ploniekocica 10.06.12, 11:55 Najpierw polecam lekturę Bard ma bardziej a tu ilustracja muzyczna przykładowa Nr 1 na Liście Przebojów Radia Maryja Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdolot Re: Lech Makowiecki 11.06.12, 13:43 Muzykę z pewnością znam. Skądinąd. 3/4 zerżnął. Pan Makowiecki jedzie po bandzie czerpiąc garściamy ile wlezie. Bo tekst brzmi jak Kaczmarski w pijących stringach. Swoją drogą Kaczmarski miał farta, że mu się zmarło, zanim nadeszły TAKIE czasy dla barduf... Odpowiedz Link
ploniekocica Re: Lech Makowiecki 11.06.12, 14:20 magdolot napisała: > Muzykę z pewnością znam. Skądinąd. 3/4 zerżnął. Pan Makowiecki jedzie po bandzi > e czerpiąc garściamy ile wlezie. Bo tekst brzmi jak Kaczmarski w pijących strin > gach. > Swoją drogą Kaczmarski miał farta, że mu się zmarło, zanim nadeszły TAKIE czasy > dla barduf... Jednakowoż bym postulowała trzymanie proporcją w gardzie. Fszystkich, mocium pani. To może jest ściągnięte z Kaczmarskiego, ale nie brzmi, ani się nie czyta jak Kaczmarski. Swoją drogą jakoś sobie nie umiem wyobrazić, jak powinna wyglądać Polska według takiego przepisu, jak w tej tfurczości. Wierzby, brzozy, rany i blizny, żadnych fastfudów, żadnych galerii handlowych, żadnych licencjatów, PR na liście grzechów głównych, freelancerzy wyklęci przez biskupa, a prawdziwi intelektualiści tacy jak Kamilek i Remik siedzą po piwnicach jazzowych (a co) i słuchają takich bardów przeplatanych recytacjami wieszczów czyli Rymkiewicza i Wolskiego w wykonaniu babci Józi i Bulskiego Mariusza. Łomamuniu, Szymborska na indeksie, Miłosz na indeksie, że o Wajdzie nie wspomnę, nawet Barańczak na indeksie za Tygodnik Powszechny. Odpowiedz Link
magdolot Re: Lech Makowiecki 11.06.12, 14:38 A czy ja tfierdziłam, że te stringi słabo pijom? Jak pijom z całej siły, to mogom nawet udusić! On się ma tak do Kaczmara, jak Kaczuch do Komendanta. Oki? Łomatuniu, podziwiam Remiki, że som w stanie wyczymać coś takiego dla biednej Ojczyzny. Toż straszliwe samozaparcie trzeba mieć, albo chociaż permanentne zatfardzenie... Odpowiedz Link
ave.duce Re: Końcik muzyki bardzo patrIDiotycznej 10.06.12, 13:04 Moja faworyta. W uczuciach jestem dość stała, o! Odpowiedz Link