, a ja dzisiaj parsknęłam śmiechem na widok szyldu firmy prowadzącej kursy na prawo jazdy. Nazywa się ona Wyższa Szkoła Jazdy, w logo (?) oprócz L-ki ma na granatowym tle tę nazwę, napisaną czcionką, która przypomina czcionki stosowane w nagłówkach/logotypach wyższych uczelni.
    • 100krotna Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 01.08.11, 00:01
      Nie wiem, czy pamiętacie, reklamy redd'sa, z serii etniczno-geograficznej ;)
      O te:
      www.youtube.com/watch?v=X_Fx7GXZZ5Y
      www.youtube.com/watch?v=-8tUx0fqiC0&NR=1
      www.youtube.com/watch?v=_5S8myoKnLk
      www.youtube.com/watch?v=CfiQtdO9kOs
      www.youtube.com/watch?v=-1rutAXiQv4

ja wiem, że podstępnie wykorzystują dziedzictwo kulturowe kilku krajów do zareklamowania wyrobu koncernu piwowarskiego... ale i tak je uwielbiam :):):)
      • ycik Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 22.02.12, 11:40
        Nie znałam tych reklam, ale są super :)
    • besame.mucho Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 01.08.11, 00:22
      Moje ulubione hasła mają firmy sportowe i samochody ;). Lubię impossible is nothing adidasa i just do it nike'a.

Uwielbiam też kultowe "lemon" i think smallvolkswagena. Zresztą to w ogóle jedne z moich ulubionych reklam, nie tylko hasłowo, graficznie też. Volkswagen w ogóle trzyma poziom, uwspółcześniona wersja fotki Beatlesów też jest świetna.

Ze starych jeszcze bardzo lubię kowboja Marlboro.

Uwielbiam też ikeową [url=https://www.youtube.com/watch?v=I07xDdFMdgw]lampę/url]. Nie da rady, mimo faceta na końcu zawsze mi się niemal łza w oku kręci jak ją widzę :)

I Sony Bravia piłki. Śliczne.

O z nowych mi się jeszcze przypomniała kreskówkowa kampania Dove, też fajna:
      adsoftheworld.com/files/images/dovemult03.preview.jpg
      adsoftheworld.com/files/images/dovemult01.jpg
      www.sanjeev.net/printads/d/dove-define-and-shine-control-gel-jetson-1851.jpg
      www.sanjeev.net/printads/d/dove-define-and-shine-control-gel-scooby-doo-1849.jpg
      Z polskich reklam najbardziej zapadły mi w pamięć "filmowe" reklamy Simplusa. IMO większość z tej serii była naprawdę udana.

W ogóle jedyny powód dla którego cierpię z powodu braku telewizora to reklamy. Lubię reklamy (no, może niekoniecznie setną reklamę proszku do prania, w której z facetów robi się kretynów, którzy nie potrafią sami uprać sobie koszuli, a z kobiet automaty do prania - plus nieśmiertelne zestawienie koszuli przed i koszuli po) i chociaż rzadko trafiam na takie, które zapamiętuję przez lata, to tak czy inaczej lubię je znać.
      • besame.mucho Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 01.08.11, 00:25
        Popsułam link. Jeszcze raz ikeowa lampa
      • besame.mucho Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 01.08.11, 00:34
        No i jeszcze zapomniałam napisać, że dla mnie absolutnie najlepszym znakiem firmowym wszech czasów jest butelka coca coli.

A jeśli chodzi o logo, to bardzo lubię np. Apple, Disneya, Marlboro, Lucky Strike, Peugeota, Adidasa (nie ten "trójkącik" z trzech pasków, tylko listek)
        • koza-1985 Besame a na nocy reklamożerców byłaś kiedyś? 02.08.11, 17:05

byłam raz i bawiłam się świetnie, na następna edycję chyba się wybiorę.

Reklam które lubię jest całkiem sporo, od kilku lat żyje bez telewizora więc nie jest
          em na bieżąco. Oglądam co jakiś czas na YT moje ulubione filmiki ( niekoniecznie mądre) i reklamy właśnie.

pomóż Igorkowi
          • yaga7 Re: Besame a na nocy reklamożerców byłaś kiedyś? 04.08.11, 12:56
            Ja się od lat wybieram na reklamożerców, ale zawsze nam coś wypada i nie idziemy. A baaardzo chętnie bym poszła.
    • tfu.tfu mniej niż zero 20.02.12, 15:19
      czyli millenium i leśny tercet egzotyczny :-D
      • zmijunia.lbn Re: mniej niż zero 21.02.12, 21:14
        Wprawił mnie w osłupienie na jakieś 5 minut :D
        • tfu.tfu Re: mniej niż zero 21.02.12, 21:21
          to jak mnie kiedyś słynne "kopytko" :-D
    • mniickhiateal Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 20.02.12, 21:15
      Fajny temat. Nie pamiętam teraz może jakiejś takiej swojej naj, naj - na pewno są w przyrodzie wybitniejsze - ale chwilowo bardzo lubię tę: www.youtube.com/user/trivagoclips.
    • diuszesa Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 20.02.12, 23:05
      A ja lubię:
      - tp - serce i rozum - wszystkie
      - Axe z Szycem
      - Rutimax z gościem śpiewającym C - w ogóle durne to na końcu, ale lubię, bo mnie śmieszy :-)
      - reklamę jakiegoś samochodu "Nigdy nie bądźmy jak nasi rodzice"
      - snickers - głodny nie jesteś sobą - z babcią na boisku
      - simplus "mało, ja dzwoni" z chińczykiem

Ale więcej jest chyba takich, których nie lubię.
    • justinehh Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 20.02.12, 23:46
      Mnie nieodmiennie bawi Volkswagen
      www.youtube.com/watch?v=R55e-uHQna0
      I jeszcze seria z Żubrem, rozumem i sercem
    • ycik Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 22.02.12, 11:32
      Natrafiłam niedawno na innym forum

boskie;D
    • ankh_morkpork Re: ulubione reklamy, hasła, logo? 22.02.12, 18:29
      Żubr występuje w puszczy: www.youtube.com/watch?v=Fg-2pqY6zw8 i cała seria, ale ten konkretnie spot jest najfajniejszy :-)

I jeszcze "o matko huto": www.youtube.com/watch?v=I2dsnVJatCM też jest niezła, powiedzonka używam na co dzień.

No i oczywiście "kopytko".
      • tfu.tfu rano kawka 06.08.12, 21:54
        mnie rozwala nieustająco, bo miewam kawki za oknem ;-)
        • zmijunia.lbn Re: rano kawka 10.08.12, 16:15
          tfu.tfu napisała:

> mnie rozwala nieustająco, bo miewam kawki za oknem ;-)

A mnie irytuje, bo kawek w Lublinie multum, a to w reklamie ni chu chu nie brzmi jak kawka.. Niczym sroki w "Śnieżce i Łowcy", bleh.
    • tfu.tfu Plus i dancehall 06.08.12, 21:53
      w miniówce ;-)
      boska miniówka ;-)
    • tfu.tfu logo - słonik 10.08.12, 19:03
      hiab
    • ariadna007 ...jak jesteś głodny to strasznie gwiazdorzysz :) 11.08.12, 15:25
      snikersa :)
      no i TA obsada ;)
      • tfu.tfu Re: ...jak jesteś głodny to strasznie gwiazdorzys 14.08.12, 01:10
        oj, ja te nowe snickersy pasjami uwielbiam, tylko dlaczego tak spaskudzili tłumaczenie? :-( bu!
    • tfu.tfu nestea 15.08.12, 11:41
      dwie: z rock'n'rollową babcią i da Vinci z dżungli ;-)
      szczególnie da Vinci z dżungli mnie rozbroił
    • azymut17 Taco Bell - jesteśmy młodzi :-) 10.08.13, 10:12
      Aż żal, że Taco Bell wycofało się z Polski... Pamiętam frytki z sosem chili i serowym, mniam!

• tfu.tfu Re: Taco Bell - jesteśmy młodzi :-) 10.08.13, 15:48
        :-D bomba!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka