03.09.15, 06:57
a tak sobie siedziałam i śniadanie żarłam
wgapiałam się w TV i nerw mną targnął , bo znowu się zapluwali i pluli na siebie
No to wzięłam pilot w ręce swe
i po kolei smigła
wiadomości ( tak jakoś mam kanały poukładane)
dotarłam do wiadomości , gdzie gadali po angielsku - no - przynajmniej nie rozumiem
i wtedy
zobaczyłam Węgry - dworzec - kłopoty z emigrantami
a potem zobaczyłam plażę - morze wyrzucało ubrania
widziałam mężczyzn wychodzących z łodzi ( pontonu?)

a na koniec doznałam wstrząsu
Pokazali leżące na brzuszku ( chyba dwuletnie dziecko) z wypiętą pupką i buzią w piasku
Fala łagodnie obmywała ciałko.
Poniosę ten obraz ze sobą i zostanie we mnie na zawsze.
a wiele pytań dotyczących tej szalonej emigracji znowu się w e mnie zakłębi ze zdwojoną siła

Czemu docierają do Europy przeważnie mężczyźni?
To dzieci i kobiety powinny być na pierwszym miejscu.
Czemu oni nie szukają pomocy u swoich bogatych pobratymców , gdzie łączy ich wiara i podobne widzenie świata?
itd
itd
Obserwuj wątek
    • anus-hka Re: Wstrząs. 03.09.15, 08:44
      ...może sa wyrzucane po drodze z tych łodzi ...przez owych mężczyzn...to straszne co mowie ale prawdopodobne
      • tropem_misia1 Re: Wstrząs. 03.09.15, 15:34
        Nie wiem.Nie znam angielskiego i tak se myślę ,że czasem niewiedza jest błogosławieństwem.
        • rena-ta49 Re: Wstrząs. 03.09.15, 16:17
          Imigranci to problem odpowiedzialności wykraczającej poza UE. Nie asymilacja i relokacja jest tematem ale doprowadzenie do pokoju w Syrii.
        • tropem_misia1 Re: Wstrząs. 04.09.15, 05:00
          miał trzy latka
          • leziox Re: Wstrząs. 04.09.15, 15:18
            To dopiero teraz widzą że tam się ludzie topią?
            Bo mały chłopczyk utonął?
            A tysiące kobiet, starców i ludzi w sile wieku?
            Toną już chyba od roku.
            Mnie zastanawia co innego:
            -Komu zależy na destabilizacji Europy?
            -Dlaczego akurat teraz wszyscy stamtąd ruszyli?
            -Dlaczego biedni uchodźcy jeden w jeden mają drogie komórki?
            -Co będzie gdy przypłynie parę milionów?

Czyżby Ameryce zależało na wywołaniu wojny w Europie a potem pomaganiu w wydobyciu się jej ze zgliszcz? Naturalnie nie bezinteresownie, bo na wojnie zawsze Ameryka doskonale zarabiała a do tej pory w Europie było zbyt spokojnie.
            Mówcie co chcecie, ja zaczynam się bać i rozglądam się za jakimś kałachem i sporą ilością zapasowych magazynków.
            To że poprawność polityczna zakłamanych rządów europejskich podąża w kierunku schizofrenii to jedna rzecz, ale druga rzecz - w razie czego politycy mają ochronę.
            A co macie Wy kiedy przyjdą w dwudziestu wynieść Wam zawartość mieszkania a potem zarżną bo nie wierzycie w Allaha?
            Panikuję?
            No to odczekajcie jeszcze parę miesięcy, w Grecji już zaczynają się bić, na Węgrzech też jest coraz ciekawiej. Do Polski tłumy islamskiej V Kolumny też mają już dosyć blisko .
            Miłego dnia.
            • rena-ta49 Re: Wstrząs. 05.09.15, 07:20
              W punkt 10/10!!
            • rybka.11 Re: Wstrząs. 06.09.15, 08:37
              leziox napisał:

> A co macie Wy kiedy przyjdą w dwudziestu wynieść Wam zawartość mieszkania a pot
              > em zarżną bo nie wierzycie w Allaha?
              > Panikuję?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka