Dodaj do ulubionych

Nowy Format-5 cięć

15.01.12, 00:21
A czy do was doszła już wizja mega cięć?Tniemy wszystko,byle od dołu:ludzi,kase na imprezy,niedziele,szkolenia.Pytanie jak wytną robaczki co pracują na sklepach na wyniki,to kto te wyniki będzie robił?Może Ci co latają samolotami za służbową kasę,bo pociągiem nie łaska, a służbowe VW lub Ople się znudziły?Wysyłają ludzi z hal na drugi koniec Polski w dniach wolnych i tłuc mogą się pociągami by na 8 w poniedziałek byli "na baczność".A może Ci co "kreują rynek",poprzez wspaniałe akcje bilbordowe które czasem nawet nie zarabiają na siebie, nie mówiąc o wizerunku (oskar dla biokominka), a może Ci co wymyślili że regały są be,i zreflektowali sie dopiero po ponad 10 latach że paleta ma 120cm.Trzeba wreszcie uderzyć się w pierś i odrobić lekcje.Ci co siedzą wysoko albo zapomnieli jak jest na hali,albo tam nigdy nie byli.Konkurencja nas zjada z każdej strony,a tort do podziału coraz mniejszy.Przykładów można by mnożyć.Samo sie nie dołoży,samo się nie sprzeda,a z tymi cenami to przeginamy,bo konkurencja ma taniej.Rynek się zmienił i trzeba odswierzyc starych dostawców,będzie bolało,bo dożo kolegów ma powiązania z "super firmami" i gdzieniegdzie są już same swojaki.Janusz wiem że to czytasz,zrób więc coś,bo dla nas Casto to życie-firma którą tworzylismy, a dla niektórych to kolejny przystanek do stacji dobry hajs.Zrób i powiedz to w styczniu-wiesz gdzie.I przestańcie mówić że jest źle,bo tak nie jest,wyniki mowią co innego.A i żeby nie było nie jestem jednym z tych zdesperowanych.
Obserwuj wątek
    • prawdziwy-psikus Re: Nowy Format-5 cięć 15.01.12, 21:42
      Witam,

podpisuje się pod każdym słowem z postu poprzednika.
      Niestety, jak to mówi powiedzenie ryba psuje się od głowy i w naszej firmie to widać.

pozdrawiam
    • black_and_white_fighter Re: Nowy Format-5 cięć 16.01.12, 10:29
      Niestety nic o ciecach jeszcze nie wiem ale na sama mysl juz przerazenie...
      Dobry post
      Powaznie myslisz ze JL czyta castodramat? A tak w ogole to jemu sie kontrakt konczyl - co dalej?
      • prawdziwy-psikus Re: Nowy Format-5 cięć 17.01.12, 16:16
        Cześć,

kontrakt to mu się kończy, ale raczej dostanie nowy. Słupki są na zielono (nie ważne jakim kosztem), więc zmiany może raczej nie być niestety. Dla kingów raczej cyferka się liczy nic więcej, a ludzką twarz firma straciła w momencie odejścia C.A.

pozdrawiam
    • mefisto.1 Re: Nowy Format-5 cięć 17.01.12, 23:39
      Ładnie napisane, ale mam pewne spostrzeżenia. Zasadniczo z tego co widać, Prezes nie jest zainteresowany, tym co będzie jutro a jedynie jak zrealizować założenia swojego kontraktu i to bez względu na cenę. Koniec końców, nasi klienci i pracownicy wystawią rachunek za tę grabieżczą politykę i to bynajmniej nie na plus.
      Jakie decyzje podejmuje Prezes, takie też podejmują Dyrektorzy i jak zarządza, tak oni zarządzają.
      ( tu pragnę „pogratulować”, mojemu Dyrektorowi, bo jeśli chodzi i zarządzanie to jest wybitnym anty talentem i de motywatorem).
      No ale ryba…….
      Dojdzie nam konkurencja od wielkiego brata, to karty zostaną rozdane na nowo, tyle że możemy już nie mieć pozycji do której tak pretendujemy.
      A co do zysków i tego czy zarabiamy, to trzeba przyznać że ewidentnie i konsekwentnie próbuje się z nas robić baranów wmawiając że nie ma kasy na szkolenia, imprezy itd.
      • apocalipto_casto Re: Nowy Format-5 cięć 25.01.12, 21:23
        Wiecie co... to jeden z mądrzejszych postów na tym forum... Firma już nie jest "ludzka". Nie mam żalu, rozumiem. Wiele się zmieniło i zmieni. Najgorsze jest to, że traktują nas jak barany. Wiem, że są dyrektorzy którzy trzymają ciśnienie, ale nawet ci którzy tego nie robią, nie rozumieją tego co się dzieje. Co zrobić. Mamy kredyty itd. Z wyższego konia bardziej boli. Mogę mieć tylko nadzieję, że "jakoś to będzie". W centrali jest stagnacja i populizm. Może nie mam racji, ale nikt się nie wychyli, bo kontrakt jest najważniejszy i jakakolwiek logiczna reakcja nie ma sensu... i robi się taka równia pochyła. Jeden się "postawił" i teraz siedzi w Rosji, ale chyba nie jest mu tam tak całkiem źle wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka