Dodaj do ulubionych

O mamuniu :)

26.11.14, 09:28
Młodzi dla Polski zapraszają serdecznie na spotkanie pt. „Czy studiowanie się jeszcze opłaca? Młodzi na rynku pracy, którego gościem będzie Jarosław Kaczyński, prezes Prawa i Sprawiedliwości i były Prezes Rady Ministrów.
Wydarzenie odbędzie się w poniedziałek 1 grudnia o godzinie 18.30 w Auli Starej Biblioteki UW.

Nasz gość zostanie poproszony o wygłoszenie 15-minutowej prelekcji na temat sytuacji szkolnictwa wyższego i osób młodych na rynku pracy, wraz ze wskazaniem propozycji rozwiązywania zdiagnozowanych problemów. Po prelekcji moderator będzie zadawać konkretne pytania dotyczące wspomnianego wyżej tematu, z uwzględnieniem pozycji gościa, jego dotychczasowych działań politycznych, danych statystycznych oraz innych badań.

Istotą spotkania jest interakcja z zaproszonym gościem, jak również poznanie szczegółów programowych ważnych dla naszego pokolenia, czyli ludzi młodych – pracujących oraz uczących się.

W związku z tym przewidujemy możliwość zadawania pytań dotyczących meritum spotkania przez publiczność. W zależności od aktywności i zainteresowania słuchaczy poszczególne wypowiedzi będą wybierane przez moderatora dyskusji w celu zachowania należytej dynamiki zebrania oraz uzyskania jak największej ilości informacji od gościa na temat działań w zakresie założonego tematu.
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: O mamuniu :) 26.11.14, 11:08
      Dyskusja będzie na pewno gorąca i zażarta. Aż się zaniepokoiłam, jak poradzi sobie PrezesPan w konfrontacji z bezkompromisową młodzieżą, znaną z zadawania trudnych i niewygodnych pytań. Ale to mnie uspokoiło:
      " poszczególne wypowiedzi będą wybierane przez moderatora dyskusji w celu zachowania należytej dynamiki zebrania oraz uzyskania jak największej ilości informacji od gościa na temat działań w zakresie założonego tematu."
      • magdolot Re: O mamuniu :) 26.11.14, 12:57
        Zależy co się uważa za NALEŻYTĄ dynamikę zebrania... Ale przecie młodzież masowo KOCHA prezesa, bo to jej Kim Dzong Un. Z akcentem na "un".
        • ploniekocica Re: O mamuniu :) 26.11.14, 13:01
          Będę namolnie namawiała dziecko moje drugorodne, coby tam poszło i potem sprawozdało, ale nie wiem, czy mi się uda. Raczej chyba nie. Dziecko kocha mamusię, ale chyba nie aż tak :(
          Rozmowa PrezesaPana z młodzieżą i sprawach tej młodzieży wydaje mi się takim absurdalnym absurdem, że sama poszłabym tam, ale akurat wtedy zupełnie nie mogę.
          • ave.duce Re: O mamuniu :) 26.11.14, 17:15
            I myślisz, że Twoje dziecko tak tam wpuszczą bez dwóch członków wprowadzających, świadectwa chrztu i bierzmowania?! Zaświadczenia o spowiedzi?! Znajomości drzewa rodziny Pi$rano?!
            • ploniekocica Re: O mamuniu :) 26.11.14, 18:17
              ave.duce napisała:

> I myślisz, że Twoje dziecko tak tam wpuszczą bez dwóch członków wprowadzających
              > , świadectwa chrztu i bierzmowania?! Zaświadczenia o spowiedzi?! Znajomości drz
              > ewa rodziny Pi$rano?!

Pewnie nie.
              Nawet mu znajomy ksiądz pewnie nie pomoże, bo skoro ten ksiądz jest znajomym mojego niewierzącego i lewicującego dziecka to z pewnością nie pomoże. Ale mi piękne zdanie wyszło :)
              • ave.duce Re: O mamuniu :) 28.11.14, 08:52
                Zdanie - zdaniem, ale co z przecinkami?!
    • ave.duce O mamuniu Kocico! :) 26.11.14, 15:22
      Lepiej wyślij wieszkogo, żeby wsparł K. :

... Modlitwa młodych za moralną odnowę Krakowa ...

ps. o co chodzi z tą nazwą akcji: "Szpital domowy"?!
      • ploniekocica Re: O mamuniu Kocico! :) 26.11.14, 15:57
        Kompletnie nie rozumiem, dlaczego akurat szpital, skoro powinien być raczej areszt. Areszt domowy, w którym kobiety powinny trzymać swoich facetów, coby ich nachalnie nie nagabywano do korzystania z klubów bardzo złych. Chyba, że tu chodzi o taką domowa psychuszkę, bo oni nie mogą być normalni ci katoliccy mężczyźni skoro się dają nagabywać nachalnie?
        • ave.duce Re: O mamuniu Kocico! :) 26.11.14, 17:16
          Może i zrozumiałabym nazwę "Lazaret" ;)
    • behemot17-13 Re: O mamuniu :) 26.11.14, 18:00
      poniżej jest - przypięty post
      "Będziemy wdzięczni jeśli udostępnicie wydarzenie oraz zaprosicie swoich znajomych. To spotkanie będzie niepowtarzalną okazją by poznać poglądy lidera największej partii opozycyjnej dotyczące szkolnictwa wyższego i młodych na rynku pracy, propozycji rozwiązania problemów, ale także przede wszystkim dla Was będzie to okazja przedstawić naszemu gościowi również swój punkt widzenia. Mamy nadzieję, że zapełnimy aulę i przeprowadzimy ciekawe spotkanie "
      dobre - swój punkt widzenia. mam nadzieję, że sala będzie pękała w szwach, a moderator nie nawali i poprowadzi wielce ciekawą dyskusję.
      • ave.duce Re: O mamuniu :) 28.11.14, 08:54
        Się martwię, czy tak wybitnemu znawcy tematyki wystarczy kwadrans?!
        • ploniekocica Re: O mamuniu :) 28.11.14, 11:12
          ave.duce napisała:

> Się martwię, czy tak wybitnemu znawcy tematyki wystarczy kwadrans?!

Zapewne nie. Przecież musi opisać pokrótce tragiczną sytuację kraju, ze wskazaniem na to, czyja to wina, wspomnieć o fałszerstwie wyborczym (i czyja to wina) oraz nadmienić chociażby w kilku słowach o zamachu smoleńskim (i czyja to wina) oraz o spuściźnie (wiadomo czyjej). Na suchanie i sużenie może nie starczyć czasu, a co dopiero na studentów i ich sytuację (i czyja to wina).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka