Dodaj do ulubionych

CiP-owo będzię

02.02.11, 14:18
ciąża wczesna 5-6 tydzień i zaczyna się jakieś delikatne plamienie.
Jaki jest sens jechania na IP lub do gina na USG???
bo tak mi się wydaje, że na tym etapie żaden duphaston, luteina ani USG nie pomoże.
A może sie mylę? Co myslicie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • w_miare_normalna Re: CiP-owo będzię 02.02.11, 14:27
      Nie znam się lekarzem nie jestem, ale ja na 100% bym pojechała.
    • magiczna_marta Re: CiP-owo będzię 02.02.11, 14:32
      No to termin spodziewanego okresu, więc jakieś plamienia się mogą pojawić.
      W pierwszej ciąży miałam taką sytuację, pojechałam, w drugiej jakby to było na prawdę drobne plamienie to bym olała, jakby coś "większego" to bym pojechała.
      • magiczna_marta Re: CiP-owo będzię 02.02.11, 15:53
        Chciałam jeszcze dopisać że gdyby plamienie wystąpiło w innym czasie niż okres którego powinnam dostać gdybym w ciąży nie była to bym pojechała na IP.
    • dezetta Re: CiP-owo będzię 02.02.11, 15:47
      Ja bym pojechała. No i brałam tony luteiny od 7 tygodnia ciąży bo miałam takiego krwiaka że ja pierniczę..
    • grave_digger Re: CiP-owo będzię 02.02.11, 15:55
      ja też plamiłam na tym etapie.
      ginekolog - b. mądry facet, jeżdżący na sympozja do stanów - powiedział, że to niedomaga hormonalnie ciałko żółte. plamienie zatrzymywał duphaston wzięty naraz 2 czy 3 tabletki, a potem już normalnie.
      • doral2 Re: CiP-owo będzię 02.02.11, 20:01
        zebra - gratulacje smile
    • pszczolaasia Re: CiP-owo będzię 02.02.11, 22:17
      ja sie, pozwolisz, nie wypowiem.
      to Ty? mam trzymac mocno kciuki?smilesmile
    • ez-aw Re: CiP-owo będzię 02.02.11, 22:23
      Gratulacje smile
      Ja plamiłam w 8 tyg, byłam u gina, dostałam leki na podtrzymanie ciąży. Pomogły.
      • pyzunia2007 Re: CiP-owo będzię 02.02.11, 22:55
        ja też plamiłam mniej więcej na tym etapie ciąży właśnie,duphaston mi pmógł
    • pola.cocci Re: CiP-owo będzię 03.02.11, 10:17
      ja w pierwszej ciazy (dodatkowo po wczesnym poronieniu w poprzednim cyklu) tez plamilam i to sporo, nic nie bralam, u lekarza nie bylam i wszytsko dobrze sie skonczylo
      ale to ja, decyzja nalezy do ciebie, mam nadzieje ze bedzie dobrze
      • zebra51 Re: CiP-owo będzię 03.02.11, 10:31
        Sękju dziewczyny, ale to nie ja. Jeszcze nie ja.
        Ale już rozważam teoretycznie co robić, jak się zdarzy taka opcja. Bo mam dość medykalizacji (wiecie, o co chodzi smile ) swojego życia.
        • pszczolaasia Re: CiP-owo będzię 03.02.11, 11:04
          ktos nam znany? wiesz skad? wink
    • prigi Re: CiP-owo będzię 03.02.11, 12:10
      dostałam plamień w I ciąży właśne w takim kresie ciąży-do lekarza nie poszłam, bo dopiero kilka tygodni później dowiedziałam się, że będę mamąwink w tej dostałam plamień ca.w 7tc i okazało się, że miałam bardzo duże odklejanie kosmówki. dostałam luteiną i rutinoscorbin. wszystko skończyło się dobrze, ale czy to dzięki tym lekom, czy przeszłoby samo, tego nie wiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka