Dodaj do ulubionych

Pracownik roku

07.11.10, 00:07
Zrobiłem wpis na oficjalną stronę, ale moje spostrzeżenia zostały skasowane, więc podzielę się z Wami.
Dlaczego na wybór Pracownika Roku mają wpływ kierownicy?
Dlaczego na wybór Kierownika Roku nie mają wpływu pracownicy?
Osoba, która wychodzi z działu i ma, powiedzmy, pięć głosów, zerowe poparcie wśród pracowników sklepu, ale ma poparcie kierowników, zostaje pracownikiem roku. Natomiast osoba wychodząca z działu i mająca poparcie pracowników sklepu ale bez błogosławieństwa góry nie zostaje tym pracownikiem.

Dlaczego wybór Pracownika Roku jest sygnowany podpisem pracownika?
Dlaczego wybór do Rady Pracowniczej, nie ma takiego przymusu?
W pierwszy przypadku sprawdza się czy pracownik odpowiada na odezwę pracodawcy.
W drugim przypadku jest to pomoc aby robić przekręty i wprowadzać ludzi, którzy odpowiadają dyrekcji.
Obserwuj wątek
    • ruletka100 Re: Pracownik roku 07.11.10, 08:08
      U nas jest to Parodia Roku.
      Nikt nie chce głosować, pracownicy są do tego wręcz zmuszani.
      W ubiegłym roku nie tylko pracownicy byli w szoku po ogłoszeniu wyników, kierownicy wychodząc z zebrania na którym dokonywali wyboru kręcili głowami i byli zniesmaczeni.
      • mefisto.1 Re: Pracownik roku 07.11.10, 17:59
        Jeśli chodzi o pracownika roku to uważam że jeśli po dostaniu się do półfinałów, kierownicy głosują ( mam na myśli tajne głosowanie) to jest ok. Według mojej oceny wybory ostatnich pracowników roku w sklepie w którym pracuje były ok. ( mimo że głosowałem na kogoś innego)
        Co do wyborów kierownika, to jest to nie wybór najlepszego kierownika a swoista marchewka którą ma dyrektor dla swoich podwładnych i tutaj faktycznie można by dyskutować. Na pewno nie jest to wybór najlepszego kierownika ale pokazanie pozostałym kierownikom że granie tak jak dyrektor chce może być opłacalne. ( nigdy nie nazwałbym tego kierownikiem roku – no ale przecież to tylko moje zdanie).
        • black_time Re: Pracownik roku 23.12.10, 21:00
          Przecież w casto nigdy nie było demokracji i nie będzie. Nie wiem skąd to wasze naiwne zdziwienie?
    • castorycerz Re: Pracownik roku 27.12.10, 00:49
      Niestety na to pytanie znasz odpowiedz. U nas co roku wygrywa jakaś abstrakcja ale dziwnym zbiegiem okoliczności wszystkie te osoby miały kredyt z casto...
      • castoludmirek Re: Pracownik roku 27.12.10, 16:48
        a co to ma za znaczenie -credyt z casto?
        Ja uwazam ,ze nie powinno decydowac grono kierowników wzwyz tylko wszyscy pracownicy.Powinna byc druga tura i wybór tego jedynego a nie jak w tym roku wygrała osoba , ktorej kompletnie nie bralismy pod uwage jak dowiedzielismy sie o liscie kandydatów do tego tytułu....... Zreszta w zeszłym roku wybór tez był jak kulą w płot....., wygrała osoba , ktora kompletnie nie była kolezenska, komunikatywna ani pomocna smile)) ale za to została kierasem na innym dziale , bardziej odpowiedzialnym.....
        • castorycerz Re: Pracownik roku 29.12.10, 14:17
          ...u nas jest dokładnie tak samo...jeśli nie wyłonił się wygrany z 1wszej, 2giej tury itd., to niech będzie ich 10, ale do końca powinniśmy głosować tylko my a nie kierownictwo(skąd oni mogą coś wiedzieć o pracownikach skoro nawet nie znają imion ludzi z oddalonych działów, heh co innego ludzi z którymi piją kawę po 4 godz dziennie). Według mnie posiadanie kredytu ma znaczenie...pewnie połowa z tych osób od razu go spłaciła a w tym momencie castorama wyszła na zero.
          • nikt_znany Re: Pracownik roku 01.01.11, 16:01
            Widać Castorycerzu że wszystko i wszyscy cię bolą bo widać są od ciebie lepsi - całe 180 osób z załogi. Żal cię
            • castorycerz Re: Pracownik roku 01.01.11, 17:21
              Nudny jesteś matołku...
      • kdnr Re: Pracownik roku 14.01.11, 01:12
        A może tak wypowiecie się na temat tego forum??????????????!!!!!!!!!!!!!
    • panskarpeta1 Re: Pracownik roku 29.12.10, 19:40
      pracownik kroku albo pracownik z szrotu powinno sie to nazywac, cala ta casto bajka o cudownej krainie i niebieskich krasnoludkach to pic na wodę, u nas wygrala osoba na którą z tego co wiem głosowały max 3 osoby, no ale to wystarczyło, żeby w następnej turze dostac poparcie pseudo znawców kierowników i dyrektorów, nie ma to zupełnie odbicia w rzeczywistości, bo prawdziwe poparcie i sympatie na sklepie mają zupełnie inne osoby,
      ogólnie pracownik roku jest tak samą obłudnym pomysłem jak treści zawarte w Castopulsie
      • nikt_znany Re: Pracownik roku 01.01.11, 21:51
        zgadzam się że niestety wybory pracownika roku przez kierasów to pomyłka. Tylko ludzie z hali wiedzą kto jest wart a kto nie takiego wyróżnienia. Ale cóż jak zwykle góra ustala reguły gry
    • robaczekonly Re: Pracownik roku 16.01.11, 23:50
      wybory pracownika powinny sie odbywac ze sa wytypowane 2 osoby i one zbieraja glosy od wszystkich pracownikow , a nie jakies tam pierdolenie z 4 przacownikami . po zebraniu glosow zbieraja sie wszyscy kierownicy i dyrekcja i ze 4 osoby z dzialow zeby nie bylo jakichs przekretow , i to by bylo najlatwiejsze i szybkie rozwiazanie bez zadnych tam ze ten dostal sie do 2 tury to jest pojebane . w wiekszosci przypadkow wygrywaja dupowlazy co patrza tylko jak sie w dupe wkrecic i siano dostac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka