dlania 15.12.09, 17:36 Zainspirowana programami o odchudzaniu kupiłam sobie seler naciowy, żeby go tak gryźc na zywca, jak Mariola Bojarska... Niestety, nie daje rady, zbyt mi nie smakuje;-( Co można z niego zrobić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jowita771 Re: Seler naciowy 15.12.09, 17:42 A na co jest ten seler naciowy, w sensie, co się ma z jedzenia go - ładną cerę, zdrową wątrobę, błyszczące paznokcie? Odpowiedz Link
medussa7 Re: Seler naciowy 15.12.09, 17:44 Sam??? Ona jakaś dziwna jest. ja robię np. najprostszą saltkę po tytułem: seler, kukurydza z puchy i majonez. Do obiadu jest przepyszna i zawsze u mnie schodzi do zera. Odpowiedz Link
mamolka1 Re: Seler naciowy 15.12.09, 17:51 przerobić na przecierowy sok razem z marchewką i jabłkiem Odpowiedz Link
zales239 Re: Seler naciowy 15.12.09, 18:00 Dużo rzeczy można z nim zrobić,ja na przykład dodaję do spagetti do sosu-podsmażam w kawałeczkach ,do każdej surówki-sałata lodowa,ogórek świeży,seler naciowy ,majonez-pycha. Odpowiedz Link
mathiola Re: Seler naciowy 15.12.09, 18:08 Ale on jest pyszny! Takiełódeczki robię i z pastą serową np. zażeram Sałatkę też robię - cienko selera, kukurydza, pestki słonecznika, chyba ziemniak, chyba coś jeszcze i majonez, nie wiem, na oko i z pamięci zawsze robię. I zupę też z selera robię. Odpowiedz Link
olinka20 Buhahaha Dlanka 15.12.09, 19:58 Nie wiem czy zauważylaś, ze wiekszosc magielek zaproponowala Ci połączenie selera z majonezem. Trudno, koniec z odchudzaniem widać tak miało byc. Odpowiedz Link
dlania Re: Buhahaha Dlanka 15.12.09, 20:14 No nie da sie ukryc, że nie o majonezy mnie chodziło)) Ale zuzyje, zrobie zupe, jak mi ktoś da przepis. I tylko do soboty moge, bo potem nie będe miała kuchenki gazowej (aktualnie nie mam tylko wody w kuchni i samochodu od 3 tygodni....) Odpowiedz Link
mathiola zupa z selera 15.12.09, 23:39 Ponieważ ja zawsze gotuję na oko i z tego co mam w domu, to mogę tylko mniej więcej rzec ci, że gotuję warzywa - jakie lubisz plus ziemniaki, koniecznie por jakiś albo cebula, dorzucam pokrojony w plasterki seler, gotuję dalej, dodaję śmietanę (do zupy u mnie tylko i wyłącznie kwaśna), albo zamiast śmietany - serek topiony, plus przyprawy, zioła nawet jakieś i wychodzi.... no pycha wychodzi Aha, podstawowe warzywa często zasmażam przed ugotowaniem na łyżce oliwy. No i druga wersja - zupa krem. Wtedy bez warzyw, tylko cebula, warzywny wywar (od biedy bulion z kostki), seler, ser pleśniowy, ugotować, zmiksować. Z grzankami albo groszkiem ptysiowym. No mniaaam, ale głodna jestem Odpowiedz Link
doral2 Re: zupa z selera 16.12.09, 10:29 normalnie do każdej zupy można dodawać, posiekać w cienkie plasterki i już. oczywiście nie cały, trochę tylko. zepsuć się szybko nie zepsuje, bo to wytrzymałe warzywo. Odpowiedz Link
arallia Re: Seler naciowy 15.12.09, 23:28 Serek typu bieluch, żabek czosnku, sól i pieprz. Maczam sobie w tym selera i zjadam. I chudsza nie jestem Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: Seler naciowy 16.12.09, 13:38 Ja uwielbiam jeść sam, ale skoro Tobie smak nie pasi, to może spróbuj tak, jak w amerykańskich filmach- z masłem orzechowym Odpowiedz Link