Dodaj do ulubionych

"PISZEMY LIST TO SIEDZIBY"

08.11.11, 18:15
Jeżeli jesteście wieloletnimi pracownikami tak jak My i widzicie wszystkie zmiany zachodzące w Casto i to niestety na gorsze, przestańmy narzekać na forum tylko zróbmy krok dalej... Istnieje możliwość przedstawienia do samej siedziby w Anglii faktycznej sytuacji jaka istnieje na sklepach, anie tylko słupków z wynikami. Powstał adres mejlowy , na który możecie przesyłać swoje uwagi. Im więcej zgłoszeń tym większa szansa na to że wygramy .Nie zapominajcie on (Lella) jest jeden a Nas około miliona. Nie pozwólmy abyśmy stali się "Biedronka" Kiedyś praca w Casto dawała wyróżnienie, czuło się przyjazną atmosferę, nie było rywalizacji, byliśmy jednością. Najbardziej przykre jest to nie ma szacunku dla pracowników którzy maja najbliższy bezpośredni kontakt z klientami. To my budujemy wizerunek firmy, a traktują nas jak tanią siłę roboczą, wymagają 1000% normy , a sami nic nie dają, ważne że w ich kieszeniach zawsze jest pełno!!. Nie musimy przypominać, że jeżeli wszystkie wypowiedzi mają być przedstawione na forum to żeby nie używać wulgaryzmów, bo tym nic nie zdziałamy!! Wiecie również, że jego kadencja kończy się już niebawem, wiec zostało nie wiele czasu!! Działajmy , musimy wierzyć ze się uda. Adres mejlowy konstanty988@wp.pl nie musicie się podpisywać, wszystkie wypowiedzi mogą być anonimowe , ale argumenty muszą być mocne!!Z góry dziękujemy , w ten sposób pomagacie wszystkim pracowniką Casto. Aha mejle wysyłajcie do 25 listopada.
Obserwuj wątek
    • kantilewer Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 08.11.11, 21:41
      Wow nas ok miliona. A kto to jest My...............jakiś nowy ruch

coś mi tutaj konkurencją zalatuje...............................................

• prawdziwy-psikus Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 08.11.11, 21:52
        Może chcą naszego J. Lo. podkupić do zielonych albo do pomarańczy smile) bo taki skuteczny w ograniczaniu kosztów i podnoszeniu rentowności.
        Jak dla mnie oddam naszego Wodza bez walki i listów, inaczej jakby to był C.A., wtedy walka do upadłego smile

pozdrawiam
        • castoludy Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 11.11.11, 13:13
          Czyżby H.J. ? Jak ktoś długo robi wiem o kim piszę smile
    • 58gd4613c Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 13.11.11, 20:21
      hi.
      sami widzicie co sie dzieje.
      pracownicy, ktorzy pracuja ponad 3,5,10 lat wiedza jak bylo. fakt - do dobrego latwo sie przyzwyczaic. tyle tylko ze dawniej klienci wybierali nas przez to, ze mielismy duzy asortyment, super obsluge itp. przez to byly wyniki.
      teraz mamy chinszczyzne z marek na wylacznosc i obsluge ktorej sie coraz mniej chce bo sa traktowani coraz gorzej.
      wiadomo, ze gospodarka na swiecie oraz w polsce sie zmienia. widac na przykladzie grecji oraz portugalii ze rozowo nie jest. jednak jesli ktos stopniowo reaguje na zmiany, jesli ktos dziala aby spolka, firma przebrnela przez szeroko rozumiany kryzys to chwala mu za to i takie kroki sa konieczne aby bylo lepiej.
      tyle tylko ze w przypadku naszej firmy i naszej centrali, mamy ped do skasowania premii za osiagniety wynik. ciecie kosztow, ograniczanie strat oraz redukcja etatow, obnizanie rotacji, czy podniesienie 20 000 cen - to juz chyba zatrważajacy widok. te kroki obije sie czkawka na naszej firmie. predzej czy pozniej. bedzie obplyw klientow -> nizsze wyniki -> wieksza presja i kolejne kroki, ktore sprawia ze to bedzie gonienie wlasnego ogona. zreszta juz widac ze wyniki sa nizsze
      jesli ktos ma jakas wiedze lub przyklady na dzialanie na szkode spolki to mozecie napisac na adres podany powyzej - glownie chodzi o centrale i jej wyczyny. ludzie sie tym zajma.
      i troszke optymistyczniej (zarcik) - przed nami inwentaryzacja - pewnie tu beda dopiero wymagania...
      p.s.
      na te chwile mozemy mec nadzieje ze moze wroci P.W. gdy nie przedluza kadencji Dzej Lo- ale to pobozne zyczenia z PS-a
      • castoludy Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 14.11.11, 22:44
        Człowieku naucz się PISAĆ najpierw po polsku a później walcz o lepsze jutro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • jarema21 Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 15.11.11, 19:31
          castoludy napisała:

> Człowieku naucz się PISAĆ najpierw po polsku a później walcz o lepsze jutro !!!
          > !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Te, mądrala. Twoja składnia z japońskiego ???
          Kolega, któremu zwróciłeś uwagę popełnił błąd w słowie najpierw ?
          • castoludy Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 16.11.11, 22:55
            Nie kolega któremu napisałem nie używa polskich znaków !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • black_and_white_fighter Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 17.11.11, 19:47
              castoludy napisała:

> Nie kolega któremu napisałem nie używa polskich znaków !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              > !!!!!!!!!!!!

kolega sobie poczyta
              so.pwn.pl/zasady.php?id=629842
              Prawie jak mój dyrektor :]
              • castoludy Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 18.11.11, 22:08
                Wiem po co jest wykrzyknik smile i dlatego krzyczę że po polsku ludzie nie potrafią pisać.
                • artyst-ka Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 19.11.11, 18:15
                  Ale Wy ludzie macie problemy!To nie konkurs ortograficzny, interpunkcyjny ani gramatyczny!!! Ludzie piszą o istniejących problemach casto, a Wy? to chyba macie problem z sobą!!! Proponuje Wam zmienić forum na odpowiednio dobranym niskim poziomie!!!
                  W sumie szkoda że większość widzi problemy ale tylko szeptając o nich, może tak byśmy się zebrali w sobie i zawalczyli o lepsze jutro!!!
                  • black_and_white_fighter Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 19.11.11, 20:15
                    Proponuje nie odzywac sie smile
                    • castoludy Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 19.11.11, 22:50
                      Milczeniem dajemy przyzwolenie na takie traktowanie. Ja kiedyś zapytałem Dyra co On myśli o tym więc usłyszałem:" Nie mam słów dla tego co się dzieje...." A tak swoją drogą to ciekaw jestem ilu jest takich co mają staż dłuższy niż np.10 lat. A jeśli jest ich dużo to dlaczego nie słuchają tych ludzi może oni też mają coś ciekawego do powiedzenia ..... to My wszyscy tworzymy tą firmę a nie centrala. My zarabiamy kasę na halach.My słuchamy :"Wy złodzieje jesteście, QWA ale tu drożyzna ...Panie skąd te ceny są?". Nie dla Centrali liczą się słupki a nie ludzie. Choć z ręką na sercu nie mamy jeszcze źle.
    • artyst-ka Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 14.11.11, 11:22
      Pracownicy Casto!Warto żebyśmy połączyli chęci, siły i wiare ze może się udać zmienić obsade samej góry w raz z kończącą sie jego kadencją. Każdy z Nas zasługuje na godną prace i płacesmile A co się dzieje?sami widzicie!!! No własnie a inwentury się zbliżają i tym bedziej lekko nie będzie. Piszmy mejle poprostu piszmy udowodnijmy ze mamy swój głos!!!
    • agoniabobra Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 25.11.11, 23:14
      Cóż MY biedne, szare bobry możemy w tej sytuacji zrobić ?! Tylko czekać, aż ktoś pójdzie po rozum do głowy i zacznie mysleć racjonalnie nad polityką firmy m.in. powróci do starych zasad panujących przed kilkoma laty. Oczywiście zmiany, reorganizacje są naprawdę potrzebne ale nie w takim tępie! Jest to stanowczo za szybko i nie do końca mądrze podejmowane są decyzje np. akcja kuponowa od samego początku skazana na niepowodzenie (ktoś powinien być za to rozliczony). Długo nie potrzeba było czekać, kolejna wpadka to katalog zimowy- Brak towaru w magazynach kluczowych dostawców ( lecz nie jest to wynikiem super sprzedaży, tylko zaistniała super komunikacja pomiędzy pionem kupieckim a dostawcami. A jak już wspomniałem o magazynie to ten ''Centralny'' jest jak do tej pory jakąś mega pomyłką nie spełnia swojej roli. Kiedyś tam zadzwoniłem z zapytaniem o dany towar to ''ej gościu'' (cytat zapożyczony od mojego DS) powiedział mi dosłownie ''jakim qrwa prawem do niego dzwonie''. Martwi mnie fakt redukcji etatów, tam gdzie pracuję poleciało 3 z zakładanych 15 wakatów. Koledzy pilnujcie się bo Św. Trójca bawi się w BIG BROTHER-A śledząc twoją wydajność, kolejno rozdając na prawo i lewo bzdurne, bezpodstawne nagany. A co powiecie o rotacji, stocku ? Moim zdaniem ''strzał w kolano'' bez towaru nie wygramy ! Mógłbym tak PIS_ać i PIS_ać a ustrój i tak będzie PIS-owski.
      Pozdrawiam,
      • kasztelanska19 Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 26.11.11, 21:21
        Bardzo madra i rzeczowa wypowiedz z ktora sie w pelni zgadzam,licze jednoczesnie za na samym szczycie tej ukladanki sa jednak madre glowy ktore zlapia sie za jaja!.
      • castoludy Re: "PISZEMY LIST TO SIEDZIBY" 27.11.11, 22:39
        No cóż My potrzebujemy C.A. aby wrócił i otworzył drugą Castolinkę smile i tam wszyscy przejdą choćby za mniejszą kasę wink ale w dobrym towarzystwie i miłej atmosferze. Sam bym poszedł.Może wytrwamy do lutego sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka