Dodaj do ulubionych

UWAGA OSZUST!!! MERLIN.PL

11.01.15, 15:55
Nie wiem jakie mieliście doświadczenie ze sklepem merlin.pl, ale ja nie najlepsze. Zamówiłem u nich produkt za ponad tysiąc zł, płacąc 550zl z puntów MyBenefit i reszte dopłaciłem przelewem. Towar miał być wysłany do 48h. Po 3 dniach info, że mogę anulować zamówienie lub czekać kolejne 14 dni na zamowienie od dostawcow, po tel do BOK i wiadomości do nich z pytaniem co to ma być, odpowiedz że nic nie mogą zrobić (trzeba czekać) a po kilku nastepnych dniach że zamówienie zostało anulowane. Kolejny telefon do BOK (czas oczekiwania bez komentarza), okazuje się, że nie mają możliwości zamówienia towaru, pieniądze (nadpłata) zwrócą w ciągu 2 dni, a punkty MyBenefit dalej mogę zrealizowac u nich na inne artykuły - NIE MA MOŻLIWOŚCI ZWROTU (zasłaniają się regulaminem). Jak dla mnie oszuści - nigdy więcej zakupów w merlinie!!!! Jakie są wasze doświadczenia z tym sklepem?
Obserwuj wątek
    • ludwik8027 Re: UWAGA OSZUST!!! MERLIN.PL 26.01.15, 22:12
      Ja mam również podobny przypadek ale na mniejsze pieniądze . W info od nich po złożeniu zamówienia otrzymujemy co następuje "...Niniejszy dokument nie stanowi potwierdzenia przyjęcia zamówienia do realizacji, w rozumieniu punktu I.4 Regulaminu zakupów. .." a kasę za zamówienie biora.Pieniadze zwracają w przypadku nie możności realizacji zamówionego produktu ale BONU Z BENEFITU już nie mogą oddać. W końcu płacimy za ten bon punktami gdzie jeden punkt to 1 złoty ...chyba ,ze czegoś nie rozumiem.
      Zresztą babka w urzędzie konsumentów powiedziała ,ze nie mogą blokować żadnych środków za zapłacony produkt, którego nie otrzymaliśmy .Jest to jakby przywłaszczenie pieniędzy za coś ,czego nam nie sprzedali!!
      Skandal i tyle, zresztą cały ten benefit jest strasznie do kitu, mały wybór w sklepach, asortymencie itp. Nie rozumiem,dlaczego nie można nam zwrócić wartości bonu na konto w beneficie, w końcu z jakiegoś źródła pochodzą( konto) wiec jak wyszły,to i mogą wrócić ,chyba ,ze ma to być pożywką do takich niemiłych sytuacji, gdzie kupujący traktowany jest na siłe do pozostania w sklepie, który chce nas wydymać-najpierw cos deklarując ze sprzeda a potem na dwa dni przed realizacja , przysyła maila ,ze niestety zamówienie nie będzie zrealizowane i co wtedy? ręka w nocniku, bo kasa z benefitu zamrożona a można ja wykorzystać przecież w innym sklepie.Złe zagranie ze strony tego skjlepu, ja już tam nie kupie niczego, nie dam się w ciula robić.p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka