ziolo.zielone Re: Nasze Babcie, nasi Dziadkowie >>> 21.01.10, 09:30 Cholera! Nie mam takich wspomnien. Babcię miałam tylko jedną, mieszkała u swojej córki, wystarczająco daleko, żeby nie byc mi bliską. W dodatku miała tamtejsze wnuki. Zmarła kilkanaście lat temu i nawet mnie to nie poruszyło. Moje dzieci też już nie mają babć ani dziadków, tylko córka trochę pamięta moją mamę. Syn urodził się kiedy oboje z mężem byliśmy już pełnymi sierotami. Ta data jest u nas świętowana, bo to urodziny mojego Ślubnego Szczęścia ;) Właśnie mieszam w garach, bo po południu będzie w domu :) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Nasze Babcie, nasi Dziadkowie >>> 21.01.10, 09:41 Taki lajF :( ps. co mieszasz? Mniammm? ps.ps. spadam na dŻewo, bo robota goni, a jeszcze "NW" czekają w piwnicznej izbie. W razie co: WSZYSTKIEGO NAJ na + dla obojga! & reszty familii Zielonego Zioła! :p Odpowiedz Link
ziolo.zielone Re: Nasze Babcie, nasi Dziadkowie >>> 21.01.10, 09:51 Bigosik mieszam, podlewam golonkę i takie tam inne niezdrowe. Resztę niezdrowego mrożę :D Trzym się mocno konara i nie spadnij,spadam do garów. Odpowiedz Link
remez2 Re: Nasze Babcie, nasi Dziadkowie >>> 21.01.10, 11:27 Niech nam żyją długie, długie lata. :-) Odpowiedz Link
dziwka_marchewka Re: Nasze Babcie, nasi Dziadkowie >>> 22.01.10, 01:46 Ciepło, troska, zapachy. Odpowiedz Link
ave.duce Mój Dziadek ze strony Ojca 22.01.10, 12:20 Był... inspektorem "od alkoholu". Jeszcze w Rosji "za cara"! Pił (potem) tylko "czystą z czerwoną kartką", palił najmocniejsze papierosy i żył ho, ho, ho i nawet bardziej! :p Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Mój Dziadek ze strony Ojca 22.01.10, 12:22 nic dziwnego... żadne wirusy i bakterie nie są w stanie znieść tego co potrafi człowiek. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Mój Dziadek ze strony Ojca 22.01.10, 13:04 Mię się pytasz?! Skąd mogę wiedzieć? Nawet nie wiem, CO masz ;) Ty Tomasz? Agent i T-W w jednym? ŁOmatko <zemglałam> :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Mój Dziadek ze strony Ojca 22.01.10, 13:22 Bardzo chętnie. Smażoną albo z grYla. Do tego frytki (na świeżym oleju!) i sałatka z mozzarellą. Wino czerwone, wytrawne! Może być chilijskie albo z RPA. :p Odpowiedz Link
ave.duce Re: Mój Dziadek ze strony Ojca 22.01.10, 17:05 Tylko nie przypal sosu! ;) www.youtube.com/watch?v=9fLUxAD8GWo :p Odpowiedz Link
remez2 Re: Mój Dziadek ze strony Ojca 22.01.10, 13:52 tw_wielgus napisał: > Podać sole? O, sole mio. Odpowiedz Link
olga_w_ogrodzie Re: Mój Dziadek ze strony Ojca 22.01.10, 14:04 nieźle tu sobie harcujecie w wątku co to miał być ku czci dziadków i babciów - a tu tymczasem się warzą bigosy i leje wino czerwone... a mój jeden Dziadek na Sybir wywiezion przez bolszewików, to Go nie znałam. drugi Dziadziuś odszedł, gdym małą dość była, więc pamiętam słabo. o obu Babciach ciężko mi myśleć, bo wciąż żal, że Ich już nie ma. jakże by to było miłe wierzyć i wiedzieć, iż cała ta Czwórka nieobecna na ziemi, ale jednak Gdzieś są - i już nie takie ważne czy nazwać to "Gdzieś" Niebem czy Niebieską Polaną. Odpowiedz Link
tw_wielgus Re: Mój Dziadek ze strony Ojca 22.01.10, 14:23 Fałszujesz remez powinno być: Ooooooooo! Sollllle miooooo Odpowiedz Link
remez2 Re: Mój Dziadek ze strony Ojca 22.01.10, 17:19 tw_wielgus napisał: > Fałszujesz remez powinno być: > Ooooooooo! Sollllle miooooo No, cóż. Nie każdy ma skalę głosu jak Zoila Augusta Emperatriz Chávarri del Castillo. :-( ------------ Odpowiedz Link