Dodaj do ulubionych

"Robin Hood" Ridley'a Scott'a

20.10.13, 07:49
Rok 1199 n.e. Pełnia średniowiecza. Główny bohater (gra go Russel Crowe) wraz z przyjaciółmi wracają statkiem do Anglii. Kiedy już dopływają do celu, do kajuty wchodzi ktoś z obsługi statku i mówi:
- Dopływamy. Macie panowie 20 minut.

Albo ja się przesłyszałam, albo konsultant historyczny dał doopy.
Kto zgadnie, co w tym krótkim zdaniu jest nie tak?
Obserwuj wątek
    • tropem_misia1 Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 08:09
      Nie wiem(:

najpierw pomyślałam ...,że coś nie tak z rokiem ( bo od - do ) ,ale chyba dalej trwa średniowiecze.tongue_out
      potem pomyślałam o kajucie....były wtedy?
      a potem o zegarku ( kiedy minął czas klepsydr? )

i tak doszłam do wniosku ,że ja niccccccc nie wiem(:
      • debi_bebi Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 08:31
        To ja podpowiem, że w średniowieczu czasu nie dzielono jeszcze na minuty. Na zdrowaśki - owszem, ale co do zegarów, to te najnowocześniejsze miały tylko jedną wskazówkę- godzinową, i były towarem luksusowym, czyli rzadko kto mógł sobie na nie pozwolić.
        Wskazówka minutowa pojawia się dopiero na początku XVII w.
        smile
        • tropem_misia1 Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 08:40
          aaa
          Czyli te : 20 minut.
          big_grin
          • rybka.11 Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 08:46
            A takie drogie te filmy - czyli nie stać ich na porządnego konsultanta historycznego?tongue_out
            Tragedia tongue_out
            • debi_bebi Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 09:01
              E tam, kto by się przejmował jakimiś drobiazgami, na które statystyczny widz i tak wcale nie zwróci uwagi tongue_out
              Film i tak bardzo mi się podobał, obejrzałam go z wielką przyjemnością - a to najważniejsze smile
              • rybka.11 Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 09:05
                A ja tylko fragmentem - zasnęłam - włączyłam tv i nawet nie wiedziałam, że teraz o tym filmie piszeszwink - włączyłam i trafiłam na fragment jak żona Jana coś mu tam oznajmia a on wpada w furię a później...tak namiętnie ją całuje...wink I z tej namiętności...zasnęłam wink

Ze zmęczenia padłam i tyle tongue_out
                • debi_bebi Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 09:07
                  Hii, mnie się często zdarza oglądać ten sam film kilka razy, bo w trakcie zasypiam na reklamach. W ten sposób zawsze mam co oglądać w TV smile
                  • rybka.11 Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 09:10
                    Ostatnimi czasy tez tak miewam wink
                    Nawet Polsat mnie zaskakuje 'nowościami"smile))
                  • darima_ka Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 11:57
                    debi_bebi napisała:

> Hii, mnie się często zdarza oglądać ten sam film kilka razy, bo w trakcie zasyp
                    > iam na reklamach. W ten sposób zawsze mam co oglądać w TV smile

To tak jak ja ,ale za kilka dni znów na innym programie znajdę ten filmbig_grin
          • debi_bebi Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 08:51
            Nooo smile O ile się nie przesłyszałam, oczywiście.
            I pomyśleć, że dziś nie jesteśmy w stanie obejść się bez zegarów że i na ogół tak strasznie staramy się nigdzie i z niczym nie spóźnić.
            • rybka.11 Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 08:56
              ...a mierzylibysmy czas tak jak kiedyś i...wszystko byłoby ok tongue_out big_grin

Nie ma powrotu do pewnych rzeczy ...
              smile
              • debi_bebi Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 09:03
                No, i np. na przystanku autobusowym w rozkładzie byłoby: pierwszy odjazd o świcie, kolejne co 50 zdrowasiek smile
                • rybka.11 Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 09:06
                  big_grin big_grin
                  Ale od razu raban by podniesli o te zdrowaski, no bo jak policzyć ma sobie ateista?tongue_out
                  Znowu nawracać by trzeba było...wink
                  • debi_bebi Re: "Robin Hood" Ridley'a Scott'a 20.10.13, 09:13
                    No fakt. Albo trzeba by było nawrócić łamiąc kołem, albo wymyślić ateistyczną, internacjonalistyczną zdrowaśkę. Albo niech stoją i czekają do skutku smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka