Dodaj do ulubionych

[sonda] Lobby gotuje

14.11.11, 01:06
Wybaczcie zaśmiecanie nowym wątkiem na ten sam temat, ale chciałam wstawić sondę, a nie da się tego zrobić w środku drzewka.
Wrzucam screeny trzech szablonów bloga, zaznaczcie który jest według Was najładniejszy, najbardziej czytelny i ma zostać. Obrazki lepiej widać kiedy klikniecie "pokaż wszystkie posty" zamiast czytać wątek jako drzewko, drzewko je przycina.

Pierwszy:
https://img683.imageshack.us/img683/6726/zrzutekranu20111113godz.png

Drugi:
https://img210.imageshack.us/img210/9779/zrzutekranu20111114godz.png

Trzeci:
https://img850.imageshack.us/img850/6726/zrzutekranu20111113godz.png
Obserwuj wątek
    • besame.mucho xxxxxx 14.11.11, 01:07
      (post po to, żeby dało się kliknąć "pokaż wszystkie")
    • diuszesa Re: [sonda] Lobby gotuje 14.11.11, 13:39
      Mi się najbardziej podoba pierwszy.
      A czym się właściwie różni drugi od trzeciego, bo patrzę, patrzę i nie mogę wypatrzyć...
      • besame.mucho Re: [sonda] Lobby gotuje 14.11.11, 14:14
        Drugi jest cały biały, a w trzecim kolumny są w środku żółte :)
        • diuszesa Re: [sonda] Lobby gotuje 15.11.11, 11:44
          Tak? A u mnie oba są białe. :-(
          • besame.mucho Re: [sonda] Lobby gotuje 15.11.11, 11:59
            Yyyy, ale jak to? W sensie że nie kumam jak to możliwe, obrazki to wrzucone na imageshacka screeny, nie mają prawa wyglądać na każdym ekranie inaczej :|
    • kis-moho Re: [sonda] Lobby gotuje 14.11.11, 13:43
      Zagłosowałam na pierwszy, bo najłatwiej mi na nim przeczytać tagi po prawej stronie. Gdyby były szare albo czarne, a nie fioletowe, to i białe, i bladopomarańczowe paski byłyby OK.
      • besame.mucho Re: [sonda] Lobby gotuje 14.11.11, 14:16
        Kolor tagów można zmienić, tylko nie na szary/czarny, bo tagi muszą mieć ten sam kolor co linki w tekście głównym (ustawia się to w jednym miejscu), a przez to, że cały tekst jest ciemnoszary, to nie widać w którym miejscu jest link. Ale na jakiś ciemniejszy niż ten fiolecik można zmienić
        • elrosa Re: [sonda] Lobby gotuje 14.11.11, 20:07
          Ale tagi wcale nie muszą mieć tego samego koloru, co linki :)
          Dla tych z prawej strony CSS będzie wyglądać tak:
          .BlogChmuraTagowLista a {
          color: red;
          }
          Jeśli chciałabyś inny kolor przy najechaniu myszą na link, to dodatkowo:
          .BlogChmuraTagowLista a:hover {
          color: blue;
          }
          Oczywiście kolory do zmiany :)
          • besame.mucho Re: [sonda] Lobby gotuje 14.11.11, 20:53
            :*
            Działa! No to tagi mogą być w dowolnym kolorze!

Zmieniałam kolor po prostu w opcjach A i A:hover i wtedy się zmieniały tu i tu, nie wiedziałam, że mogę sobie dopisać takie coś osobno dla tagów. Ja naprawdę jestem w tym cssie kompletnie zielona i już zmiana tła, koloru linków, koloru tytułów notek, a przede wszystkim dodanie tego rozwijanego spisu treści i zrobienie klikalnego obrazka na górze to były z mojej strony gigantyczne życiowe osiągnięcie ;).
            • elrosa Re: [sonda] Lobby gotuje 14.11.11, 23:00
              Jak coś, to pisz na gazetowego, ja się tym zajmuję poniekąd zawodowo - a chętnie wymienię CSS-owe triki na przepisy ;-)
      • roza_am Re: [sonda] Lobby gotuje 14.11.11, 14:28
        Dla mnie też pierwszy jest najbardziej czytelny i do tego taki ciepły :)

Uwaga: aby skutecznie zagłosować trzeba być zalogowanym, bez tego mamy tylko złudzenie zagłosowania (to tak na wszelki słuczaj, bo nie widzę przybywania głosów mimo deklaracji).
        • kis-moho Re: [sonda] Lobby gotuje 14.11.11, 15:16
          Już poprawiłam - teraz już zagłosowałam zalogowana. Nadal jestem za ciepłą jedynką, ale jak będą ciemniejsze tagi to nie będę cierpieć i przy pozostałych.
    • anna-pia Drugi. 14.11.11, 14:01
      Pierwszy jest za kolorowy, a trzeci za mało biały :)
    • azymut17 trzeci 14.11.11, 15:04
      Pierwszy jest zbyt kolorowy, drugi zbyt biały, jakby niedokończony. Trzeci to idealny środek :-)
    • anulla1974 Re: trzeci 14.11.11, 15:17

• teresa104 Drugi, gdyby nie 14.11.11, 16:10
      te kropuszki w rządkach:)

Ale ja nie będę na ten blog zaglądać, bo jestem zawistna i mnie drażni, kiedy ktoś gotuje lepiej ode mnie, a lepiej ode mnie gotuje pół populacji. Mogą więc zostać kropuszki.
      • kulka_kulkowa Drugi 14.11.11, 18:57
        Według mnie najbardziej przejrzysty i najmniej męczy oczy.

Mam zamiar realizować to, co ma tag "łatwe" i "wegetariańskie". Gorzej ode mnie gotują tylko ci, co przypalają wodę na herbatę i gotują makaron bez wody.
    • besame.mucho Re: [sonda] Lobby gotuje 19.11.11, 13:43
      Głosy rozłożyły się tak:
      1. kolorowy - 21
      2. biały - 30
      3. biały z żółtymi kolumnami - 13

Także zostawiam biały, jak się znudzi, to się zmieni :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka