agnieszka2209 11.07.13, 13:54 Witam, zamawiał ktoś lek Alinia z apteki w Meksyku? Jeśli tak potrzebuje kilku informacji. Proszę o kontakt. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chadzynka Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 31.08.13, 19:36 Właśnie stoję przed decyzją gdzie kupić ten lek. Czy ta apteka o której pisze agnieszka2209 jest pewnym źródłem, a może polecacie inne miejsce. Może kupował ktoś tutaj?: www.chinesemedicine-th.com/en/11-worms?id_category=11&n=20 Odpowiedz Link
jan440 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 31.08.13, 21:15 Ciekawe ile wynosi koszt przesyłki bo ceny niezłe. Odpowiedz Link
chadzynka Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 31.08.13, 21:47 Alinia / Nizonide 500mg (Nitazoxanide) - 60 tablets razem z przesyłką koszt 359,04, ale jeszcze taniej wychodzi w tej aptece z Meksyku. Zależy mi na potwierdzeniu przez kogoś, że kupował i wszystko było w porządku. Odpowiedz Link
marcowa82 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 02.09.13, 21:48 My kupowaliśmy w Meksyku miesiąc temu i wszystko było ok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
o7722 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 03.09.13, 09:15 A ktoś mógłby napisać czy Alinia mu pomogła? Chodzi mi na co, jakie dawki? Czy leczenie było skuteczne? Dziękuję Odpowiedz Link
anushia Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 03.09.13, 20:17 Kupiłam i wsio OK. Zamawiajcie i się nie bójcie. Ja nie mogłam znaleźć informacji zanim kupiłam, zaryzykowałam i się udało. Nie wiem czy pomoże, bo jeszcze nie użyłam. Odpowiedz Link
chadzynka Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 03.09.13, 20:53 anushia, a w którym sklepie kupowałaś? Odpowiedz Link
anushia Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 03.09.13, 22:38 www.mexrx.net/product_info.php/products_id/112 tutaj Odpowiedz Link
chadzynka Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 04.09.13, 18:33 anushia, dziękuję ja zbieram się do zakupu i nastawiam psychicznie na leczenie, powoli zmieniamy nawyki żywieniowe, Odpowiedz Link
anushia Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 04.09.13, 21:57 Pierwsze pół roku jest trudne...potem idzie się przyzwyczaić Ja z innych względów, ale też dietę muszę mieć...Już coraz mniej mnie rusza widok czekolady, chleba czy sera Odpowiedz Link
sarahi24 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 11.09.13, 17:40 Zamowilam z tego chinskiego sklepu i przyszedl lek po terminie i porozrywany,jestem zalamana,nie kupujecie bo wywalone pieniadze,ciekawe kto mi teraz zwroci.czy ktos wie gdzie mozna kupic wiarygodnie ten lek?Moja znajoma zamowila z meksyku i przyszlo przeterminowane,masakra jakas.Jesli ktos gdzies kupowal i ma pewne zrodlo prosze o kontakt. Odpowiedz Link
gercia5 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 12.09.13, 22:20 Kupilam w Meksyku i chyba wszystko ok. Tylko zamawialam Mitafar a dla dorosłych przysłali Parsenide ale sklad ten sam. Firma RAAM laboratorio. termin waznosci 2015 rok. Odpowiedz Link
o7722 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 15.09.13, 14:57 Wyleczył się ktoś już tą Alinią ?? Odpowiedz Link
ankor71 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 28.10.13, 22:59 Gercia5, proszę napisz czy brałaś już Parsenide i jak się czułaś. Też to zamówiłam z Meksyku, ale mam pietra czy brać. Dla dzieci to już w ogóle przysłali mi lek bez nazwy własnej - po prostu nitazoxanide w zawiesinie i mam stracha do kwadratu przed podaniem dzieciom. Tak jak u Ciebie miał być Mitafar..... Napisz proszę jak się czujesz po wzięciu. An Odpowiedz Link
gonia.pk Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 16.09.13, 13:21 Zamawiałam w Meksyku w aptece, do której link ktoś podał wyżej, przesyłka do nas nie dotarła, kontakt z apteką fatalny, stracone kilkaset złotych. Nie polecam. Dostałam namiary na aptekę w Tajlandii (też link powyżej), bardzo szybka wysyłka, dzisiaj dotarło, wygląda ok, ale i tak mam pietra. Niestety nie sprzedają tam leku w zawiesinie i muszę jakoś podać dwulatkowi, nie wiem do końca jak to zrobić. Odpowiedz Link
dwojedzieciija Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 16.09.13, 17:18 gonia.pk napisała: > ...Niestety nie sprzedają > tam leku w zawiesinie i muszę jakoś podać dwulatkowi, nie wiem do końca jak to > zrobić. Dlatego my zrezygnowaliśmy z Alinii - nie wiedziałabym jak to dawkować, bo okazuje się, że nie wystarczy rozkruszyć tabletki 200mg na pół. Znalazłam następujące informacje: "Alinia for Oral Suspension is not bioequivalent to Alinia Tablets. The relative bioavailability of the suspension compared to the tablet was 70%. Effect of Food: When Alinia Tablets are administered with food, the AUCt of tizoxanide and tizoxanide glucuronide in plasma is increased almost two-fold and the Cmax is increased by almost 50%. When Alinia for Oral Suspension was administered with food, the AUCt of tizoxanide and tizoxanide glucuronide increased by about 45-50% and the Cmax increased by ≤10%." oraz "A single Alinia Tablet contains a greater amount of nitazoxanide than is recommended for pediatric dosing and should therefore not be used in pediatric patients 11 years or younger. Alinia for Oral Suspension should be used for dosing nitazoxanide in pediatric patients" Źródło: dailymed.nlm.nih.gov/dailymed/lookup.cfm?setid=56b1575a-dff4-4c5a-a159-2f858e7a0cb8#s36 Odpowiedz Link
iris2220 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 07.10.13, 16:23 Gonia, ponieważ w angielskim biegła nie jestem wcale to prosze napisz do mnie na maila Iris2220@wp.pl Mamy podać ten lek dzieciom 5 i 3 lata i mam stracha Na co chcecie jego podać? U nas jest glista i lamblie. Odpowiedz Link
erskina Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 05.10.13, 12:43 gonia.pk ile czasu czekałaś na wysyłkę z Tajlandii? Zamierzam zamówić i podobno ma iść 3 tygodnie. Czy jest szansa, że będzie szybciej? Odpowiedz Link
julita77 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 28.11.13, 12:46 Ja zamówiłam zawiesinę dla dzieci i doszła w porządku. jesteśmy po 1 serii. skora o niebo lepsza niz przed podaniem. Młodszy śpi duuużo spokojniej. Odpowiedz Link
iris2220 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 28.11.13, 16:55 Julita a zmamawiałaś w Meksyku? Odpowiedz Link
julita77 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 05.12.13, 22:50 Hej, zamawialam chyba w Tajlandii, dla dorosłych tabletki 500 mg a dla dzieci syrop... Odpowiedz Link
iris2220 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 06.12.13, 11:09 Dzięki za odpowiedź. A możesz dac namiary na tę aptekę z Tajlandii?? Odpowiedz Link
agat.111 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 30.01.14, 19:43 A po ile masz Alinię? Masz moze dwa opakowania? Odpowiedz Link
rbejda68 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 04.04.15, 15:42 BADANIE MEDYCZNE NITAZOXANIDE WPISZCIE W GOOGLE: Nitazoksanid („Alinia” – budzący nadzieję lek przeciwpasożytniczy TO POTWIERDZA SKUTECZNOŚĆ I WASZE OBAWY JA ORAZ KILKU ZNAJOMYCH SPROWADZAŁEM Z TEJ STRONY I WSZYSTKO BYŁO OK www.safetypills.com I JEST TANIO TYLKO NIE ZAMAWIAJCIE DUŻYCH ILOŚCI BO URZĄD CELNY ZATRZYMA I BĘDZIE PROBLEM Odpowiedz Link
debouis1 Re: ALINIA NITAZOXANIDE PYTANIE 23.01.23, 17:22 Odsprzedam tabletki Alinia Nizonide Nitazoxanide 500mg tel. 785 597 308 Barbara Odpowiedz Link