tojajurek Re: Dzień Pluszowego Misia!!! 25.11.15, 15:53 No! Jużem myślał, że święto popadło w zapomnienie. Podkreślam, że dziś jest Światowy Dzień Pluszowego Misia. I trza czcić póki można. Ino patrzeć, jak to święto zostanie unieważnione, bo Miś Pluszowy nie jest genetycznie polski, jest zbyt mało narodowy, a wewogle jest genderyczny i zwykle bez majtek biega. W przyszłym roku za czczenie Misia będą grozić klasztorne kazamaty i obowiązkowe roraty. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dzień Pluszowego Misia!!! 25.11.15, 17:20 Oszywiście, że Światowy, no ba. Więcej powiem (pewnie ostatni raz :( Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dzień Pluszowego Misia!!! 25.11.15, 17:48 A dzie polski patriotyczny miś iś iś?! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dzień Pluszowego Misia!!! 25.11.15, 18:14 Nie suchasz pani mgr straSZYDŁA? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dzień Pluszowego Misia!!! 26.11.15, 07:40 Przepraszam, ale nic nie słyszę bo mi się błotnik telepie! Odpowiedz Link
trusiaa Święto Dziękczynienia 26.11.15, 08:39 Ref. Dzięki, o Panie, składamy dzięki, O wszechmogący nasz Królu w Warszawie. 1. Za to, że dałeś nam wiarę. Ref. Dzięki, o Panie... 2. Za to, że dałeś nam miłość. Ref. Dzięki, o Panie... 3. Za to, że dałeś nam siebie. Ref. Dzięki, o Panie... 4. Ty nam przebaczasz grzechy. Ref. Dzięki, o Panie... 5. Ty nam przywracasz życie. Ref. Dzięki, o Panie... 6. Za to, że jesteś z nami. Ref. Dzięki, o Panie... 7. Tobie śpiewamy z radością. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dziś czcimy: Dzień Białych Skarpetek 30.11.15, 10:19 Proszszsz The Blues Brothers (6/9) Movie CLIP - Everybody Needs Somebody to Love (1980) HD Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dziś Dzień Naftowca i Gazownika 03.12.15, 18:30 Niech żyją komp...resory! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dzień Dziewic 09.12.15, 22:44 Mnie się kojarzy: www.youtube.com/watch?v=TUYVvwaH_qM Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dziś Dzień Chruścika 15.12.15, 11:09 Chruścik to synek pana Chrusta? Wiwat! Odpowiedz Link
trusiaa Dziś Święta Dwa 17.12.15, 10:27 Ogólnopolski Dzień Rozmów Twarzą w Twarz Dzień bez Przekleństw .....yyyyy, że jak? HA HA HA! Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Dziś Święta Dwa 17.12.15, 11:34 Jeśli bez przekleństw - to nie mogę włączać radia, telewizora a w internecie powinnam szukać filmy z okresu miedzy wojenami. ;) aga Odpowiedz Link
damakier1 Re: Dziś Dzień Pocałunku 28.12.15, 11:19 Właśnie na pasku leci, że Duda podpisał ustawę o TK, o policji i służbach specjalnych już przygotowane. W związku z co raz bardziej osaczającą mnie rzeczywistością, z okazji Dnia Pocałunku mogę tylko zawołać: całujcie mnie wszyscy w dupę! Odpowiedz Link
eulalija Re: Dziś Dzień Pocałunku 28.12.15, 11:39 Ja Dzień Pocałunku odpracowałam całując męża. Byle kto mnie całował nie będzie. Nawet w odwłok. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Dziś Dzień Pocałunku 28.12.15, 13:13 Pocałowałam kilka miłych osób :*) A polytykom dedykuję jak poprzednik fragment z Julka Tuwima: "Całujcie mnie wszyscy w dupę." aga :*( Odpowiedz Link
trusiaa Dzień bez Bielizny 31.12.15, 11:05 Czczę idiotyczną parafrazą: Nadchodzą znów wieczory bielizny nie włożonej, Tęsknoty dojmującej i łzy przełkniętej wpół. Addio, kalesony, addio, utracone, Przez długie, złe miesiące wasz zapach (?!) będę czuł. Głupio podwójnie, bo latem by ten dzień czcić czeba, a nie w taki mróz! No luuuudzie. Odpowiedz Link
eulalija Re: Dzień bez Bielizny 31.12.15, 11:16 Bo to pewnie mieszkańcy Australii wymyślili. Wszystko na głowie mają postawione:) Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Dzień bez Bielizny 31.12.15, 12:01 Kolejna parafraza na dzień dzisiejszy: Zapamiętaj te słowa, będziesz kiedyś żałował, że nie brałeś kiedy chciałam dać. :) aga Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dzień bez Bielizny ... to dzień stracony 31.12.15, 13:22 A wtedy znowu czarna dziura się otworzy I wciągnie ciebie wielki wir Duże miasta, małe wioski Będą czekać twojej troski Media padną na kolana Gdy biednemu dasz Chór chłopięcy będzie śpiewać Że otwierasz bramy nieba My możemy nawet z zera zrobić bohatera Bielizna - TKM, frag. BIELIZNA - Wściekły jad [;OFFICIAL VIDEO]; Odpowiedz Link
trusiaa Światowy Dzień Kaca 01.01.16, 09:28 Phi: najpierw trzeba mieć, żeby ryzykować się obejdzie. Ale posolidaryzować się mogę, czemu nie? Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dzień Filatelisty 06.01.16, 13:19 Pani pozwoly, że uściślę: sztuk czy miało być Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dzień Filatelisty 06.01.16, 13:44 To jusz nawet nie wolno się pochwalić, że się umi liczyć do czterech?! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dzień Filatelisty 06.01.16, 13:48 Dzisiaj do czech razy sztuka. No przeeecież. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dzień Filatelisty 06.01.16, 14:03 A nie, bo takich czech jak nas dwuch. No. Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dzień Dziwaka 07.01.16, 14:33 a dodam se: Salon Niezależnych - Jajco Holenderskie Blues Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dzień Dziwaka 07.01.16, 15:51 "I'd rather be eccentric and artistic, than be normal and have not one inch of art flowing through my heart" - Anthony Liccione Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dzień Kubusia Puchatka 19.01.16, 07:35 Nawet jak się nie zna adresu? Ha ha :( Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dzień Pingwina 20.01.16, 08:14 Pok-pok. Kto tam? POK! źródło: powrotdodziecinstwa.blog.pl/ Odpowiedz Link
magdolot Re: Dzień Pingwina 20.01.16, 10:49 Taniec pingwina na szkle W domach, jak klocki olbrzyma, Rury zawyły ze strachu przed dniem. Znów się zaczyna taniec pingwina na szkle. Zwija śniadanie w gazetę, Chowa pod skrzydła pysk blady, jak wosk. Dziób mu się zgina, rośnie łysina od trosk. Życie na boki go kiwa, Kusym truchcikiem załatwia sto spraw. Czasem obrywa, czasem się zgrywa - jak paw. Ściska co dzień nowe dłonie, W setkach papierów zostawia swój ślad. Śni o melonie, śpi na peronie - pod wiatr. Z okna widać to samo, Co dzień bardziej ukośnie. Widać w lustrze, co rano jak wolno dziób rośnie. W domach jak klocki olbrzyma, Rury zawyły ze strachu przed dniem. Znów się zaczyna taniec pingwina na szkle. tekst: Jacek Skubikowski Odpowiedz Link
damakier1 Re: Dzień Pingwina 20.01.16, 11:00 To jest może dobra okazja, by odpowiedzieć na od lat dręczące mnie pytanie: Gdzie się zgina dziób pingwina? Bo powszechnie obowiązująca doktryna, że TU, jakoś mało mi wyjaśnia... Odpowiedz Link
trusiaa Dzień Piszczałek i Fujarek 28.01.16, 08:00 Oooo, coś dla królyka nareszcie. Mull of Kintyre Piszczałki trąbkami, ale zobaczyłam takie i... Top Secret Drum Corps - Edinburgh Military Tattoo 2012 - 720p HD Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dzień Piszczałek i Fujarek 28.01.16, 08:36 Mię musi denerffować z samego rana?! Odpowiedz Link
ave.duce Re: Dzień Iluzjonistów 31.01.16, 23:35 A czy to moja wina, że takie dni się czci?! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Dzień Iluzjonistów 01.02.16, 08:30 Oooooo poTstępna Ty Ave! Snofu mię zrobiłaś w balona. Odpowiedz Link
trusiaa Dzień Gumy do Żucia 01.02.16, 08:28 słodko gorzki Krystyna Janda - Guma do żucia (Opole 1977) Odpowiedz Link
trusiaa Świąt a świąt! 02.02.16, 10:18 Dzień Świstaka - transmisja w samo południe Dzień Niedźwiedzia Światowy Dzień Mokradeł Dzień Pozytywnego Myślenia Odpowiedz Link
ave.duce Re: Świąt a świąt! 02.02.16, 18:31 Mokradła (oprócz tych nadbiebrzańskich, itp.) niech się czczą beze mnie - co do reszty: jak najbardziej jestem za! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Świąt a świąt! 02.02.16, 18:44 Śffistak nie ujrzał cienia swego i to ma oznaczać rychłe przyjście wiosny. Odpowiedz Link
trusiaa Światowy Dzień Nutelli 05.02.16, 10:07 Uuuuu :( Ale jeżlikto hce po rady, to proszsz przepis cudny na: Odpowiedz Link
scoutek Re: Światowy Dzień Nutelli 05.02.16, 14:24 kiedyś upiekłam takie coś, pyszne było i stało na stole jakieś trzy minuty Odpowiedz Link
trusiaa Re: Światowy Dzień Nutelli 05.02.16, 14:53 No ba! :) Tak sobie myślę: a jakby z konfiturą albo z serem? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Międzynarodowy Dzień Barmana 06.02.16, 13:28 Taką "pizzę" zrobił wnuk student, z francuskiego ciasta smarując tylko keczupem i plasterki żółtego sera. ;) Jadalne było. :) aga Odpowiedz Link