dzidaa 17.02.10, 16:58 czym sie różni ta podawana w kroplówce od tej w zastrzyku i kiedy którą sie podaje....a ból inny??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elske Re: oksytocyna 17.02.10, 17:34 Ja miałam 2 razy podana w kroplówce.Ja po oksytocynie przysypiam. Mina męża i położnych w czasie porodu - bezcenne . Odpowiedz Link
dzidaa Re: oksytocyna 17.02.10, 17:47 no kurcze bo ja miałam w zastrzyku i daleko do zasypiania mi było, wręcz na granicy zejścia z bólu krzyżowego Odpowiedz Link
ceres9 Re: oksytocyna 17.02.10, 18:05 oksytocyna szybko dziala,wiec aby przedluzyc jej dzialanie powinno sie ja stosowac w powolnym wlewie dozylnym(kroplowka) Odpowiedz Link
joanna266 Re: oksytocyna 17.02.10, 18:07 po oksytocynie rodzi sie koszmarnie.poród oksytocynowy w stopniu bólowym była dla mnie gorszy niz zerwanie wiazadeł rzepki kolanowej i przemieszczenie jej z tyłu kolana a potem przez siebie sama nastAwienie tejze rzepki z powrotem do dołu kolanowego.ufff mam nadzieje ze dobrze nakresliłam ten bólpozostałe trzy porody nieindukcyjne choc bólowo momentami odbierały mi swiadomosc tego co sie dzieje dookoła az tak straszne nie były.generalnie oksytocynie mówie zdecydowane NIE. Odpowiedz Link
dzidaa Re: oksytocyna 17.02.10, 18:14 ale kurcze ja nie o to pytam.....mam doświadczenie ze boli po oksy jak sk*syn ale czym się różni jedno podanie od drugiego??? Odpowiedz Link
ceres9 toc napisalam czym;] 17.02.10, 18:17 oksy podana domiesniowo dzialac bedzie krocej trzeba dzialanie podtrzymywac dlatego stosuje sie kroplowki Odpowiedz Link
joanna266 Re: oksytocyna 17.02.10, 18:17 ja miałam podawna jedynie w kropłówce.mysle ze taka podawana przez zastrzyk po prostu szybciej działa poniewaz od razu do organizmu dostaje sie duza dawka.tak czy siak oksy serdecznie dziekuje.i wolałabym rodzic dłuzej ale bez takiego jałowego wspomagacza. Odpowiedz Link
ceres9 Re: oksytocyna 17.02.10, 18:21 nie zadziala szybciej niz ta podana dozylnie przez kroplowke;] Odpowiedz Link
joanna266 Re: oksytocyna 17.02.10, 18:24 ale tak na logike biorac powinna zadziałac szybciej.naraz kilkadziesiat czy kilkanascie mililitrów a nie po kropelce. Odpowiedz Link
ceres9 Re: oksytocyna 17.02.10, 18:35 leki podawane dozylnie dzialaja najszybciej domiesniowa droga podania jest jedna z wolniejszych kropelka podana dozylnie zadziala szybciej niz podanie calej dawki na raz domiesniowo,a zanim kropelka oslabnie to zdazy juz wplynac rguga kropelka;] przy domiesniowym cala dawka wchlonie sie od razu i bedzie dzialac fest,ale przez moment Odpowiedz Link
totorotot Re: oksytocyna 17.02.10, 19:10 mi oksy zaczeli podawac w czwartek, skurczy sie doczekali w piatek po polnocy, w miedzyczasie przeczytałam dwie grube knigi (horrory), zezarlam z 4 czekolady albo i wiecej, czytac przestalam jak sie zaczely skurcze na dobre, bo zaczelam przysypiac. urodzilam w sb nad ranem, poszlam sie wykapac i spac nie wiem, czy bylo az tak strasznie, nie powiedzialabym Odpowiedz Link
elske Re: oksytocyna 17.02.10, 18:16 dzidaa napisała: > no kurcze bo ja miałam w zastrzyku i daleko do zasypiania mi było, wręcz na > granicy zejścia z bólu krzyżowego Moj mąz mowi,ze ja jakas dziwna jestem.W obu ciązach bole tylko krzyżowe , a ja zasypiam po kroplówce. Odpowiedz Link
dzidaa Re: oksytocyna 17.02.10, 18:21 else moze ty krzyzowych nie miałas bo takowych nie sposób przespac Odpowiedz Link
elske Re: oksytocyna 17.02.10, 18:40 Widzisz, jak miałam bole w krzyżu e czasie ciąży, to nie moglam sie ruszyć. Akcja porodowa się zaczyna - tylko plecy w dole bolały i to wszystko.dostawałam oksytocyne - przysypiałam. Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: oksytocyna 17.02.10, 19:18 nie mam pojecia czym sie rózni ale ja rzygałam dalej niz widziałam po oxy i bylam na maxa przez to odwodniona a ból...az mie krzyzowe do sufitu podnosiły Odpowiedz Link