k_brzydula 13.03.09, 07:24 Przeciwko czemu dodatkowo(poza szczepieniami obowiązkowymi) mogę zaszczepić półrocznego Synka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martynachmiel Re: szczepienia 14.03.09, 09:22 ja szczepiłam na HIB (chociaz teraz on jest chyba obowiazkowy) na pneumokoki i probuje wlasnie na meningokoki (caly czas chorzy wiec nie wychodzi:( a szczepie bo sie naczytalam i nasluchalam o przedszkolnych choróbskach, więc na wszelki wypadek wole zaszczepic niz miec pozniej do siebie tfutfu pretensje, ze nie zaszczepilam a moglam... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-gosiakasia Re: szczepienia 14.03.09, 10:05 z dodatkowych szczepień, które nam proponowano, to: - przeciw rotawirusom (pierwszą dawkę trzeba podać do 22 tyg. o ile pamiętam) - przeciw pneumokokom / menigokokom (można po 6 miesiącu pierwszą dawkę, najpierw chyba pneumokoki potem menigokoki) Odpowiedz Link Zgłoś
graid Re: szczepienia 20.03.09, 16:46 nam lekarka mowila, ze jesli dziecko nie bedzie mialo kontaktu z dziecmi przedszkolnymi czy złobkowymi, to szczepić pózniej np na rotawirusy czy pneumokoki. Powiedziala też, że lepiej szczepić gdy pogoda nie sprzyja chorobom czy osłabieniom Odpowiedz Link Zgłoś