yoma 18.06.13, 11:06 se będę żałować, derekcja pozwala KONIEC! Koniec pierwszego trymestru! Doświadczenie: najdłuższym miesiącem roku nie jest wcale listopad ani luty, najdłuższym miesiącem roku jest trzeci miesiąc ciąży No nie chciał się skończyć i już. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: To ja też zdrowotnie, a co 18.06.13, 11:40 Zapewniam Cię, że najdłuższy miesiąc roku, to dziewiąty miesiąc ciąży, szczególnie jeśli przypada na lato. U Ciebie pewnie okaże się, że to grudniowy dziewiąty miesiąc będzie najdłuższym Odpowiedz Link
yoma Re: To ja też zdrowotnie, a co 18.06.13, 12:13 Jedna kuma mi mówi, że jeszcze szósty się dluży jak nieszczęście... Odpowiedz Link
saga55-5 Re: To ja też zdrowotnie, a co 18.06.13, 12:01 To już najgorsze masz za sobą Szybko zleci, zobaczysz a później to już tylko tulić i całować Odpowiedz Link
yoma Re: To ja też zdrowotnie, a co 18.06.13, 12:12 No to się jeszcze pochwalę, mogę? Ryzyko popełnienia dziecka z downem: 1:301, a z samego PAPPa 1:460 coś Ryzyko popełnienia dziecka z edwardsem: 1:41 000 Odpowiedz Link
yvi1 Re: To ja też zdrowotnie, a co 18.06.13, 12:15 A chwal sie do woli.Zawsze takie newsy sie fajnie czyta . Ja rodzilam latem w 2003. tutaj w Niemczech dochodzilo i do 40 stopni.Co ja bym wtedy dala,zeby dziecko bylo z grudnia . Teraz fajnie,bo na urodziny mozna isc na basen Odpowiedz Link
noirdesir2 Re: To ja też zdrowotnie, a co 18.06.13, 19:42 a wiesz co, ja jestem w 16 tyg i cały ten miesiąc od ostatniej wizyty u gina mi się strasznie dłuży, ale to z powodu jakiegoś takiego niepokoju... teraz czekam na wizytę na przyszły poniedziałek. siedzą mi w głowie rózne straszne opowieści, takie zasłyszane przed laty i takie z poczekalni u gina, które niedawno ktoś opowiadał, no i się cykam czasem... wiem, że ogólnie powinnam myśleć pozytywnie, ale kurcze czegoś podswiadomie się boję. Jak za bardzo zapędzę się w takie stany, to patrzę na swój brzuch i wmawiam sobie, że przecież tyję, z tygodnia na tydzień mam więcej w obwodzie, kolejne ciuchy idą na dno szafy czekać na przyszły rok więc chyba maleństwo rośnie i ma się świetnie, nie? Odpowiedz Link
yoma Re: To ja też zdrowotnie, a co 18.06.13, 20:27 No ba. Pewnie. Ty myśl pozytywnie, bo jak się będziesz cykać, to małe to odbierze i będzie nerwowe. A że ciężarna powinna mieć w brzuchu ekran, żeby podglądać, to już całkiem inna sprawa... Odpowiedz Link
wladziac Re: To ja też zdrowotnie, a co 18.06.13, 20:45 ciesz się że czujesz się dobrze to i dzidzi czuje się dobrze i tak nic nie przyśpieszysz więc pozostaje być cierpliwym,mój syn urodził się dokładnie w dniu wyznaczonym jako termin porodu a i tak przyjaciele ciągle mi mówili że jestem jak słonica bo chyba już dziesiąty miesiąc noszę i noszę Odpowiedz Link