prezessot
11.01.12, 11:14
Napisałem ,bo przeraża mnie następny kmiot jakim jest nowy format serwisu castorama.pl.
"Nowy format" miało być pięknie, a wyszło tak jak zwykle. Serwis został uruchomiony z pompą tylko jakość i jego działanie jest archaiczne. Ja rozumiem że niektórzy chcieliby się jeszcze czegoś w życiu nauczyć. Dlaczego jednak jest to takie drogie i akurat muszą to robić tutaj za nasze pieniądze. Jest tyle literatury na różne ciekawe tematy, nie nie wydadzą grosza na naukę tylko uparcie będą pokazywać że wszystko umieją..
Geneza produktów ala-casto-kmiot jest następująca W tym przypadku zasiada ekipa wybrańców zajmujących stołki tzn.: menedżerów i informatyków. wydaje się im że znają sie na każdym temacie, ale to tylko miraż. Budżet jest bez dna "bo to przecież dla klientów" i jazda tworzymy.
Powstaje projekt np:"orka nr 1" Projekt "orka nr 1" następnie przechodzi droga mailową po niektórych nazwiskach. QQQ!!! cóż tam za nazwiska. Strach tworzy mokre koszule.
Ponieważ nie wszyscy znają się na wszystkim projekt "orka nr 1" zostaje okrzyknięty pomysłem roku. No tak, ale kto teraz to zrealizuje?
Złe wybory firm outsourcing-owych dot.; obsługi informatycznej i kiepskiej jakości wewnętrzna ekipa informatyków powodują tworzenie śmieci na poziomie Oli z 1B. Leroy Merlin wyprzedza nas o 2 mile i raczej się do nich nie zbliżymy. Janusz może się na tym nie znasz - bo i nie musisz. Spróbuj prześwietlić to środowisko, bo wyrzucają nasze pieniądze, a efektów nie widać. mogę ci tylko doradzić weź zdolnego chłopaka z branży It i niech tobie przedstawi fachową analizę takich kmiotów jak intranet, i castorama.pl.. Ile kosztowały nas te projekty i jakiej są jakości.
Wydaja tyle pieniędzy na audyty które sprawdzają czy zółtki znają kod 900 a w niektórych wydziałach pajęczyna od lat wisi przy niektórych biurkach. Ciepłe posadki tylko kto na to wszystko zapier....
Kilkunastu ludzi wypija litry kawy i nie potrafią stworzyć czegoś co nadaje się do pracy. Zaskakuje mnie, ze Ci ludzie nie potrafią powstrzymać efektu kuli śniegowej.. Jeden kmiot ciągnie za sobą drugi i każdy uśmiecha się, że jest świetnie, bo ekipa menedżerska nie zna się na IT i myśli że tak musi być.. Otóż nie zapóźnienie jest obecnie tak duże że poruszamy się bryczka po autostradzie. Dyskusje na te tematy podejmują ludzie którzy kiedyś zajęli miejsce i ich dzisiaj o kompetencje nikt nie pyta, i to błąd. i nie mówcie że się czegoś "nida bo się da" .Tylko trzeba chcieć i umieć.