Dodaj do ulubionych

weekend majowy...

16.03.16, 20:01
tym razem nie do Warszawy tylko gdzieś gdzie jest cieplej. Potrzebuję odpocząć, poleniuchować i połazić po płaskim- planowane na maj Tatry pooglądam na zdjęciach.
I teraz pytanie do was- gdzie jest w miarę ciepło? Wiadomo, że Egipt i inne Maroka odpadają.
Greckie wyspy? był ktoś na Krecie w maju? albo na Korfu? a może Kanary? albo wybrzeże Hiszpanii?
2 latta temu polecieliśmy do Turcji- padało, wiało i było raczej zimno- a miało być tak pieknie. Teraz Turcja i tak odpada bo jakoś mam trochęobaw.
Doradźcie- bo mąż ma już podpisany urlop a ja załatwione zamiany z koleżankami.
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: weekend majowy... 17.03.16, 10:07
      Lanzarote?
      Znajomi byli w grudniu i smigali w kąpielówkach z dzieciakami.
    • mysiulek08 Re: weekend majowy... 18.03.16, 21:33
      a przelacialas fora turystyczne?

forum.gazeta.pl/forum/f,201,Chorwacja_Slowenia_i_Czarnogora.html

forum.gazeta.pl/forum/f,204,Hiszpania.html

forum.gazeta.pl/forum/f,203,Grecja_i_Cypr.html

forum.gazeta.pl/forum/f,39880,Wyspy_Kanaryjskie.html
      • dorcia1234 Re: weekend majowy... 21.03.16, 09:44
        Mysiulku- te fora znam- może oprócz hiszpańskiego bo ten kierunek nas nigdy wcześniej nie intresował. Jednak co innego jest czytać anonimowych osób na forum, a co innego usłyszeć coś od przyjaciół.
        Gdyby ktoś mi wcześniej powiedział, że na Krecie w sierpniu wieje masakrycznie to 3 latta temu bym sobie tę Kretę odpuściła- bo przez 2 tygodnie w morzy kąpałyśmy się z córką ze 3 razy, tak wysokie fale były...
        Na chwilę obecną chyba się zdecydujemy na Maltę- w miarę blisko i z wylotem z Gdańska jednak.
    • lisek.chytrusek Re: weekend majowy... 18.03.16, 21:45
      Gruzja może?
      (Chwilowo) spokojnie, powinno być ciepło, jest morze, wino, dobre żarcie, muzeum Stalina... wink
    • zielistka00 Re: weekend majowy... 21.03.16, 11:09
      Ja byłam parę lat temu na przedłużonym majowym weekendzie, który stał się tygodniem, w Grecji.
      Rewelacja! U nas akurat wtedy zima się ciągnęła, szaro, buro, zimowe kurtki. A tam przez 9 dni słońce i 24-28 stopni, wieczorami trochę chłodniej koło 18-20. To była kontynentalna Grecja, Ateny i Peloponez. Myślę że na Krecie jest jeszcze większa szansa na ciepło i słońce. Morze zimnawe jeszcze, ale szło się kąpać. I sezon na pomarańcze, tanie i pyszne.
    • aankaa Re: weekend majowy... 21.03.16, 19:06
      Kanary - cud, miód i orzeszki !
      warto sprawdzić gdzie akurat wtedy wieje (a potrafi, oj, potrafi), niektóre wyspy są dwuklimatyczne (ciepło, słońce, deszcz), na wszelki wypadek poszukajcie hotelu z wewnętrznym basenem (jakby morze było za zimne)
      • dorcia1234 Re: weekend majowy... 15.04.16, 13:44
        lecimy na Majorkę- pozwiedzać, polenić się itp. Trzymajcie proszę kciuki, żebyśmy nie trafili na deszcz- co przy naszym szczęściu jest możliwe.
        • zaba_300 Re: weekend majowy... 15.04.16, 21:45
          O, fajnie! Nie powinno padać jakoś bardzo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka