Dodaj do ulubionych

Fizia Pończoszanka :)

23.12.08, 22:07
Jak też pięknie rozrósł nam się świat pończoch :) Wszystko ładnie po kolei
objaśnione, z czym to się je. Super :)
Obserwuj wątek
    • pinupgirl_dg Re: Fizia Pończoszanka :) 23.12.08, 22:13
      Dzię-ku-je-my :D! Staramy się, staramy :). Wszelkie życzenia co do notek chętnie
      spełnimy :).
    • malagracja Polecam jeść z nutellą ;) n/t 24.12.08, 13:30
    • malagracja Aaa..i dziękujemy za reklame! :) N/T 24.12.08, 13:37
    • pinupgirl_dg Re: Fizia Pończoszanka :) 24.12.08, 20:34
      Ok, to może ja nas trochę przedstawię :)

Bloga "Fizia Pończoszanka" piszą cztery osoby, tfu.tfu, monissska, malagracja i ja - dziewczyny które mają fizia na punkcie pończoch. Pomysł na bloga zrodził się spontanicznie na tym przydługim już wątku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=86228&w=87294591
      Nie ukrywam, że wzorujemy się na Stanikomanii i Balkonetce, dlatego w naszym blogu znajdziecie opisy sklepów, gdzie można znaleść pończochy niedostępne w sklepach stacjonarnych, recenzje pończoch i pasów, porady dla początkujących, trochę teorii, trochę historii...
      Myślę, że dzięki naszej ekipie blog będzie na tyle różnorodny, że każdy znajdzie coś dla siebie.

W odpowiednich działach znajdziecie:

- Pasy do pończoch 4 - recenzje pasów do pończoch o 4 żabkach
      - Pasy do pończoch 6+ - recenzje pasów mających 6 lub więcej żabek
      - Pończochy do pasa, pończochy samonośne - recenzje pończoch
      - Producencji - narazie zakładka jest pusta
      - Sklepy internetowe - narazie mamy opisane tylko sklepy polskie, ale będą też zagraniczne
      - Sklepy stacjonarne - narazie pusto :( i nie wiadomo, kiedy to się zmieni, wszystkie sygnały o dobrych sklepach stacjonarnych mile widziane
      - Teoria - narazie najbardziej rozbudowany dział, w którym radzimy początkującym, tłumaczymy obco brzmiące nazwy...

Przy okazji chciałabym zaprosić inne wielbicielki tej części garderoby do współpracy - nawet jeśli ma być to jedna recenzja. Im więcej osób będzie z nami chciało współpracować tym lepiej dla bloga, będzie bardziej obiektywny i ciekawy. Każdy kto miałby ochotę niech się śmiało odzywa :).
      • pinupgirl_dg Re: Fizia Pończoszanka :) 25.12.08, 23:39
        malagracjo - jesteś niesamowicie pracowita, skąd Ty wynajdujesz takie fajne
        rzeczy :). Filmik, nie rozumiem ani słowa, bardzo mi się podoba.

Co do nowych notek to nie wiem, czy zacząć od recenzji czy od III części dla
        początkujących....
        • malagracja Ja też nie rozumiem tego filmu :) 26.12.08, 16:43
          Ale znalazłam przypadkowo w googlach :-) Zacznij od tego co jest przyjemniejsze :-)
          • pinupgirl_dg Re: Ja też nie rozumiem tego filmu :) 26.12.08, 17:14
            Zaczyna mi się marzyć taki wysoki, formujący pas jaki mają kobietki w tym filmie
            :). Jeśli kogoś to interesuje, to widziałam Rago 65 na Świstaku po 90zł.

Co do tematu notki to materiał na recenzję mam od ręki, z notką "dydaktyczną"
            musiałabym się wstrzymać do jutra.

Z nowości na Fizii pojawiła się kolejna część przewodnika po sklepach monissski :).
            • malagracja Rago - 90zł. 26.12.08, 17:47
              Ale Rago ma dużą rozmiarówke - nie wiem, dlaczego nie produkuje sie pasów dla
              osob, ktore maja poniżej 60cm w brzuchu :)
              Ale 90zł to rzeczywiście okazja :-)
              • mmm-mm Dziewczyno, chcesz kosci biodrowe tym modelowac:) 27.12.08, 05:55
                Jesli masz jakikolwiek tluszczyk na biodrach przy talii ponizej 60cm, biodrach
                nieco ponad 80cm i wzroscie wiekszym niz moj (160cm) to gratuluje:) Ja mam 62cm
                w talii, bo ostatnio uroslam cale 2cm i schudlam. Mam tylko cienka skore na
                kosciach. Poszukaj ty lepiej pasa, ktory nieco tuszowalby mi niedobor ponizej
                plecow;) Swoja droga co gorsze push-up na tylek czy na biust? Aha, czy ktos ma
                zamiar zabrac sie za blog o gorsetach? Chyba ze juz jest a ja o niczym nie wiem:)
                • effuniak Gratuluję!!! 27.12.08, 07:06
                  Świetny blog :))))

Cacko :)
                  • pinupgirl_dg Re: Gratuluję!!! 27.12.08, 14:53
                    Dziękuję :). Aż się chce pisać :).
                  • malagracja Effuniaku kiedy zaczniesz pasy szyc? :) n/t 27.12.08, 16:14
                • pinupgirl_dg Re: Dziewczyno, chcesz kosci biodrowe tym modelow 27.12.08, 15:56
                  "Aha, czy ktos ma zamiar zabrac sie za blog o gorsetach?"

No.... też zostałabym wierną czytelniczką :)...
                • malagracja Re: Dziewczyno, chcesz kosci biodrowe tym modelow 27.12.08, 16:14
                  Nie no, pupe to ja mam :-)

Bedą body i gorsety do pasa na fizi :-)
              • pinupgirl_dg Re: Rago - 90zł. 27.12.08, 14:52
                To jest problem szczupłych dziewczyn... ja jestem raczej pełniejszych kształtów,
                a wszystkie mierzone s-ki są mi za duże! Nie wiem, jak z pasami Rago.
    • kuraiko Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 04:36
      zaczęłam czytać i zwątpiłam... to takie skomplikowane. hm chciałabym
      mieć chociaż jedne pończochy, ale... prawdziwy pas trochę kosztuje,
      prawdziwe pończochy pewnie też. nie mam pojęcia jak to jest z
      samonośnymi, ale przymierzałam kiedyś bardzo długie podkolanówki,
      które sięgały aż na udo i okropnie cisnęły. nie wspominając już o
      tym, że bałabym się, że takie samonośne się po prostu zsunął z moich
      udźców (które są wypukłe z przodu).
      a poza tym zastanawiam się czy warto - rzadko noszę spódnice, w
      zimie raz na ruski miesiąc, a w lecie tylko gołe nogi :P
      • pinupgirl_dg Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 15:00
        Czy warto - myślę, że tak :). Jeśli chcesz spróbować tanim kosztem to albo
        samonośne (chociaż ja za nimi nie przepadam, nie na codzień), albo możesz się
        rozejrzeć za pasami w second handach i kupić jakieś pończochy elastyczne.
      • malagracja Dobre ponczochy nie cisna 27.12.08, 16:20
        tez kiedys mialam zakolanówki, ale to zupelnie inna bajka (jak sie niedawno
        okazało) :) Jesli boisz sie, ze samonosne spadna - kup do nich pas - w takim
        wypadku wystarczy 4 zabkowy (lub 6).
      • kuraiko Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 17:32
        hmm widzę, że dużo dziewczyn nosi pończochy... ja sama nie znam
        osobiście takiej osoby O__o tylko rajstopy/rajtuzy...
        być może to lepsze od rajstop, bo ja mam problem z rajstopami -
        często są za krótkie (tzn nie dochodzą do kroku) pewnie przez moje
        uda, a jak są dobre na szerokość, to sięgają wyżej niż talia :/ z
        pończochami nie byłoby takich problemów ;)
        • pinupgirl_dg Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 17:40
          Tak, tak, znam ten ból. A nie jestem bardzo wysoka, za to szeroka w biodrach :).
          Dlatego dla mnie osobiście pończochy są wygodniejsze, poza tym żadna guma nie
          wrzyna mi się w żołądek i nie jest mi ani za zimno, ani za gorąco.
          • kuraiko Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 19:01
            no właśnie problem z udami/biodrami... ale za to znałam dziewczynę,
            która była wysoka (jakieś 173-175), uda miała normalne, nie za
            chude, ale też nie grube, wszystkie rajstopy kończyły jej się ponad
            talią albo wręcz pod biustem O__o i bądź tu mądry ;)
            hmm zaczynam mieć coraz większy apetyt xD
            • pinupgirl_dg Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 19:05
              Ja też się uważam za normalną dziewczynę (170cm, w biodrach niecały metr - więc
              nie widzę powodu żebym nie mogła trafić wygodnych rajstop...). Chociaż jeśli mam
              być szczera z pończochami też różnie bywa, większość firm ogranicza się do dwóch
              rozmiarów, grrr. Ale przynajmniej mi pod pachy nie wchodzą, wystarczy że mój
              stanik mnie tak gryzie ;P
    • yaga7 Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 10:04
      oo, super!!
      Na pewno będę zaglądać :)

Mogę Wam podesłać jakąś recenzję samonośnych, bo tylko w takich chadzam, a
      widzę, że akurat samonośnych jest mało.
      • brethil4 Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 11:19
        O tak:) Ja bym chętnie przeczytała jakieś recenzje samonośnych;)
        • pinupgirl_dg Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 14:57
          Rzeczywiście, trochę samonośne zaniedbujemy :). Mało ich noszę, ale na
          karnawałowe bale coś kupię to recenzja też będzie.
          • malagracja Ja napisalam 2 recenzje samonosnych ;p n/t 27.12.08, 16:20
      • monissska Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 14:00
        problem z samonośnymi(w moim przypadku) jest taki,że noszę tylko tanie pończochy
        np z bazaru, bo zwyczajnie uważam,że nie ma sensu wydawać 20 czy 30 zł na
        pończochy Gatty skoro takie stadionowe/bazarowe za 10 zł mają taką samą
        trwałość, ewentualnie koronka może być mniej dopracowana, ale mi to dużej
        różnicy nie robi. A pudelka wyrzucam zaraz po zakupie, bo trzymam je potem w
        folii jedynie.

dlatego - yaga czekamy:) jeśli jeszcze ktoś miałby ochotę, również serdecznie
        zapraszamy:)

i dziękujemy za mile słowa:)
        • yaga7 Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 14:11
          Ja do tej pory też kupowałam jakieś takie nienajdroższe, po czym na jakiejś
          wyprzedaży w Listkach kupiłam francuskie pończochy firmy Gerbe.
          No niebo a ziemia ;)
      • pinupgirl_dg Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 14:55
        Wysłałam Ci zaproszenie :). Jeśli masz jakieś kłopoty z bloxem pisz śmiało w wątku roboczym. Nie ustalałyśmy odgórnie żadnych zasad recenzji - od Ciebie zależy, co uznasz za godne uwagi :).
        • yaga7 Re: Fizia Pończoszanka :) 27.12.08, 16:54
          Dzięki :)

Będę mieć chwilę, przeglądnę, co mam w szufladach i coś napisze :)
    • malagracja Opis pasów firmy Rago - do kupienia w PL - notka! 27.12.08, 21:11
    • joankb Wątek rozmiarowy!!!!!!!! 27.12.08, 22:13
      Poproszę...
      Jaki pas ja mam próbować przy 64/93.
      Jaki rozmiar pończoch przy wzroście 158-9??, rozmiar butów 35, rozmiar spodni -
      długość 30?
      Mam samonośne, których nosić nie mogę, bo są z 8 cm za długie :))
      Gatki brytyjskie mam i 8-ki i czasem 10-tki.
      Zaraziłyście mnie na amen - ale od jakiego rozmiaru i pasa i pończoch zaczynać???
      • samo_zloto Re: Wątek rozmiarowy!!!!!!!! 27.12.08, 22:15
        a może przydałoby się forum pończoszane? właśnie po to np, żeby można było
        podyskutować pasowo-pończoszano nie tylko w jednym wątku, jak tutaj, na SO?
        • pinupgirl_dg Re: Wątek rozmiarowy!!!!!!!! 27.12.08, 22:27
          Narazie zawładnęłyśmy 3 wątkami na SO. Na pewno tematów by nam wystarczyło,
          wystarczy spojrzeć chociaż na forum na stockingshq. Nie wiem, co o tym myślicie?
          Żeby nie było jak z wątkiem odzierzowym - tam mało kto pisze a wszyscy na LB i
          SOT :D

Co do joanki to nie czuję się na siłach, żeby wybierać dla Ciebie rozmiar, ale
          mogę podrzucić kilka porad. Rozmiarówka może być różna nawet u tego samego
          producenta, w zależności od rodzaju pasa i efektu, jaki chcesz uzystać. Powiedz,
          które pasy Cię interesują to się zastanowimy. Jeśli chodzi o pończochy, to gdy
          masz w planach zakup nylonów przede wszystkim zwróć uwagę na rozmiar stopy, bo
          nylony praktycznie się nie poddają. Nie jestem pewna, ale nylony Eva są chyba
          dłuższe niż standartowe - bądź czujna. Jeśli w grę wchodzą elastyczne to
          najlepiej zobaczyć - mierzyć nie można, ale z przyłożeniem na długość nie
          powinno być problemu. Jesteś szczupła, więc raczej 1.
      • monissska Re: Wątek rozmiarowy!!!!!!!! 27.12.08, 22:21
        nikt nie poda Ci jednej prawdziwej odpowiedzi, bo ... tutaj tak jak ze stanikami
        ;) co producent to inny rozmiar;)
        często na stronach sklepów jest podane,że pończochy takie a takie będą dobre na
        panią o wzroście takim a takim i stopie o numerze buta takim a takim. Większość
        producentów ma swoje tabele.
        To samo tyczy się pasów - tutaj podaje się obwód talii.
        • monissska Re: Wątek rozmiarowy!!!!!!!! 27.12.08, 22:24
          aha i warto by zmierzyć długość swojej nogi;) od wewnętrznej strony, od piety do
          końca uda:) często producent podaje długość pończochy.
        • joankb Re: Wątek rozmiarowy!!!!!!!! 27.12.08, 22:27
          W stanikach jakoś dajemy radę :)
          Przecież jakieś doświadczenia macie...
          • monissska Re: Wątek rozmiarowy!!!!!!!! 27.12.08, 22:37
            jeśli Cię interesują te pończochy:
            allegro.pl/item511233524_r_2_9_5_10_nylony_hudson_a_do_paska_4_kolory.html tu
            mogę służyć radą:)
            • joankb Re: Wątek rozmiarowy!!!!!!!! 27.12.08, 22:58
              No to chyba muszę sobie wybić z głowy :))
              Od pięty do kroku mam ok. 76 cm - pewnie żadne nie będą takie krótkie. Może ze
              staroci jakichś, kiedy szyli na mniejsze kobietki :))
              • monissska Re: Wątek rozmiarowy!!!!!!!! 27.12.08, 23:09
                sprzedający raczej przesadził z długością;) ja mam nogę 86:P cm i te 2 były na
                mnie za długie(przyznaje, długie są, sięgają pod pupę!) bo miałam kiepski pas;)
                z za długimi paskami.
                jak tylko przyjdzie moja paczka ze stockingshQ będę mogla mierzyć i porównywać;)

ewentualnie spójrz na te pończochy :
                www.glinmar.pl/index.php?products=product&prod_id=428
                www.glinmar.pl/index.php?products=product&prod_id=237
              • pinupgirl_dg Re: Wątek rozmiarowy!!!!!!!! 27.12.08, 23:24
                A może te:
                www.glinmar.pl/index.php?products=product&prod_id=350
                lub jakieś rozmiaru 8. Masz rację - najlepiej poszukać w starociach. Swoją drogą
                spójrz na to tak - małe rozmiary są często w promocyjnych cenach :). Poza tym
                nie sugeruj się tak bardzo długością podaną na stronie - splot pozwoli na to, że
                pończocha się naciąga na udzie kosztem długości. Masz rację - najlepiej poszukać
                w starociach. Co do pasów to może jakiś klasyczny pełny z krótkimi podwiązkami -
                sprawdź, który ma możliwie najkrótszą regulację. Albo daj znać co Cię konkretnie
                interesuje to się rozejrzę.
                • joankb Re: Wątek rozmiarowy!!!!!!!! 28.12.08, 00:33
                  OOOOOOOOOOO_oooooooooooooooo i 8 1/2 to jest chyba to.... Kupuję :))
                  A pas chyba jednak 8-ka, chyba , że w biodrach nie wejdę, ale w talii to pasuje :))
              • kuraiko u to na takiego karzełka jak ja pewnie nie robią.. 28.12.08, 00:11
                wzrost mam podobny co joankb (159cm), ale właśnie zmierzyłam nogę od
                pięty do kroku i wyszło mi ok. 71cm :/ a udo w najszerszym miejscu
                60cm. ciekawe czy w ogóle takie szyją i czy takie przeciętne
                taniochy mogłyby pasować :/
                • kuraiko Re: u to na takiego karzełka jak ja pewnie nie ro 28.12.08, 00:22
                  przejrzałam rozmiarówki na nylony.pl i okazuje się, że na mój wzrost
                  i wagę to są pończochy o długości 78-80 :( czyli takie, które po
                  naciągnięciu byłyby za długie (skoro do kroku mam 71cm). wychodzi na
                  to, że mam albo za krótkie nogi, albo jestem za gruba. takich lasek
                  nie biorą pod uwagę? :(
                  • malagracja Kuraiko 28.12.08, 21:02
                    Wiec masz 159 cm wzrostu, a ile wazysz i ile cm ma Twoja stopa?
                    • kuraiko Re: Kuraiko 29.12.08, 01:46
                      hmm powiedzmy, że obecnie ważę 55-57kg, stopa 24cm. więc to, że mam
                      grube uda w stos. do wzrostu to nie jest problem??
                      • madzioreck Re: Kuraiko 29.12.08, 18:54
                        No w przypadku pończoch właśnie nie, bo to, czego jest za dużo na długość - wda
                        się w szerokość i powinno być git. Z samonośnymi proponuję uważać i sprawdzić
                        stacjonarnie, jak rozciąga się koronka z silikonem, ale u mnie przy 172 cm
                        wzrostu i udzie 62,5 biorę np. rozmiar Gatty 3/4 i jest git.
                      • malagracja Re: Kuraiko 29.12.08, 19:22
                        Wiec np. z nylonów firmy Eva ( nylony.pl ) śmiało wybieraj rozmiar 2. A jakie
                        konkretnie Cie interesuja?
                        Jesli uwazasz, ze masz grube uda zrezygnuj z samonośnych beda sie wbijac.
                        • kuraiko Re: Kuraiko 29.12.08, 21:47
                          wiesz, nie wiem co mnie interesuje, bo jestem w temacie zielona xD
                          na pewno coś co będzie tanie, trwałe i chociaż odrobinę seksowne xD
                          co do trwałości, to ja zawsze miałam problem ze zwykłymi cienkimi
                          rajstopami, bo jak np ubierałam na dyskotekę, to wytrzymywały jeden
                          wieczór ;) ogólnie wolę takie grubsze bo trudniej je podrzeć, a ja
                          mam tendencje to zadzierania paznokciami :/
                          no i oczywiście jeszcze kwestia pasa. pancerniki sięgające do pępka
                          to nie dla mnie ;)
                          • monissska Re: Kuraiko 29.12.08, 22:00
                            > no i oczywiście jeszcze kwestia pasa. pancerniki sięgające do pępka
                            > to nie dla mnie ;)

ojjjj, też kiedyś tak myślałam, a teraz do mnie taki leci - co prawda nie
                            pancernik,a śliczny i subtelny:) poza tym...świetnie 'obciśnie' moje boczki i
                            brzuch (taką mam nadzieję:D)
                            nie mam doświadczenia z pasami, ale tak na logikę po "zapoznaniu się" z
                            charakterem nylonów, myślę że porządny pas właśnie przy pępku (w talii) powinien
                            się zaczynać żeby dobrze podtrzymać pończochy, no chyba że ktoś zupełnie nie ma
                            tłuszczyku poniżej pępka i duuużo szersze biodra, wtedy może zsuwać niżej pas,
                            chociaż i tak wydaje mi się,że utworzą się tam bułki po bokach kiedy pas będzie
                            trzymał nieelastyczne pończochy.
                            • kuraiko Re: Kuraiko 29.12.08, 22:29
                              wiesz, chodzi o to, że ja unikam wszystkiego co może sięgać pasa,
                              czyli spodni, rajstop, wysokich majtek, bo czuję dyskomfort,
                              zwłaszcza kiedy siedzę, a najgorzej jak jestem na jakiejś imprezie i
                              się najem/napiję. więc rajstopy nawet jak sięgają wysoko, to je
                              sobie zawijam na pół na wysokości brzucha.
                          • pinupgirl_dg A może mikrofibra? 30.12.08, 00:26
                            Mam takie jedne pończochy z Calzedoni - rozmiar 3/4 przy słabym pasie zjeżdza mi
                            nad kolano (jakieś 60cm) ale nie roluje się. Są rozciągliwe i mają podatną
                            manszetę. Poza tym są bardzo wytrzymałe. Wystawię im recenzje.
                          • malagracja Kuraiko, a może coś takiego. 30.12.08, 16:01
                            Nie wiem co lubisz - wiec strzelam :-)

1. Pas 15cm - nylony.pl/cleopatra_capri6.htm

lub taki pas nylony.pl/rago_22.htm - na który pewnie ja się skusze :-)

2. Pończochy - chcesz ze szwem czy gładkie?

Gładkie: nylony.pl/nylony_eva_classic.htm ,
                            nylony.pl/nylony_eva_nude.htm
                            Ze szwem: nylony.pl/cervin_ff_tentation.htm,
                            nylony.pl/cervin_ff_havana.htm ,

3. A może chcesz jakies kolorowe? Lub z muszkieta kolorowa? :-)
                            • monissska Re: Kuraiko, a może coś takiego. 30.12.08, 16:43
                              ale ona właśnie nie chce pasów kończących/zaczynających się w talii i tu jest
                              problemik:P
                              • monissska Re: Kuraiko, a może coś takiego. 30.12.08, 16:49
                                ewentualnie coś takiego mogłoby się sprawdzić:)
                                www.nylondreams.co.uk/product.php?xProd=148&xSec=42 no ale mowie- jeśli
                                ktoś ma więcej tłuszczyku w tych partiach gdzie pas do pończoch się zaczyna to
                                na bank powstanie oponka na górze i nie wiem czy to będzie dobrze wyglądać.
                                miłe z ich strony byłoby pokazanie pasów na pulchniejszych modelkach...
                                • malagracja Re: Kuraiko, a może coś takiego. 30.12.08, 20:05
                                  Ten pas wygląda na niestabily, a moze to tylko moje widzimi sie?

Wg mnie inny pas niz te szyte na talie nie beda dobrze trzymały bo będą spadac
                                  na biodra :-) Przeciez PO COS one musza byc w talii :-)
                                  • monissska Re: Kuraiko, a może coś takiego. 30.12.08, 20:26
                                    no ale rago są szyte typowo na talie, prawda? ten, nie.

tez mi się wydaje,ze dobrze trzymające powinny leżeć na talii o czym wcześniej
                                    pisalam, no chyba że ktoś ma baaardzo szerokie biodra w porównaniu z wąziutką
                                    talią i brakiem brzuszka, wtedy to ma szansę się trzymać;)
                              • malagracja Re: Kuraiko, a może coś takiego. 30.12.08, 20:03
                                Ale ten pas przecież ma 15cm :) Tak samo jak kleopatra, i troche mniej niż Rago :-)
                                • monissska Re: Kuraiko, a może coś takiego. 30.12.08, 20:29
                                  mówisz o tym z nylondreams? jakoś nie chce mi się wierzyć w 15 cm...
                                  • malagracja Re: Kuraiko, a może coś takiego. 31.12.08, 13:52
                                    No tak mi sie wydaje porównując go np. do Cleopatry. Oczywiście mówie na oko,
                                    można napisac pytanie do sklepu.
                    • kuraiko Re: Kuraiko 30.12.08, 22:46
                      eee to ja chyba dam sobie siana... po pierwsze te pasy drogie :/ po
                      drugie nie mam zamiaru nosić niczego do pasa/pępka, bo przy
                      siedzeniu jest niefajnie.
                      widziałam dzisiaj w Triumphie jakieś pasy do pończoch i takie
                      kawałki koronki aż 70zł kosztowały :/ masakra
                      • kuraiko Re: Kuraiko 30.12.08, 22:51
                        aha i czy są w ogóle jakieś przyzwoite akcesoria, które można kupić
                        stacjonarnie?? dla mnie to wszystko jak zupełnie inny świat ;P
                        • monissska Re: Kuraiko 30.12.08, 22:57
                          co masz na myśli mówiąc akcesoria?

a co do cen, no niestety tak to wygląda, ale myślę,że 2-3 porządne pasy w
                          rożnych kolorach to wydatek max 250-300zł i starczą na długo , gorzej z
                          pończochami nylonowymi, ale od czego są zwykłe;P?
                          a jeśli szkoda Ci na kawałek koronki 70zł to poszperaj w lumpeksach, na pewno
                          coś za max5 zł znajdziesz:)
                          • kuraiko Re: Kuraiko 30.12.08, 23:18
                            akcesoria, czyli pończochy + pasy xD
                            • monissska Re: Kuraiko 30.12.08, 23:28
                              pasy tylko sypialniane, ewentualnie jakaś gorseciarkę można pomęczyć, podobno
                              gdzieś na Śląsku za 30 czy 40zł można uszyć; coś w tej sprawie miała działać
                              pinup, wiec jeśli się zjawi i już coś wie, na pewno da znać:)

pończochy tylko zwykłe, nylonów raczej nie, a nawet zdecydowanie nie; chłopak
                              malejgracji na pewno coś wie na ten temat:D:D:D:D:D:D btw. powiedzcie mi gdzie
                              znaleźć faceta który, żeby sprawić kobiecie przyjemność, poleci po BABSKIE rzecz
                              do BABSKIEGO sklepu!? większości, których znam "czy są pończochy?" nie
                              przeszłoby przez gardło! (malagracjo, gdzie Ty go znalazłaś:P?)
                              • pinupgirl_dg Re: Kuraiko 30.12.08, 23:52
                                Pin up już jest, ale jeszcze nic nie wie :). Pojadę po Nowym Roku, moze ze
                                zdjęciem jakiegoś pasa żeby mniej wiecej pokazać co chcę. Pochwalę się
                                oczywiście na Fizii :)
                              • malagracja Monissska, ależ się uśmiałam :-) 31.12.08, 13:56
                                Kochana, on ilekroć przechodzi obok bieliźniaka to potem mi mówi, że tam mają
                                TYLKO KUSIDEŁKA z 4 ŻABKAMI (!) i nie wiedzą co to nylony.
                                Tak samo chciał mi kupić stanik - robił to z takim samym poświęceniem :-)

Kochany to chłopak :-) Gdzie go znalazłam? Na rozpoczęcie roku szkolnego
                                (jestesmy razem od 1kl. LO) ;) ;)
                                • monissska Re: Monissska, ależ się uśmiałam :-) 31.12.08, 16:29
                                  ooo kochany:)
                                  szkoda,że ja już dawno po liceum jestem;( przydałby się tak, oj przydał;)
                                  odważny jest skoro nawet na biustonosze się porywa;) ale chyba nie chciałabym
                                  stanika dostać- mój biust jest zbyt wybredny ;)

a propos biustów, rozmiarów i facetów - nie wiem czy czytałyście to na Lobby ale
                                  mną aż zatrzęsło:[

napisane przez sybla1 w wątku najgłupsze teksty klientek:
                                  "Kiedyś byłam świadkiem, jak młodzieniec kupował stanik dla sympatii.
                                  Zapytany przez ekspedientkę o rozmiar chwilę się zastanawiał i
                                  rzucił >coś jakby na deskę napluć...< Mnie zmroziło, sprzedawczyni
                                  też miała dziwną minę. Sympatia nie słyszała na szczęście... albo i
                                  nieszczęście, bo może by chamidło rzuciła w diabły."
                                  • malagracja Re: Monissska, ależ się uśmiałam :-) 02.01.09, 20:45
                                    Zatkało mnie. Jaka świnia! Szkoda dziewczyny, a dla takiego to tylko by się
                                    przydało ściągnąć gacie na środku skrzyżowania ;)

• malagracja Monissska - z ostatniej chwili. 02.01.09, 20:56
                                    Dzis bedac w H&M chłop przyniósł mi pas do pończoch (sama wiesz jakie one są w
                                    tym hm) i kazał (!) mi wytłumaczyć jak to się zakłada, dlaczego lepsze są żabki
                                    metalowe i dlaczego są potrzebne więcej niż 4.

i powiedział też ze nasz blog jest PROFESJONALNY i bardzo mu sie przyda.

Zaniepokoiłam się wręcz :-)

Ale moze powinnam sie przyzwyczaic po tym jak uświadamiał matke i kolezanki
                                    stanikowo? ;)
                                    • pinupgirl_dg Re: Monissska - z ostatniej chwili. 02.01.09, 21:04
                                      > i powiedział też ze nasz blog jest PROFESJONALNY i bardzo mu sie przyda.

Łał! Nie sądziłam, że jakiś mężczyzna go czyta :). Dla nas "profesjonalny" to
                                      wielki komplement :).
                                      • malagracja Re: Monissska - z ostatniej chwili. 02.01.09, 21:08
                                        Pochwalił nas i powiedział, że będzie regularnie czytał :D :D :D
                                        • monissska Re: Monissska - z ostatniej chwili. 02.01.09, 21:12
                                          no dobra, to chyba taki moment kiedy powinnaś się zacząć martwić o niego:D
                                    • monissska Re: Monissska - z ostatniej chwili. 02.01.09, 21:04
                                      ahahha to dobre;d;d;d;d;d ale przynajmniej chce chłopak zrozumieć, a nie tylko
                                      zrywać z Ciebie:D - chwali mu się:) dobry chłop Ci się trafił;)
                            • pinupgirl_dg Re: Kuraiko 30.12.08, 23:35
                              Rzeczywiście polecam lumpeksy. W sklepach tez czasem można coś upolować, z
                              reguły z plastikowymi żabkami :| (ale skoro nawet kusidełka coraz częsciej mają
                              metalowe...) i paskudne... Przy odpowiedniej inwencji (barwnik, koronka,
                              kolorowe tasiemki itd) można by z tego zrobic coś, co sie nada do noszenia.
                              Elastyczne pasy można nosić trochę parę cm wyżej lub niżej, w zależności jak nam
                              wygodniej. A pończochy najtańsze od 1,5zl :).
                              • kuraiko Re: Kuraiko 31.12.08, 05:04
                                właśnie te z triumpha miały plastikowe żabki, tak samo podwiązki
                                przy gorsetach. nie wiem jaka cena gorsetów, ale jak pisałam - dla
                                mnie te pasy to były takie koronkowe szmatki ;) już nawet nie mówię
                                o tym, żeby to miało być porządne i solidne, ale nawet jak
                                na "seksowny" element bielizny to dla mnie było za mało urokliwe...
                                no i cena... no sorry, ale za co tyle kasy :/ niby są tańsze od
                                staników (strzelam, bo nie kupowałam w triumphie od minimum 2 lat),
                                ale jednak za to co oferują wydało mi się za dużo.
                                • pinupgirl_dg Re: Kuraiko 31.12.08, 12:37
                                  70 zł za koronkowy pas to zbrodnia :). Piękne kusidełko kupisz za 30-40 zł,
                                  często z metalowymi żabkami. Fakt, że nie ma co liczyć na mocne potrzymanie.
                                  Gdybyś miała wydać 70zł to lepiej drugie tyle dołozyć i kupić pas z prawdziwego
                                  zdarzenia.
    • malagracja Jak dobrać rozmiar pończoch - notka na blogu! n/t 28.12.08, 16:59
    • malagracja Czy bedzie forum? Wg mnie nie. 28.12.08, 20:02
      Mysle, ze uda nam sie wszystko napiac czytelnie na blogu. Nie ma az tak wielu
      producentow itp. zeby bylo potrzebne do tego forum. Rozmiary - kazdy producent
      ma swoje tabele, z ktorych wszystko mozna wyczytac - o ewentulanych wahaniach
      rozmiarowych bedzie mozna przeczytac na blogu. A doradzic w sprawie rozmiaru to
      tez nie problem :-)
      Poza tym, mało nas jest i stosunkowo mało tej wiedzy poki co :-)
      Moze, jak sie wiecej nauczymy? Kto wie?
      Takie jest moje stanowisko :)
    • monissska nowe notki - recenzje ponczoch Hudson na blogu 28.12.08, 20:38
      zdjęcie robione komórką, wiec przepraszam za jakość i za...krzywą nogę<lol> nie
      wiem jak mi się to udało, bo krzywa w rzeczywistości to ona nie jest:D się
      nagimnastykowałam przy robieniu zdjęcia i jeszcze wyszło takie ,że szkoda gadać,
      no ale następnym razem obiecuję się bardziej przyłożyć;)
      • malagracja Mi sie podoba n/t 28.12.08, 21:34
      • pinupgirl_dg Mi też - notka i noga ;) 28.12.08, 21:41
        jaka znowy krzywa? Chyba się muszę jeszcze raz przyjrzeć ;). Zrobiłaś mi smaka
        na te pończochy! Daslicht pisała, że można je Auchanie dostać?
        • monissska Re: Mi też - notka i noga ;) 28.12.08, 21:45
          no krzywa i udo 5 razy większe niż podudzie, jak tak teraz się przyjrzałam:D -
          albo zdjęć nie umiem robić albo mam wyszczuplające lustra w domu:D

co do Auchan, nie wiem, ja kupowałam na all; zresztą daslicht pisała o samonośnych.
    • malagracja Wspolne zakupy? Nylon dreams? 28.12.08, 21:38
      Znalazłam sobie 3 pasy, moze ktos chce sie przyłączyć? :) Chciałabym zdążyć
      przed 100dniówką :)
      • pinupgirl_dg Re: Wspolne zakupy? Nylon dreams? 28.12.08, 21:46
        Rozejrzę się za pończochami :) Chętnie bym się przyłączyłm, dam Ci znać.
        • malagracja Wiec jak, shopping? :) :) 29.12.08, 19:49
      • monissska Re: Wspolne zakupy? Nylon dreams? 28.12.08, 21:47
        ja nie wiem czy na rękawiczki od nich się nie pokuszę - o których zaraz
        wysmaruję notkę,bo pozaciągałam pończochy:[ moje nyloniuszki;( to co że za 6
        zł:P i II gatunku:D wrrrrrrrrrrrrrrrr
        • pinupgirl_dg Re: Wspolne zakupy? Nylon dreams? 28.12.08, 21:55
          oooo mój ból! mam długie paznokcie i pończochy nie wybaczą żadnego błędu w
          piłowaniu ;)
      • pana.cotta Re: Wspolne zakupy? Nylon dreams? 29.12.08, 22:00
        ja tez sie odezwe tak do jutra pojutrza czy bym sie pisala bo tam maja xs ale
        nie wiem ile kasy bede miec :)
        • malagracja Super ;) n/t 30.12.08, 14:38
    • pana.cotta Re: Fizia Pończoszanka :) 28.12.08, 23:56
      tak btw ;)
      www.wikings.pl/~predki/gas/trasperenze_roz.jpg
      mam wg kazdego przelicznika 5'3" (162cm) a z tej tabelki to mi wychodzi ponad
      5'5" hoho ;d uroslam w sekunde ;d

• malagracja Kolorowe pończochy nylonowe! Zapraszam,warto:) n/t 30.12.08, 15:52
    • malagracja Kolorowe manszkiety! - zapraszam :) n/t 30.12.08, 16:55
    • pinupgirl_dg Pas modelujący M&S 31.12.08, 00:00
      Chciałam go egoistycznie sama licytować, ale dziś się okazało, że po
      świątecznych szaleństwa nie zmieszczę się w biodrach ;(... linka podrzuciła mi
      monissska.

allegro.pl/item514121647_bardzo_szeroki_modelujacy_m_s_talia_66_84_cm.html
      • monissska Re: Pas modelujący M&S 31.12.08, 00:12
        to coś Ty jadła;P?

skoro już pinup zaczęła - myślę,że dobrym pomysłem, będzie wrzucanie przypadkiem
        znalezionych okazji:
        allegro.pl/item518938448_pas_do_ponczoch_vicki_s_nylons.html
        • pinupgirl_dg pas Rago duży 31.12.08, 12:41
          Zawsze dzinsy mi mówiły, kiedy przystopować... a pod spódnicą zmieści się więcej więc nawet nie zauważyłam, jak mi się biodra zaokrągliły :|

Wrzucam ten pas Rago który znalazłam na Świstaku:

www.swistak.pl/aukcje/2777791,PAS-DO-PONCZOCH-Rago-1365-6-podwiazek-bialy-34.html
          • monissska Re: pas Rago duży 31.12.08, 13:50
            sesja i jej uroki pewnie pomogą zrzucić wszystko, nie martw się;)
            • pinupgirl_dg Re: pas Rago duży 31.12.08, 14:04
              Hehe, też tak sobie zawsze mówię, ale na sesji to nie dość, że jeszcze przytyje
              (mniej czasu na bieganie) to jeszcze mój garb się powiększy i wzrok popsuje :]...
              • monissska Re: pas Rago duży 31.12.08, 16:24
                pesymistyczna wizja:D może nie będzie tak źle;)
      • pinupgirl_dg Ciekawych aukcji ciąg dalszy... 07.01.09, 17:25

www.allegro.pl/item523092382_sexi_pas_do_ponczoch_6_zabek_england.html
        • monissska Re: Ciekawych aukcji ciąg dalszy... 21.01.09, 02:34
          allegro.pl/item535502303_xxx_sliczny_klasyczny_pas_do_ponczoch_m_l.html
    • stary_dywanik Gigi Gatta 31.12.08, 16:16
      Kupiłam sobie pończochy samonośne Gigi i są dłuugie. Mam 168cm
      wzrostu, rajstopy 3 są często na granicy zakrótkości a Gigi w
      rozmiarze 1-2 zakrywają mi spokojnie całe udo a i dłuższe by weszło.
      Do tego stopnia są długie, że w połączeniu z majtkami bokserkami nie
      mam właściwie kawałka gołej skóry. Są ciepłe, producent nie napisał
      jakiej są grubości, ja je oceniam na 50-60 DEN.
      • monissska Re: Gigi Gatta 31.12.08, 16:22
        może napiszesz recenzję na Fizi:)?
        malagracja zamieściła fajny sposób recenzowania:) ja z niego korzystałam - mam
        nadzieję, że autorka mnie nie pogryzie za to:P
      • pinupgirl_dg Re: Gigi Gatta 31.12.08, 16:22
        Dzięki za cynk :). Jeśli chcesz im napisać recenzję to zapraszamy! Szkoda, że
        dziś na zakupy już za późno, bo mnie dziś naszło na samonośne :).
        • stary_dywanik Re: Gigi Gatta 31.12.08, 16:30
          Jak przeżyją dzisiejszą imprezę to napiszę :)
          • pinupgirl_dg Re: Gigi Gatta 31.12.08, 16:33
            Jak nie przeżyją (odpukać...) też napisz ;). Wysyłam zaproszenie :).
            • stary_dywanik Re: Gigi Gatta 31.12.08, 16:34
              Dzięki za zaproszenie, jutro postaram się coś napisać.
              • stary_dywanik Re: Gigi Gatta 01.01.09, 18:06
                Zrobione
                • pinupgirl_dg Re: Gigi Gatta 01.01.09, 18:11
                  Wieeeelkie dzięki :). Komentarz dodam już na blogu :).
    • klymenystra :)) 01.01.09, 16:30
      Przyszedl moj pas do ponczoch - najtanszy, jaki znalazlam -
      allegro.pl/item502942827_xl_pas_do_ponczoch_nowy_6_zabek_pasek_ponczochy.html
      . Poczeka, az bedzie cieplej, bo jednak nie chce ryzykowac zapalenia przyadtkow.
      Teraz jestem na etapie kupna ponczoch. Mam juz jedne, dostalam kiedys od
      znajomych, teraz chce inne. Kupie te Hudsony recenzowane na Fizi :) I sie
      zastanawiam - jaki rozmiar powinnam brac w Cervinie? 168 zwrostu, dosyc grube
      uda, stopa 38. Czy 3 bedzie za duza?
      To jest bardziej skomplikowane niz staniki :)
      • monissska Re: :)) 01.01.09, 16:37
        prooosimy o recenzje na Fizi! koniecznie! :)

z pinup właśnie się zastanawiałyśmy czy takie tanie i nie wyglądające na dobrze
        trzymające pasy można polecić jako coś na początek - więc prooooosimy, pochodź
        chociaż po domu w nim i pończochach i powiedz jak się spisuje, może dzięki temu
        Fiź nam przybędzie;)

www.nylony.pl/rozmiary.htm#roz_cervin - tutaj masz tabelę - a pod tabelą
        wskazówki:) może pomogą;)
        • klymenystra Re: :)) 01.01.09, 16:56
          Dobra, jutro polaze, obiecuje :) Na razie moge tylko powiedziec, ze: podwiazki
          sa bardzo szerokie :), regulacja jak w staniku, z grubego plasitku, gorna czesc
          zabki jest metalowa, dolna tez plastik gruby. Zapiecie na 2 haftki, trzy rzedy.
          O dziwo, splaszcza brzuch lekko, ale sie nie wbija ( z tym, ze na wysokosci
          talii brzuszka az tak strasznie nie mam, zaczyna sie pod pepkiem, wiec akurat
          tuz pod paskiem). Jest z milego materialu, calkiem gladki. Jutro postaram sie
          podac wiecej szczegolow. :)
          • monissska Re: :)) 01.01.09, 17:06
            w takim razie czekamy:) i coś o rozmiarze też niech będzie, żeby ułatwić wybór
            przy zakupach:)

pozdrawiam
            • klymenystra Re: :)) 01.01.09, 17:20
              A:) O rozmiarze moge teraz :) Wskazowki na aukcji nie sa przeklamane. Mam okolo
              70 (68-72 zalezy) w pasie, 98-102 w biodrach i M jest ok :)
              • pinupgirl_dg Re: :)) 01.01.09, 18:15
                Jeśli masz ochotę napisać recenzję na Fizii to wystarczy słowo :). Byłoby miło,
                bo ten pas rzeczywiście kusi bardzo przystępną ceną :).
                • klymenystra Re: :)) 01.01.09, 18:50
                  Napisze z przyjemnoscia :) Mam nadzieje, ze brak doswiadczenia nie przeszkodzi
                  mi w rzetelnosci. Postaram sie przetrenowac ten pas, miedzy innymi tanczac :] (Z
                  drugiej strony - shimmy w pasie do ponczoch...) :)
                  • pinupgirl_dg Re: :)) 01.01.09, 18:57
                    Wysłałam zaproszenie :)
                    • klymenystra Re: :)) 01.01.09, 19:02
                      Dziekuje :)) Dostalam :) Przyjelam :)
                      • pinupgirl_dg Re: :)) 01.01.09, 19:08
                        Cieszę sie :). Pisz śmiało co Ci serce podpowie - żadna z nas nie jest alfą i
                        omegą, wszystkie sie uczymy dopiero. Poza tym nie każdemy musi pasować to samo,
                        więc każda opinia jest cenna :)
    • malagracja Ale ze mnie głupek! 02.01.09, 21:14
      Ja się tu rajcuje pasami, a wiecie co zrozumialam? Ze najzwyczajniej w świecie
      nie mam jak tego nosic! Bo moje wszystkie spodnice to niskie biodrówki ;| Cholera ;|
      • pinupgirl_dg Re: Ale ze mnie głupek! 02.01.09, 21:20
        to dłuższy sweterek do tego :). Ja mam teraz jazdę na spódnice a la lata 50.
        Ostatnio kupiłam dwie takie w second handzie - jedną plisowaną w kolorze ostrego
        różu, jedną bardziej stonowaną, wzorzystą.
        • malagracja Re: Ale ze mnie głupek! 02.01.09, 21:26
          A ja chodze w takich do półuda - bo inne długości mi wyjątkowo nie służą. Mam
          jedna przed kolano, ale ona jest baaaaardzo obcisła.
          Kurcze, co mam zrobic - szukac pasa na biodra? ;/
        • monissska Re: Ale ze mnie głupek! 02.01.09, 21:27
          a ja większość spódnic mam właśnie takich wyższych, bo ładnie boczki i brzuszek
          ukrywają - (no brzuszek trochę mniej:P) i też w większości z lumpków;)

co do niższych spódnic, to coś faktycznie dłuższego, albo jeden z tych brzydkich
          niedobrych pasów nie dochodzących nawet do pępka, które to mogą nie trzymać :P
          jak ten, który pokazywałam ostatnio w jakimś wątku.
          • malagracja Re: Ale ze mnie głupek! 02.01.09, 21:29
            Tak, wiem - ten koronkowy. Kurcze ;| Zbulwersowałam się.
      • klymenystra Re: Ale ze mnie głupek! 03.01.09, 02:05
        E tam, nie przejmuj sie. Mi dzis pas znad spodni wystawal i trudno. Lepsze to,
        niz proca ze stringow ;)
      • kuraiko Re: Ale ze mnie głupek! 03.01.09, 02:16
        no właśnie w tym cały problem ;))))
        heh a ja chciałabym mieć pas, pończochy i taką krótką spódniczkę...
        mój facet na pewno byłby zachwycony. z tym, że ja nie noszę krótkich
        spódniczek, a w zimie to prawie w ogóle
        • malagracja A u mnie odwrotnie :) 03.01.09, 21:55
          Ja nosze tylko spodniczki. Kurcze, musze cos wykombinowac...
    • monissska Re: Fizia Pończoszanka :) 06.01.09, 12:44
      na Fizi jest już kolejna recenzja pończoch do pasa, napisana przez pinupgirl_dg;)
      • pinupgirl_dg Nowości 06.01.09, 17:07
        Dziękuję :)

Z nowości mogę się pochwalić, że przybyły nam dwie blogerki: klymenystra i stary_dywanik :). Ich notki są na pierwszej stronie Fizii. Poza tym muszę nieskromnie dodać, że zostałyśmy podlinkowane na Balkonetce i blogu Scarlet_agty, a wkrótce będziemy być może na Stanikomanii :D .
        • tfu.tfu Bosko :D 06.01.09, 17:14
          ja co prawda mam niewielkie zasługi ;) ale i tak puchnę z dumy :D
          • pinupgirl_dg Re: Bosko :D 06.01.09, 17:23
            Jak to niewielkie :)... Ale ja też pękam z dumy, nie ukrywam ;).
          • klymenystra Re: Bosko :D 06.01.09, 17:24
            Ja nas tez podlinkowalam z ramach samozachwytu na moim blogu :p
            • pinupgirl_dg Re: Bosko :D 06.01.09, 17:42
              Piszesz bloga? Podaj adres :)
              • klymenystra Re: Bosko :D 06.01.09, 18:16
                Ale to taki sobie blog:) Nie chce podawac adresu wprost, bo sie boje spamu, ale
                wystarczy wpisac moj nick i blogspot w google, to co wyskakuje jako piate, to
                moj blog ;) Mam nawet tag "staniki" ;)
    • butters77 DZIEWCZYNY Z FIZIEM!!!:) 09.01.09, 21:57
      Przyznam, że dopiero dziś wstąpiłam w Fiziowe progi... i od pół godziny nie mogę
      się oderwać od tego bloga!:) Jesteście świetne! Fantastyczny pomysł i bardzo
      praktyczne recenzje dla początkujących!

Ja - z moim bladym pojęciem na temat pończoch - już zaczynam marzyć o porządnym
      pasie do pończoch..:) Dzięki!
      • pinupgirl_dg Re: DZIEWCZYNY Z FIZIEM!!!:) 09.01.09, 22:18
        I baaardzo dobrze, wkopałyście nas w staniki to macie za swoje :>... zemsta jest
        słodka :).
        • butters77 ;) n/t 09.01.09, 22:20

• samo_zloto okazja edukacyjna :) 09.01.09, 22:09
      Dziewczyny, tu dla Was pole do popisu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=87772069
    • lavaenn dwa pytania do Fiź :) 12.01.09, 11:22
      1. do kogo można podesłać recenzję pończoch? :)

2. co to są stylony? widziałam i do pasa, i samonośne w jakiejś
      prześmiesznej cenie, fizia już złapałam więc chętnie bym
      zaryzykowała, jak tylko się dowiem z czym to się je... ;)
      • monissska Re: dwa pytania do Fiź :) 12.01.09, 12:20
        1. jak wpadnie pinup, dostaniesz od niej dostęp do Fizi i sama umieścisz:))

2. stylony to nie są nylony o dużo grubszym splocie i bardziej błyszczące???
        <głowy nie dam uciąć> wiem,że za czasów PRL dużo się tego w Polsce produkowało:P
        tak wyglądają:
        img132.imagevenue.com/img.php?loc=loc241&image=48648_DSC00186_123_241lo.JPG
        zdjęcie z wątku 34all.org/forum_pokaz_watek.php?board=2389&numer=18 (
        forum strony www.ewijas.pl)
        • monissska Re: dwa pytania do Fiź :) 12.01.09, 12:23
          aha no i gzie widziałaś je w "prześmiesznej" cenie?
          na allegro chodzą dość drogo z tego co widzialam;/
          • lavaenn Re: dwa pytania do Fiź :) 12.01.09, 13:13
            w kiosku pod Jubilatem (na przystanku autobusowym w stronę
            Cracovii) - nie jestem pewna po ile, ale chyba coś koło 5 zł :)
            • monissska Re: dwa pytania do Fiź :) 12.01.09, 13:33
              cholerka:D a te opakowania są podniszczone? i wyglądają jak sprzed dobrych
              kilkunastu-kilkudziesięciu lat:P? bo jeśli tak to prawdziwe stylony;
              tylko nie wydaje mi się,żeby ówcześnie były robione pończochy samonośne..:/
              podobno gdzieś na bazarkach można znaleźć jeszcze takie cuda i brać garściami za
              śmieszną cenę;)

tak wyglądają stylony z allegro:
              allegro.pl/item527259749_nylony_stylony_ponczochy_z_prl_u_feniks_roz_24.html
              allegro.pl/item527266496_nylony_stylony_ponczochy_z_prl_u_roz_23_24.html
              allegro.pl/item527257103_nylony_stylony_ponczochy_z_prl_u_opolanka_roz_24.html
              jak widać cena wcale nie taka niska.:/
              • malagracja Monissska, 12.01.09, 17:00
                wiec wrazie czego bierzemy wszystkie, nie? ;)
                • monissska Re: Monissska, 12.01.09, 17:11
                  proste:D
                  przyznam,że byłoby milo:D ale to zbyt piękne żeby tak w kiosku ...po 5 zł;P

może autorka dobrej nowiny (miejmy nadzieję dobrej:P) poszłaby na spacer w
                  okolice tego kiosku:)?? hm??:) ew pomacała opakowanie:) :D
                  • lavaenn Re: Monissska, 12.01.09, 21:21
                    no niestety, autorka dobrej nowiny była tam przypadkiem i zupełnie
                    nie po drodze, ale wydaje mi się że wkrótce tam znowu "nie po
                    drodze" trafi... zostawcie mi tam coś ;)
                    • monissska Re: Monissska, 12.01.09, 22:18
                      to jak trafisz to sprawdź jak się ma sytuacja;) najlepiej zagadaj panią w kiosku:))
      • pinupgirl_dg Re: dwa pytania do Fiź :) 12.01.09, 15:21

Wysłałam Ci zaproszenie :). Gdyby były jakieś problemy techniczne z dodaniem
        recenzji to pisz w wątku roboczym :)
    • pana.cotta Re: Fizia Pończoszanka :) 12.01.09, 15:09
      ja chcialabym napisac, ze choc to nie pas do ponczoch, to fantasie basque
      swietnie trzyma ponczochy.
      tylko 4 paski, ale porzadne, nie ma szans zeby sie rozlegulowywaly. jak je
      skracalam to az paznokcia ukruszylam, tak sie musialam natrudzic.
      zabki metalowe.
      nie biegalam co prawda, ale pol dnia przechodzilam i nic sie nie stało. nic nie
      spadlo,nie rozlegulowalo sie. no i jak cieplo ;)

chcialam kupic sobie w calzedonii smonosne z welną, ale w koncu stwierdzilam, ze
      w takich na pasek mi wygodniej(i zdrowiej).
      mialy chyba ok 40-50% wełny, neizle ale te ze stockingshq maja 70 :) zamowie w
      koncu.
      • pinupgirl_dg Re: Fizia Pończoszanka :) 12.01.09, 15:22
        Jak będziesz miała chwile to wrzuć recenzję :). A co do pończoch wełnianych to
        mogłabym się podpiąć pod zamówienie? Bo ja tej karty chyba nigdy nie wyrobię :).
        • pana.cotta Re: Fizia Pończoszanka :) 12.01.09, 17:14
          na fizie mam dac? mysle, ze dzis/jutro cos naskrobie i wrzuce :)
          oczywiscie, ze mozesz sie podlaczyc, tylko obecnie nie mam kasy zeby wylozyc
          (chyba, ze bysmy sie dogadaly jakos z przelewami, ale to juz na maila gazetowego
          pisz :) ). bede pewnie zamawiac kolo 20 stycznia. ew pozniej, wczesniej na bank
          nie (jak cos to moge poczekac)
          • pinupgirl_dg Re: Fizia Pończoszanka :) 12.01.09, 17:17
            W takim razie Ci wyślę przelew jeszcze przed 20 :). Napisze Ci @ ale nie z
            gazetowego, swoją drogą mam nadzieję, że nie zapchało Ci skrzynki tym spamem :).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka