Dodaj do ulubionych

Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!".

31.05.12, 17:01

Będę wdzięczna za p/odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:13
      Zagłosowałem na "nie wiem" ta odpowiedź wydała mi się neutralna i generalnie najbardziej zbliżona do posiadanej wiedzy w temacie.
      • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:15
        Akurat ta odpowiedź niespecjalnie pomocną jest w rozwiązaniu kwestii, o którą chodzi ;)
        Ale i za to: Bóg zapłać, TW.
        • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:31
          OK, skoro to płatne zajęcie to jeszcze sobie parę razy kliknę "nie wiem".
          • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:35
            Se klikaj, ale zapłatę dostaniesz na św. Nigdy.
            Nie pamiętam, kiedy obchodzi imieniny.
            Ale i tak 24 maja nie przebije ;)
            • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:37
              Znaczy się mogę jeszcze raz?
              • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:39
                OK zrobione 4x (nie wiem), z czego trzy moje. Nadmieniam żeby nie było nieporozumien przy podziale zapłaty.
              • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:41
                Hу дa, конечно ;)
                • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:43
                  Na razie zdobyłem znaczącą przewagę. Przechodzę do defensywy. Zamuruję bramkę.
                  • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:45
                    Czym? Tomaszewskim?!
                    • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:53
                      Na linii obrony mam znakomitych zawodników którzy samym swoim spojrzeniem potrafię wybić atakującą drużynę w pantałyku.
                      Natomiast bramka przypadła z parytetu kobiecie. I to jakiej...
                      Ma imunitet, nie do ruszenia.

https://i.wp.pl/a/f/jpeg/25375/anna4.jpeg
                      • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:00
                        Ale czy ona widzi, co ma widzieć?
                        • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:06
                          Widzi w zakresie 360 stopni.
                          Tylko ludzie z natury podejrzliwi mogą osiągnąć taki wynik.
                          • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:12
                            Ale czy jesteś pewny, żę widzi centrum?
                            • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:15
                              Momencik... Sprawdzę...
                              • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:21
                                Na podstawie analizy fotograficznej zgromadzonej na potrzeby śledztwa mogę jedynie powiedzieć, że zachodzi taka możliwość.
                                https://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634217814447504972.jpg
                                • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:27
                                  No, nie wiem...

https://uwaga.files.wordpress.com/2007/08/fotyga.jpg?w=529
                                  • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:40
                                    Dowód, który wniosłaś do sprawy nie przeczy moim ustaleniom, a jedynie potwierdza niezwykle szerokie horyzonyty jakie omiatała swoimi organami niezapomniana min. Fotyga.
                                    • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:45
                                      Biedna miotła w kącie stoi, Też by chciała, lecz się boi, Bo jak w tańcu się rozluźni, To ją będą zbierać później.
            • scoutek Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:45
              ave.duce napisała:

> Se klikaj, ale zapłatę dostaniesz na św. Nigdy.
              > Nie pamiętam, kiedy obchodzi imieniny.

nie wiesz, bo pomyliłaś wszystko
              matka mówili, że na św. Dygdy, którego nie ma Nigdy
              • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:56
                To my z jednej matki jesteśmy?! ŁOmatko!
                • scoutek Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 19:30
                  ave.duce napisała:

> To my z jednej matki jesteśmy?! ŁOmatko!

a o Matce Polce? albo o Matce Ziemi słyszała?????
                  • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 23:00
                    O Matce Boskiej słyszała. I o Lucy - naszej protoplastce z Afryki też. Ale NIGDY nie słyszała,
                    żeby któraś z nich mówiła to, co Scoutek napisała ;)
        • olga_w_ogrodzie Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:34
          ja zagłosowałam na TAK, bom dziś w dobrym nastroju po dniach trudu.

oraz zez powodu, że aż się mi zechciało obiad ugotować i jadłam rzeczy smakowite :

- kartofelki młode w koronce zielonej z koperku
          - jajo usadzone na pieczarce pod cebulą
          - zmizeriowany lecz nie mizerny ogórek zielony w kefirowo-octowej zalewie słodko-kwaśnej.

i właśnie skończyła się też gotować kapustka młoda w czosnek, cebulkę, koperek brzemienna.

z powodów jak wyżej nastąpiło moje na TAK zagłosowanie.
          • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:41
            Cebula powinna być na wierzchu. Uczyniłaś też afront pieczarce, która zwyczajowo powinna się szwendać z boku.
          • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:44
            ... "na pieczarce pod cebulą"?
            Pieczarka pod cebulą?

https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTRA_RcuYekvMHDnMuHhZWXVfO44Ke1NtFOMFpDHXBzmgleJRpD
            https://sen-sennik.pl/wp-content/uploads/2008/09/pieczarka-pieczarki-sennik.jpg
            • olga_w_ogrodzie Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 19:06
              ale z Was Gamonie !
              JAJO było posadzone na pieczarce, a pieczarka na cebuli.
              zresztą nie na co deliberować, skoro dawno zeżarte jajo to.
              mogę ewentualnie poczęstować kartofelkami i pyszną kapustką.

tylko moje kartofelki nie świecą, bo są bez tłuszczu.

https://www.kuchniaplus.pl/img_files/przepisy/nowe/6mlodeziemniaki.jpg

lecz moja kapustka zieleńsza i więcej koperku.

https://wmojejkuchni.blox.pl/resource/kapusta_018.jpg
              • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 19:07
                Cebula była pokrojona?!
                • olga_w_ogrodzie Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 21:04
                  no w kulce nie była ona wcale.

ale trzymajmy się tematu i eksponujmy TAAAAK !!!!
                  nie zawsze eksponuję TAK.
                  a TAAAAK !!!! to już ewenementowo.
                  tem bardziej TAK ważne, że chodzi o słoniocowanie i że tak szlachetne osoby na TAK również są jako i ja.
                  • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 22:39
                    No to na razie TAK. Nie ma co tamto.
                    • olga_w_ogrodzie Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 22:50
                      nieśmiało dodam, iż TAK pesymistów - vide me - jest szczególnie wyraziste i pewne.
                      • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 22:53
                        Ależ dodawaj śmiało.

ps. cebula krojona w plasterki czy w kostkę?
                        • olga_w_ogrodzie Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 23:04
                          już mi coraz trudniej dodawać bez o.
                          to mże ja pwiem TOOOOOOK i będzie jeszcze ważniejsze, bo wysiłkowe ?

/plastry cieniutkie, przysmażne na oleju i wcale nie trza szynki czy bczku podówczas./
                          • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 23:07
                            Ooooooooooooooo > "podówczas" - to jest dopiero sztuka!

ps. zamiast O można używać 0 :)
              • damakier1 Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 01.06.12, 17:24
                Olgo! Plączesz się w zeznaniach, kręcisz i mataczysz! Najpierw piszesz: - jajo usadzone na pieczarce pod cebulą Potem objaśniasz, w dodatku bezpodstawnie od GAMONI nas wyzywając, że JAJO było posadzone na pieczarce, a pieczarka na cebuli.
                Skup się teraz i pomyśl: skoro jajo było na pieczarce, a pieczarka z kolei na cebuli - to znaczy, że przekładaniec ten, idąc od dołu, wyglądał tak: na samym dole cebula, nad nią pieczarka, a na wierzchu, nad pieczarką jajo.
                Zatem na sFUj Fspaniały obiad jadłaś JAJO usadzone na pieczarce nie pod, a nad cebulą!

cbdo (jeśli kto tu z lekcji matematyki pamięta, co to znaczy)
    • trusiaa Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 17:52
      Tak, właśnie że TAK! :)
      • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:01
        No, to drugi głos na tak, o ile umiem zliczyć do dwóch.
        • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:08
          Na razie zwycięstwo "nie wiem" wydaje się nie zagrożone.
          • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:13
            Wg Ciebie - ja mam swój system liczenia ;)
            • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:15
              Oparty o?
              • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:19
                O place!
              • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:19
                O palce. Nie place.
                • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:22
                  A już myślałem, że wyniki będą podane w metrach kwadratowych.
                  • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:24
                    W arach. Jako archeolożka - posługuję się arami, czyli... papuguję?!
                    • tw_wielgus Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:35
                      Podciągnąłem swoją przewagę do 5 hektarów i 56 arów, tak przed wyjściem na wszelki wypadek...
                      • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 18:39
                        Bosz, kiedy ja przekopię to cmentarzysko?!
    • gat45 Właśnie wbiłam pierwsze NIE 31.05.12, 18:17
      Bo tak.
      • ave.duce Re: Właśnie wbiłam pierwsze NIE 31.05.12, 18:20
        No ba!

Czekam na papranie Szopa.
        • dzidzia_bojowa Re: Właśnie wbiłam pierwsze NIE 31.05.12, 18:58
          Nie chciałam się chwalić ale jednak: njapierwsiejsza zagłosowałam na TAK. Ufam, że badanie to ma ukryty cel. Głęboki.
          • ave.duce Re: Właśnie wbiłam pierwsze NIE 31.05.12, 19:02
            Zatem trzy razy tak.

Bardzo głęboki - serio.serio.
    • dupetek :( 31.05.12, 19:45
      Ja to się wolę nie odzywać, bo co bym nie wskazał będzie źle:( Avcia niech mnie zapisze tam, co jej się nie podoba.
      • ave.duce :) 31.05.12, 22:40
        Zagłosuj, proszę. To ważne dla mnie :)
    • tojajurek Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 20:53
      Oczywiście, że TAK!
      Trzeba być na TAK, bo inaczej jest się na NIE.
      Nie?
      Tak.
      Że nie wspomnę, iż - gdy młoda, inteligentna i przystojna kobieta do mnie sie z czymś zwraca, choćby z sondą wgłębną w pięknej rączce - nieodzownie mówię TAK. Albowiem tylko po "Tak" może następowywać jakiś Ciąg Dalszy.
      • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 22:42
        I nastąpi wkrótce.

Dzięki :)
    • humbak Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 20:58
      W zasadzie wolę ?, niż !, więc tak.
      • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 22:43
        I to rozumiem, a nie jakieś tam "nie wiem".
    • jola.iza1 Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 22:29
      Nieeeee!
      ... tak JA , a co?
      • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 22:45
        No to w końcu + , czy - czy +/- ?
        • jola.iza1 Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 23:10
          MINUS
          Nie dam, nie potrzebuję, albo na odwrót.
          W dwóch słowach- taki wał.
          • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 23:13
            Czyli "NIE" odnotowuję i spadam.

Branocka.
        • jola.iza1 Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 23:17
          no dobra, nic się nie nauczyłam, niech stracę, TAK
          • olga_w_ogrodzie Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 23:22
            strać do reszty.
            dużo tego nie zostało.

pozostań przy NIE, bo TAK z łachy, to jak podanie spragnionemu na pustyni octu szklanki.
            • humbak Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 01.06.12, 17:40
              Tyle że taka łaska jest jednak szlachetna.
          • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 01.06.12, 16:15
            Czyli 9 x tak, czy 10?
      • olga_w_ogrodzie Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 23:06
        jola.iza1 napisała:

> Nieeeee!
        > ... tak JA , a co?

no właśnie.
        co Ty niby ?
        • magdolot Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 31.05.12, 23:34
          Wiem, że nic NIE WIEM.
          Nie wiem, albowiem spowodowana wyjazdem, dogorywaniem i lataniem, zwyczajnie nie wiem, co dzieje się. I, kurza, to duża ulga jesss!!!
          • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 01.06.12, 16:23
            Czyżby stan niewiedzy przeszkadzał Ci w zagłosowaniu?
            • magdolot Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 01.06.12, 19:34
              > Czyżby stan niewiedzy przeszkadzał Ci w zagłosowaniu?
              Ależ nie! Zgodnie z niewiedzą zagłosowałam, że nie wiem. Motywowałam jeno.
              • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 02.06.12, 08:20
                Czyli asekuracyjnie dość ;)
    • damakier1 Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 01.06.12, 17:31
      Zagłosowałam na TAK, bo tak.
      • ave.duce Re: Sonda ... "słoniocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". 02.06.12, 08:21
        Jasno postawiłaś sprawę.
    • man_sapiens TAK!!! 01.06.12, 23:12
      A nawet 3xTAK, Optymiści podobno żyją krócej - ale z sensem.
      www.dailymotion.com/video/x7rcm0_monty-python-always-look-on-the-bri_shortfilms
      • ave.duce Re: TAK!!! 02.06.12, 08:22
        Przyjmuję to uzasadnienie - choć na dwoje babka wróżyła.
    • iza.bella.iza Zagłosowałam na TAK:) 02.06.12, 22:39
      Bo chyba wiem o co się rozchodzi;)
      • ave.duce Re: Zagłosowałam na TAK:) 03.06.12, 17:47
        Chyba jednak nie wiesz.

Dzięki za głos.
        • iza.bella.iza Re: Zagłosowałam na TAK:) 03.06.12, 22:11
          Jesteś straśnie poważna! Niepokojem siem:(
          • ave.duce Taki lajF. 04.06.12, 18:45
            • olga_w_ogrodzie Re: Taki lajF. 04.06.12, 19:07
              no też wkraczam w niepokój duży.
              złego coś dzieje się ?
              jakby co - ręce na pokładzie.
              • ave.duce Re: Taki lajF. 06.06.12, 07:50
                Dam radę. Ale ręce na pokładzie to jest coś!
                • olga_w_ogrodzie Re: Taki lajF. 21.06.12, 17:13
                  ave.duce napisała:

> Dam radę. Ale ręce na pokładzie to jest coś!

ale już w miarę okejasowo ?
                  z ręcmi temi pozostać w gotowości czy se jedną zdjąć w celu zżarcia rzodkiewki ?
                  • ave.duce Re: Taki lajF. 21.06.12, 18:39
                    Jasne, że możesz, nawet obie, spoX.
    • ave.duce Wszystkim thnX za głosy: jak tak, to tak! 21.06.12, 08:29
      Juszsz... wykonałam zadanie i wrócona jestem.
      • scoutek Re: Wszystkim thnX za głosy: jak tak, to tak! 21.06.12, 09:20
        widać, bo od rana zamiatasz we wszystkich wątkach:)))
        • ave.duce Re: Wszystkim thnX za głosy: jak tak, to tak! 21.06.12, 09:27
          Ok, ok, już idę do kąćka ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka