Dodaj do ulubionych

Jak poprawic stan cery?

07.08.11, 23:10
Po wielu latach udalo i sie odkryc prawdopodobna przczyne moich problemow z cera - glownie pryszczy. No i teraz kiedy juz wiem co je powoduje to zniknely. Niestety moja cera jest w fatalnym stanie - mam sporo plytkich blizn po rozdrapanych pryszczach, do tego wagry i rozszerzone pory. No i zastanawiam sie co tu mozna zrobic. Mikrodermabrazja czy moze zwykle oszczyszczanie albo jakis pilling w salonie? Dodaje, ze jeszcze nidgy nie bylam u kosmetyczki ;D
Obserwuj wątek
    • kis-moho Re: Jak poprawic stan cery? 07.08.11, 23:30
      Na roznego rodzaju zaskorniki (takie typowe w okolicach nosa i czola) bardzo pomogl mi peeling z AHA (www.douglas.de/douglas/productbrand_3000000471.html) plus effaclar K. Po dwoch-trzech miesiacach regularnego stosowania widze spora roznice.
      O blizny mozesz zapytac dziewczyny w tym watku: forum.gazeta.pl/forum/w,103682,127672135,,Co_na_rozstepy_blizny.html?v=2
    • jul-kaa Re: Jak poprawic stan cery? 07.08.11, 23:40
      black_halo napisała:

> Po wielu latach udalo i sie odkryc prawdopodobna przczyne moich problemow z cer
      > a - glownie pryszczy.

A powiesz, co to było?
      • black_halo Re: Jak poprawic stan cery? 08.08.11, 10:38
        Drozdze albo spulchniacze do pieczywa. Za kazdym razem jak zjem jakies bulki czy chleb to natychmiast wyskakuja mi biale syfy. Teraz nie jem i jest OK.
    • ciociazlarada Rozszerzone pory? Pokochać! 08.08.11, 00:11
      To cecha wrodzona:( Pory nie mają mięśni i ciężko je zwężać na stałe, to znaczy tak w sumie właściwie to nie da się. Można jedynie maskować i polubić.
      • pierwszalitera Re: Rozszerzone pory? Pokochać! 08.08.11, 01:56
        ciociazlarada napisała:

> To cecha wrodzona:( Pory nie mają mięśni i ciężko je zwężać na stałe, to znaczy
        > tak w sumie właściwie to nie da się. Można jedynie maskować i polubić.

Troszkę się da. To pewnie zależy od indywidualnej wielkości, ale u mnie serum z kwasami stosowany przez całą zimą wydelikatnił cerę. I to nie był jakiś ekstra peelingowy produkt wysuszający i podrażniający skórę, w sumie nawet wiele nie czułam, że coś się dzieje.
        O taki:
        https://img.aponeo.de/18b0dt38yt.jpg
        • black_halo Re: Rozszerzone pory? Pokochać! 08.08.11, 10:39
          Ze smutkiem stwierdzam, ze owego serum juz nie produkuja, pytalam w czterech aptekach tutaj i jest nie do zdobycia a mialam przez chwilke pozyczone od kumpeli.
          • pierwszalitera Re: Rozszerzone pory? Pokochać! 08.08.11, 11:23
            black_halo napisała:

> Ze smutkiem stwierdzam, ze owego serum juz nie produkuja, pytalam w czterech ap
            > tekach tutaj i jest nie do zdobycia a mialam przez chwilke pozyczone od kumpeli
            > .

A dlczego nie produkują? Moje apteki wysyłkowe ciągle to serum oferują (jako dostępne). Możliwe, że coś tam zmienli w asortymencie, ale może to serum jest nieco trudno dostępne, bo seria Biomedic jest profesjonalną serią dermatologiczną i tych produktów używa się przy okazji zabiegów peelingowych u dermatologów. Na wszelki wypadek kupię sobie internetowo dwie butelki na następną zimę. Nie chce mi się szukać alternatywnego produktu. Kurka wodna z tą krótką żywotnością kosmetyków. ;-)
    • polta Re: Jak poprawic stan cery? 08.08.11, 09:12
      Proponuję zapoznać się z naturalnymi kosmetykami i produktami z kwasami. Mi pomogły bardzo (skóra naczynkowa, rozszerzone pory, sporo niespodzianek). Mogę polecić Biochemię Urody (bo stamtąd mam swoje kosmetyki), ale na rynku polskim jest dużo więcej sklepów jak np. Mazidła, Naturalis, ZróbSobieKrem. Dobre są też kosmetyki alterry (dostępne za niewielkie pieniądze w Rossmanie). Pomocny (dla orientujących się na forum wizażowym) będzie dział "biochemia kosmetyczna".
      --
      Moje błyskotki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka