pina_colada88 24.08.09, 16:33 Od razu mówię, że mi się nudzi Z czym lubicie kanapki? Możecie też dać mi przepis na coś dobrego, obojętnie co Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annabetka Re: Przepisowo. 24.08.09, 16:42 Pina Tobie się nie nudzi,tylko głodna jesteś A że ja też głodna...to :kanapki lubię wszystkie,ze wszystkim A poważnie,nie przepadam za wędliną,lubię kanapki z serkamii ziołami,tosty z serem i różnymi sosami,z pastami (uwielbiam pastę z wędzonej ryby),z takich wypasionych kanapek uwielbiam wiosenne: świeżutka bułeczka,masło,liść sałaty,plasterek szynki,plasterek sera,jajko na twardo,ogórek,pomidor,rzodkiewka,szczypiorek,odrobina majonezu i keczupu Odpowiedz Link
semida Re: Przepisowo. 24.08.09, 16:46 Uwielbiam kanapki z serem,wędliną drobiową,sałatą,pomidorem,rzodkiewką.Oczywiście wsio razem i bez masła Odpowiedz Link
hellious Re: Przepisowo. 24.08.09, 17:13 Ja uwielbiam bulki dyniowe i je ze wszystkim zjem. A tak serio, to baaardzo rzadko jadam kanapki. Odpowiedz Link
dlania Re: Przepisowo. 24.08.09, 19:49 Ja takie jak semida, tylko pomidorow naprawde w chuj, a na góre jeszcze natka pietruszki i duzo keczupu. Niestety, tylko 1-2 razy w tygodniu mam mozliwośc zjedzenia takich kanapek, w pozostałe dni kuły z czyms w środku albo jakimś serkiem wiejskim. Nie wyobrażam sobie śniadania bezkanapkowego, albo na jakiejs suchej dykcie zwanej pieczywkiem. Odpowiedz Link
exotique Re: Przepisowo. 24.08.09, 18:11 z czymkolwiek byle bez jajek i obowiazkowo z ziolami: swieza bazylia, kolendra czy koperek. Kawal salaty, sera czy wedliny, ziola i jestem zadowolona Odpowiedz Link
kkokoszkaa Re: Przepisowo. 24.08.09, 18:17 pasta do kanapek= zetrzec ser żółty na grupej tarce , por w cienkie półtalarki, do tego jajak porojone w kosteczkę -dla odchudzajacych sie kilka łyzek gestego jogurtu a dla łakaomczuchów majonez- wymieszac dodac natke pietruszki albo koperek albo bez zielska i na kanapkę. Brzmi moze kiepsko ale ja nie lubie surowego pora a wtej konfiguracji pyyycha, jak lubisz makrele to mam przepis na paste rybną Odpowiedz Link
setia Re: Przepisowo. 24.08.09, 20:00 uwielbiam kanapki z masłem, jajkiem, majonezem, sałatą, natką pietruszki (właśnie zjadłam takie), albo ze szprotkami w oleju, z puszki albo ze smalcem i ogórkiem kiszonym, albo z moim ulubionym serem z czarnuszką. w sumie jednak rzadko jadam kanapki, najczęściej na kolację i zazwyczaj nie ma to formy kanapki, ale chleb z masłem a do tego wszystko co się da Odpowiedz Link
hellious Re: Przepisowo. 24.08.09, 20:04 U mnie kolacja zawsze ciepla, bo malzon pozno wraca z pracy i o chlebie by mi go bylo zal zostawic Wiec jemy wieczorny obiad. Rano nie lubie nic żuć, wiec kanapki odpadaja, raczej jakis pitny jogurt albo maslanka. no i kawa oczywiscie Odpowiedz Link
tyssia Re: Przepisowo. 24.08.09, 21:05 > jajko na twardo z majonezem Uwielbiam lub z chrzanem Odpowiedz Link
patrice7 Re: Przepisowo. 24.08.09, 21:11 Jajko na twardo z majonezem mniam! ale wzbogacam "przepis" o ogorka kiszonego pokorojonego w drobną kostkę,kroje jajka w 8 wrzucam do tego dorzucam majonez ze smietana i pycha! Nie wychodzi mdłe. Odpowiedz Link