Dodaj do ulubionych

no to ja tyz pozale troche

03.07.14, 11:44
Najpierw wczoraj: musialam sie klocic z pania w rejestracji, trafilam na "bezosobowa" wiec w ogole mialysmy problem kto do kogo mowiuncertain w koncu udalo sie mame zarejstrowac na wizyte kontrolna. A mame mam w szynie na 6 tygodni, bo sie w koncu zdecydowala swojego haluksa wyciac, no i ma tam masakre: pociete pol stopy, jakas plytka tam wsadzona, 6 tygodni na stope boze bron stanac. Ale cieszy sie ze sie zdecydowala w koncu, bo z bolu nie mogla chodzic czasem. Potem zrobilam zakupy i polecialam do domu szybko gotowac rosol, bo jeszcze do dentysty umowiona corka. Tak sie spieszylam, ze nozem od kurczaka jeden palec zacielam lekko, a drugi mocno, az kosc czy tam chrzastka chrupnela, a dodatkowo scielam to cale miejsce, gdzie palec sie zgina, ten caly wierzch. Palec tak boli, ze nie moglam spacsad Dzis mialam miec dostawe o 9, 7.19 dzwoni telefon: dzien dobry pani, bede za pol godziny z oknamibig_grin no to ja szybko, bo to oprocz siebie musze kotki rano ogarnac: te na zewnatrz i wewnatrz, wypilam lyk herbaty, zjadlam dwa kesy jablka, koty ogarniete. Wale do foki, wsteczny i rura... no to se przytarlam auto i mezowe.... taka palka ze mnie, urwalam takie cos co mialam na zderzaku naklejone, zdarlam lakier sobie, a maz ma na bialym czarne od tej gumy... echhhh to juz teraz na luzie musi byc...
Obserwuj wątek
    • jan.kran Re: no to ja tyz pozale troche 03.07.14, 11:49
      Chyba wyrobiłas normę... Będzie tylko lepiejsmile
    • aniak68 Re: no to ja tyz pozale troche 03.07.14, 13:34
      Jak rany Kobieto, trochę zwolnij bo do rozwiązania nic całego w chałupie nie zostanie o częściach ciała nie wspomnę . Jak Mąż przyjął przetarcie autka?
      Upiecz mu coś z czekoladą to go uspokoi i Ciebie też ,Dziecku po wyrwizębie też się należy smile
      • yoma Re: no to ja tyz pozale troche 03.07.14, 13:37
        Ej! Ciężarna ma leżeć i pachnieć, nie mężów ugłaskiwać! Niutaki, wyluzuj, na bogów...
        • yvi1 Re: no to ja tyz pozale troche 03.07.14, 13:43
          Niu,czasami musi byc taki dzien,zeby wszystkie nastepne juz tylko fajne byly smile.
          I naprawde ,wyluzuj troche dla siebie i dzidziusia smile.
          Trzymam kciuki zeby juz tylko sloneczne i bezproblemowe dni nadeszly !
      • niutaki aniak68 03.07.14, 15:07
        przyjal na miekko, bo ostatnio on mnie przytarlbig_grin
        • dorcia1234 Re: aniak68 03.07.14, 17:39
          niutaki napisała:

> przyjal na miekko, bo ostatnio on mnie przytarlbig_grin

czyżby zemsta?
          • niutaki Re: aniak68 03.07.14, 19:18
            hehe nie, chyba raczej pospiech i nieuwaga.
    • zaba_300 Re: no to ja tyz pozale troche 03.07.14, 14:15
      O mamusiu, makabryczny ten opis zacięcia w palec, brrrr.... Ale dobrze mówią, weź wyluzuj!
      Zrób sobie jakiejś herbatki (nie wiem co w ciąży można, melisę?) i poczytaj coś wciągającego!
      • pi.asia Re: no to ja tyz pozale troche 04.07.14, 18:13
        Na zacięty palec przykładaj liście babki szerokolistnej (na każdym trawniku), przepięknie goi wszelkie rany, w tym także te zaognione (sprawdziłam wielokrotnie). I Podpisuję się pod przedpiśczyniami - wyluzuj!!
        • niutaki Re: no to ja tyz pozale troche 04.07.14, 18:52
          Palucha dzis odkleilam i widze, ze od razu mu lepiej. No ja troche sie obijam, ale musze mamie pomagac, ona biedulka na noge nie moze stanac. Sama robi sobie sniadania i kolacje, ale obiady jej nosze, bo strasznie slaba jest. Jak mi opowiadala o posilkach w szpitalu, to sie nie dziwie, ze ona ledwo chodzi, od samego sluchania kurczyl mi sie zoladek hehe. Ale ja powolutku ja odkarmiesmile
          • wladziac Re: no to ja tyz pozale troche 04.07.14, 21:17
            odkarmisz Mamcie a nawet podtuczysz tylko w swoim czasie,ze względu na nogę lepiej kiedy jest szczuplejsza,na skaleczenia mniejsze i większe używam akutolu i w miarę szybko się rany leczą bo grubsza warstwa elastycznego opatrunku chroni przed zababraniem a pozwala wszystko robić co potrzeba
            • niutaki Re: no to ja tyz pozale troche 04.07.14, 21:23
              Mama zawsze szczupla jest i generalnie nie je duzo, nie to co jabig_grin A ten akutol Wladziu to z apteki? Mama ma duza opuchlizne i troche tam skora jej popekala i szczypie ja nawet octenisept, co niby mial nie szczypacsad Opatrunek zmieniamy raz dziennie, noga siedzi w szynie i na to bandaz elastyczny.
              • wladziac Re: no to ja tyz pozale troche 04.07.14, 22:09
                tak,akutol z apteki,osobiście nawet tak poważną ranę jak pooperacyjna miałam w szpitalu "zalewaną"tym preparatem ,jest w aerozolu więc można dać cieniej lub grubszą warstwę co właśnie czynię na ranę w samym zagięciu palca bo boli jak cholera,nie stosuje się tego preparatu na rany krwawiące ale ja i tak pryskam jak trzeba ,na początku może lekko szczypać jako że jest w nim środek dezynfekujący ale druga i następna warstwa już spoko
                • niutaki Re: no to ja tyz pozale troche 04.07.14, 22:13
                  Na szczescie krwawiacych juz nie ma, sa piekne szwy i tylko wlasnie ta spekana skora ja szczypie. W takim razie sprobujemy, dzieki za podpowiedz Wladziu.
                  • wladziac Re: no to ja tyz pozale troche 04.07.14, 22:33
                    skóra jest mocno unerwiona i dlatego,akutol powinien przynieść ulgę i pomóc w zaleczeniu
                    • salimis Re: no to ja tyz pozale troche 04.07.14, 22:39
                      niutaki słuchaj wladzi, ona mądra kobieta jest. Wie co mówi smile
                      • wladziac Re: no to ja tyz pozale troche 04.07.14, 22:46
                        oj tam,oj tam,jakbym była taka mundra to bym się nie cięła,ciągle,jak nie tu to tam
                        • salimis Re: no to ja tyz pozale troche 05.07.14, 11:48
                          wladzia, uwierz. Ja jestem większy gamoń wink
                          Wczoraj na spacerze z Sonią zostałam napadnięta przez złośliwą gałąź która nie dosyć ze nie chciała się odczepić to spowodowała krwawą podłużną ranę na pięcie. A wszystko przez to że chciałam ulżyć Soni i weszłam na osłoniętą drzewami i krzakami ścieżkę którą nota bene przemierzam przynajmniej raz dziennie.
                          • wladziac Re: no to ja tyz pozale troche 05.07.14, 12:16
                            no nie wiem co byś powiedziala widząc mnie jakiś miesiąc temu,chyba byś myślała że napadło mnie stado drapieżców a wszystko przez to że się nie odpowiednio ubrałam a wynosiliśmy duże agawy zimujące w budynku na podwórko,ja ich nienawidzę ale syn niestety nie i sam był zdrapany gorzej niż ja
                            • niutaki Re: no to ja tyz pozale troche 05.07.14, 12:48
                              Eee mnie napadla sciana w salonie... trzasnela mnie w sam srodek czolatongue_out Robie dziwne rzeczy: wkladam palec do oleju, na ktorym wlasnie cos smaze, wkladam palec do rosolu, do gotujacego sie makaronu...przytrzaskuje sobie palce drzwiczkami od samochodu, albo wale przy wsiadaniu glowa w nie wiem jak to sie nazywa.
                              • wladziac Re: no to ja tyz pozale troche 05.07.14, 13:13
                                przypomniałam sobie że jeszcze z dobrym skutkiem używałam takiego żelu [przypomnialam bo własnie znalazlam go w lodowce] www.doz.pl/apteka/p3026-Solcoseryl_zel_na_skore_ICN_Polfa_Rzesz_20_g
                                • salimis Re: no to ja tyz pozale troche 07.07.14, 10:32
                                  No to ja nie tak dawno bo chyba z trzy miesiące temu miałam mały wypadek wink
                                  Poszłam na półpiętro do skrytki po żarelko. Wzięłam ze sobą puszkę aby nasypać suchego. Na wierzch położyłam kartoniki z mokrym jedzeniem. Wracając do góry po schodach jak nie wyrżnę. Cały gwiazdozbiór zobaczyłam. Wszystko z rąk poleciało zaś sucha karma pięknie się rozsypała po całej podłodze. Hałas przy upadku jak cholera ale nikt oczywiście nie usłyszał. Ja się pozbierać nie mogę i klnę w duchu TŻ a który w najlepsze siedzi przed telewizorkiem, siebie oraz cały świat bo nie miałam przy sobie komórki coby zadzwonić aby TŻ mnie pozbierał. Kolano boli ledwo nim ruszać mogę.
                                  Potykając się uderzyłam kolanem w krawędź jednego ze stopni które to mamy okute metalem.
                                  I pomyśleć że dwa tygodnie wcześniej miałam w pracy ośmiogodzinne szkolenie z zakresu BHP wink
                                  • hek_sa Re: no to ja tyz pozale troche 07.07.14, 18:44
                                    BHP w pracy a wypadki w domu to zupełnie co innego. Nigdy w pracy nie zrobiłam sobie krzywdy za to w domu odpracowałam parę katastrof. Spadanie z drabiny mam opanowane do perfekcji.smile Ale parę latek temu potknęłam się o własną nogę(sic!) rezultat: stłuczone kolano (konieczny rezonans i rehabilitacja), wybity bark, stłuczony łokieć, guz na czubku głowy bo hamowałam na ścianie. Kubek z herbatą ocalał ! big_grin nie uroniłam ani kropli. Do dziś nie wiem jak ja to zrobiłam.
                                    • salimis Re: no to ja tyz pozale troche 07.07.14, 20:31
                                      CytatBHP w pracy a wypadki w domu to zupełnie co innego

I tu bym się nie zgodziła bo wiele przepisów BHP może mieć swoje odniesienie również w domu wink
                                      Ot gdybym tyle nie wzięła na raz, widziałabym stopnie i uniknęła upadku.
                                      • hek_sa Re: no to ja tyz pozale troche 08.07.14, 00:45
                                        Bo w pracy człowiek pamięta o przepisach, a jak zapomni to mu przypomną, a w domu różnie bywa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka