ave.duce 05.10.15, 16:29 ma napisane, m.in., tak: Celami partii X są w szczególności: 1) budowa państwa dobrobytu, 2) promowanie rozwiązań równościowych, 3) stanie na straży sprawiedliwości społecznej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inna57 Re: Co myślicie o partii, która w statucie 05.10.15, 17:59 Nie ma tak. Albo rybki, albo akwarium. Ale coraz bardziej to nie moje małpy i nie mój cyrk. A tak z ciekawości, która to partia ukrywa się pod X? Odpowiedz Link
mariner4 To mi przypomina rząd z jednym ministerstwem 05.10.15, 18:26 Ministerstwo Zdrowia, Szczęśćia i Pomyślności. M. Odpowiedz Link
rozbawiony77 Re: Co myślicie o partii, która w statucie 05.10.15, 18:58 Pytanie: co partia X rozumie przez rozwiązania równościowe? I sprawiedliwość społeczną? Bez tego nic. Odpowiedz Link
ave.duce No proszę, proszę - wrócił Rozbawiony Bumerang - 05.10.15, 22:33 typowy pisowiec, który własne słowo ma za nic, a gębę pełną boga, honoru i ojczyzny ;) ps. kiedyś na FK pisywała niejaka Asienka32... też się żegnała, żegnała i pożegnać nie mogła. Odpowiedz Link
rozbawiony77 Re: No proszę, proszę - wrócił Rozbawiony Bumeran 06.10.15, 06:59 Odwiedziny za odwiedziny, typowi lewacy:))) Odpowiedz Link
ave.duce Re: No proszę, proszę - wrócił Rozbawiony Bumerang 06.10.15, 07:27 i w swoim stylu bajdurzy. rozbawiony77 napisał: > Odwiedziny za odwiedziny, typowi lewacy:))) > Odpowiedz Link
magdolot Re: Co myślicie o partii, która w statucie 05.10.15, 19:11 Wstępnie dobrze myślę, lecz statut bym jednak dokumentnie doczytała tudzież program. Choćby dlatego, że jak kaczuchy tfierdzą że jest problem, to często się z nimi zgadzam co do jego istnienia, lecz już postulowane przez nich rozwiązanie problemu mnie zwykle mocno przeraża. Przeróżne rzeczy ludź może zrobić ze szczytnymi hasłami, toż na nich nie poprzestaję. Popaczyłam se w wyborczę psychozabawę na fejsie GW i Zaratustra orzekła com podejrzewała: "Twoje odpowiedzi wskazują, że nie ma partii, która odpowiada twoim preferencjom. Generalnie bliżej ci do lewicy niż prawicy. Partie, na które mógłbyś zagłosować to Zjednoczona Lewica, w wersji centrowej - PO lub bardziej lewicowej - Partia Razem. " Tygrys zamierza oświadczyć fejs-zbukowym znajomym na swoim profilu, że jeśli zagłosują na PiS, Kukiza lubo Korwina, uprasza ich bardzo uprzejmie o skreślenie go z listy znajomych. Inko, te rybki wraz z akwarium mają w wielu krajach starej UE... A u nas czas najwyższy na zmianę narracji o nieudacznikach, bo ci nieudacznicy są u nas i od ćwierćwiecza waleni po twarzy za nieudacznictwo jedynie i li i bez zwracania większej uwagi na trywialne powody owego nieudacznictwa... pod obronę populistów udają się sfrustrowani i durnota nam się pleni aż miło. Skoro ja liberalną prawicą już rzygam to biedak tym bardziej. I ile może być prawic? Prawica liberalna, prawica katolica, prawica narodowa... Będę ja je rozprawiczać chyba. W trosce o lewe nóżkę. Lecz Ty fcale nie musisz, skoro Petru Ci się podoba - of kołz. Odpowiedz Link
gat45 Re: Co myślicie o partii, która w statucie 05.10.15, 19:40 Mój zwój mózgowy szczególnej troski, odpowiadający za logikę i rozumienie ze zrozumieniem (zaraz za ośrodkiem Broca, pierwszy zakręt w lewo wchodząc od strony oczodołu) od pewnego czasu wydaje żałosny piiiisk, kiedy każą mu pojąć sens wyboru rybki / akwarium. No nie wyrabia się i już, bidulinek. Dzie tu opozycja albo-albo? Dlaczego ? O ile jestem w stanie zrozumieć samo akwarium i znaleźć dla niego kilka rozsądnych zastosowań, o tyle drugi człon alternatywy, czyli rybki luzem, mnie przerastają. Litości dla ulubionego zwoju Gata, wytłumaczcie, o co w tym idzie ! Bo mi rozumienie ze zrozumieniem dozna spięcia i przejdę do kategorii rozumiejących "bo tak". Szeroko reprezentowanej, ale jakoś jej nie lubię i szlus. Odpowiedz Link
magdolot Re: Co myślicie o partii, która w statucie 05.10.15, 20:34 Rybki w akwarium sobie dobrze żyją jak to akwarium fajne - dobrobyt, równość i sprawiedliwość w nim sobie razem istnieją. Zaś rybki traktowane na sposób: żarcie albo sprawiedliwość i wyciągnięte z wody aż się zdecydują... najzwyczajniej zdychają. Nie nawet jak osieł u żłobu, lecz dużo mniej fajnie, bo osłu z bajeczki od dobrobytu się w dupie poprzewracało, a rypce od nieluckiego traktowania bardzo. Mojemu zwojowi ten obraz raczej pasi, bo wielce obrazowy: tu fcale nie ma "albo", albowię dobrobytu nie trzeba osiągiwać na drodze zdzierania z mniejszej rybki ostatniej kapoty i dawania jej w ryja, bo to nazywa się rozbój, prawo dżungli i wyzysk bezlitosny. Jusz Ci lepiej, Gatu? Odpowiedz Link
alpepe Re: Co myślicie o partii, która w statucie 05.10.15, 22:01 ostatnim punktem powinno być: i wata cukrowa i obwarzanki odpustowe dla wszystkich. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co myślicie o partii, która w statucie 05.10.15, 22:52 I baloniki, koniecznie! Odpowiedz Link
damakier1 Re: Co myślicie o partii, która w statucie 05.10.15, 23:02 Celami partii X są w szczególności: 1) budowa państwa dobrobytu, 2) promowanie rozwiązań równościowych, 3) stanie na straży sprawiedliwości społecznej. Mnie, która przeżyłam już ponad siedem tysięcy lat, a pamięć mam jak słoń, takie okrągłe sformułowania bardzo źle się kojarzą. Ale skądinąd wiem, że w tej partii Razem, bo to z jej statutu Ave te cele zaczerpnęła, takiej staroci nie ma a ni jednej i maja prawo takich złych skojarzeń nie mieć. Przyjrzałam się ich programowi i część rzeczy uważam za naiwne, a część za sensowne. Konkludując, powiem tak: jakaś lewica w sejmie jest według mnie konieczna. Niekoniecznie do rządzenia, ale do patrzenia władzy na ręce. To, co nam teraz Miller podtyka dla niepoznaki z Nowacką na czele, to pic na wodę i fotomontaż. To sobie myślę, że niechby to Razem do sejmu weszło. Dlatego gdy zbierali podpisy, swój podpis dałam, ale głosować na nich nie zamierzam. ----- "Dama ma - jak zwykle rację. I nie może być inaczej, skoro jest Damą." (aut.: ToJaJurek) Wrona i inne zwierzaki Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co myślicie o partii, która w statucie 05.10.15, 23:31 Ale przecież to, co można przeczytać w statucie i deklaracji programowej to sf. Będą dodrukowywać pieniądze, żeby zrealizować te plany? Odpowiedz Link
damakier1 Re: Co myślicie o partii, która w statucie 06.10.15, 10:27 Dlatego napisałam, że nie do rządzenia, a jedynie do pilnowania by rządy nie zapominały również o najsłabszych jest taka partia w sejmie potrzebna. Jako dzwonek ostrzegawczy żadnych swych planów realizować nie będą mieli okazji stąd i zmartwienie o to, skąd wezmą pieniądze jest przedwczesne. A myślę, że jeśli kiedy do władzy dorosną, to zdążą zmądrzeć na tyle, że statut poprawią. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co myślicie o partii, która w statucie 06.10.15, 13:20 Z istniejących w mojej świadomości partii - wydaje mi się, że tylko JKM zapomina o najsłabszych, ale jego poglądy są same w sobie do zapomnienia. Odpowiedz Link
magdolot Re: Co myślicie o partii, która w statucie 06.10.15, 13:34 Salomonowa odpowiedź, droga Damo. Ja też tak myślałam, ale se posiedziałam za blisko kuchni niedawno i to był ostry szok. O ratowaniu górnictwa posłuchałam i włos mi stanął dęba. Kiedy padł zarzut, że ono będzie ratowane kosztem topienia energetyki, wyszło szydło z worka, że się przygotowuje myk prawny taki, że przedsiębiorstwo co sobie kupi za złotówkę zdychającą kopalnię stanie się w całości przedsiębiorstwem górniczym i będzie sobie mogło w tę kopalnię właśnie powrzucać radośnie caluteńki syf z firmy i się cudownie oczyścić. A coda brzmiała tak: Platfusy bardzo chcą to zrobić, ale lecz ściany im w tym przeszkadzają czekając na zmianę waadzy we trosce o własne stołki i tego cudnego myku dokona nowa waadza. Od tego momentu mam bardzo poważny problem z pragmatykami, którzy zmądrzeli i dorośli do władzy... i potrafią skądś wziąć pieniądze robiąc to w taki sposób. Bo jakoś nie potrafię uwierzyć za chiny ludowe w prawdziwość tych pieniędzy, a przede wszystkim w ich trwałość. Za bardzo przypomina mi to Hamerykę sprzed lat paru. PiS już dorósł do władzy i wykona ten ruch z piskiem obłędnie zachwyconych opon i przedstawi jako swój świetlany pomysł i pomoże mu w tym pijar dopracowany w żywe oczy. Jak dorosnąć do sprawowania waadzy? Wygląda, że wystarczy pijar dopracować, niestety. Chyba jestem skazana na głosowanie jeno na popaprańców naiwnych co jeszcze nie dorośli, tak długo aż dorosną i już nigdy więcej? To trochę frustruje, bo i tak dupnięcia nijak nie powstrzymam. Za to naiwna lewica być może przekieruje część ochłapów do biednych miast do pragmatycznych menago... zanim to ffffszystko dupnie... i w ten sposób choć część kasy uratuje? Pewna zmiana trądów we współczesnej ekonomii mnie napawa leciutką nadzieją, bo ona jakby odnotowuje tego rodzaju zdarzenia i usiłuje im trochę zapobiec, choćby przez takie "socjalistyczne kretynizmy" jak wzrost płacy minimalnej, co się przekłada na korzystanie z usług prawdziwej kosmetyczki i prawdziwego fryzjera, miast z usług "pragmatycznych menago" od inwestycji mocno wirtualnych. Owczy pęd do pieniędzy jakby skręca obecnie w ciut inną stronę i choć ten skręt ma cholernie dużą bezwładność, to jednak się odbywa. Tego że rynek oddany w pacht rynkowym specjalistom i puszczony samopas staje się ciężko chory już dowiedliśmy. Tego, że jak bankierzy trzymają na rynku łapę i nim kiwają by sobie natrzaskać premie, to robi się xujnia na całej połaci z której obronną ręką wychodzą jeno bankowi menago [gdyż mają prawnie zagwarantowane te premie], także już dowiedliśmy. Nie ufam ja bankierom, bo im się ma bilans zgadzać na karteczce wirtualnie, a rzeczywiste pokrycie tegoż bilansu to pikuś. Jeśli płoteczka ma w ręce 50 złociszy, to może zakupić za nie dobra trywialne i przeżreć lub zainwestować w ęsiętą część super pensjonatu na Hawajach, który w rzeczywistości fcale nie istnieje, choć rekin będzie tfierdził że jest to długowzroczne i jej się opłaca... Braliśmy to już z OFE, które wg. mnie było podpuchą na emeryta co banki wypasał mamiony palmami na Hawajach, przy czym palmy były z papier mache a dochody banków za "czy się stoi czy się leży" - zarówno zysk jak i stratę realnej kasy klienta - bardzo paskudnie prawdziwe. OFE zlikwidowano bo płynęło na tym także państwo, a nie dlatego że płynęli na tym emeryci. Emerytów pragmatycy mają we schowku Maryni. Dlatego zdecydowanie nie życzę ja sobie rybek bez akwarium. Akwarium ma być dla rybek robione. Dla zwyczajnych płotek, nie dla rekinów czyli p.t. shamelessów. Nieduża rypka taka i roślinożerna optująca za akwarium urządzonym jeno dla drapieżników wydaje mnie się naiwna. Pragmatyczne czołganie się w kierunku patelni i polewanie oliwą, kropienie się cytryną i układanie na sobie płatków czosnku dla poprawienia smaku... Odpowiedz Link
mariner4 Re: Co myślicie o partii, która w statucie 06.10.15, 08:23 scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10984095_922722284440738_4376231100874511797_n.jpg?oh=f36763ce15411c0c7df5f8da13ec8547&oe=568F033F To myślę. M. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co myślicie o partii, która w statucie 06.10.15, 14:14 Dobre! Ale to nie o Pi$ chodzi tym razem. Odpowiedz Link
mariner4 Lewica miała pole do poisu przez pól wieku 06.10.15, 16:28 Nowacka to dla mnie miła osoba, ale te dwa sępy, obok niej, Miller z Palikotem odbierają jej wiarygodność. Poza tym narzuca się porównanie z Ogórkiem. Mam też wątpliwości co do jej siły. W Polsce potrzeby jest ktoś o osobowości Maggie Thatcher. Mnie to wszystko wyjątkowo wnerwia, bo z racji wieku mam coraz mniejsze szanse doczekania normalności. Dla młodych to kolejny eksperyment ustrojowy, dla mnie może być to koniec świata. M. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Lewica miała pole do poisu przez pól wieku 06.10.15, 16:39 Chodzi o jeszcze bardziej lewą lewicę: partię Razem. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co myślicie o partii, która w statucie 21.10.15, 08:25 Zandberg jako strażnik "sprawiedliwości społecznej" i budowniczy "państwa dobrobytu" uwiódł wczoraj wielu... Powtórka z historii? To ja dziękuję. Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Co myślicie o partii, która w statucie 21.10.15, 11:46 Co jest złego w "sprawiedliwości społecznej"? Teraz np. przedsiębiorca o dochodach np. 50tys./miesiąc płaci wyraźnie mniej na ZUS niż jego pracownik o pensji 7 czy 15tys. (albo i 50tys.). Za co? Rozumiem twoją alergię na programy wywodzące się z przewodniej siły narodu. Ale to, co postuluje Razem nie odbiega od tego, co w jest od dawna zrealizowane w Szwecji, Niemczech, Austrii, Francji itd. Źle tam się dzieje? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co myślicie o partii, która w statucie 21.10.15, 15:03 Jak rozumiesz "sprawiedliwość społeczną"? Odpowiedz Link
aankaa Re: Co myślicie o partii, która w statucie 21.10.15, 20:04 bo tak to ktoś, kiedyś kretyńsko wymyślił a że "przedsiębiorca" ma łeb na karku to od dawna wie, że pieniądz utopiony w ZUSie jest utopiony. Tyle, że on ma wybór, jego pracownik (choćby zarabiał więcej od niego) już nie (jedyne co pracownika może pocieszyć: jest próg wpłacania składek do ZUS) Odpowiedz Link
ave.duce Na kolana przed Zanbergiem! NIESAMOWITE!!! 21.10.15, 15:06 ... wracał z debaty... na piechotę, a potem metrem! ... Odpowiedz Link
ave.duce Brawo, Elfhelm! 21.10.15, 18:56 Hasło jednoznacznie podpada pod WP:Tryb wyborczy. Osoby nagle pojawiające się w mediach z samego tylko pojawienia się w nich encyklopedyczni nie są. Przypominam, że nie są encyklopedyczne obecnie osoby otwierające listy wyborcze największych ugrupowań w niektórych okręgach wyborczych (np. A. Myrcha z PO w Toruniu czy M. Wassermann z PiS w Krakowie), choć szanse na mandaty mają bardzo duże (niemal pewne) i media lokalne, co sprawdzałem, o nich piszą. Przypominam, że tryb wyborczy służy maksymalnemu zabezpieczeniu Wikipedii przed zarzutami udziału w kampanii wyborczej. Jeśli więc osoba kandydująca, o której hasło się pojawia w trakcie kampanii wyborczej nie jest ewidentnie encyklopedyczna, to hasło takie należy niezwłocznie usunąć. Po wyborach zawsze do takiej dyskusji można wrócić. W omawianym wypadku dorobek zawodowy i naukowy pana Zandberga nie daje mu przesłanek encyklopedyczności (nie wynika z hasła), nie pełnił żadnej funkcji politycznej dającej autoency, a udział w licznym kierownictwie ugrupowania bez zweryfikowanego konkretnego poparcia również ency nie daje (usuwaliśmy liderów np. Demokracji Bezpośredniej, UPR, Młodzieży Wszechpolskiej itp. - słusznie). Również okazjonalna aktywność medialna nie jest przesłanką encyklopedyczności (por. dyskusje dotyczące celebrytów czy komentatorów politycznych). Na marginesie - w miarę potrzeby można przenieść teoretycznie do brudnopisu, choć brudnopis nie służy do przechowywania haseł nieencyklopedycznych. Jeśli pan Zandberg mandat uzyska, niezwłocznie hasło odtworzę. Elfhelm (dyskusja) 13:15, 21 paź 2015 (CEST) Odpowiedz Link
magdolot Re: Brawo, Elfhelm! 21.10.15, 23:22 Nie cza mu Wiki. Mnie niech się Efhelm nie boja i niech Zandberga wpisuje jak on już czegoś dokona i tak być powinno. Patrzę od fczoraj w net i widzę jak się komentarze zmieniają. Po necie się niesie i pocztą pantoflową od ludzia do ludzia. Podzwoniłam tu i tam, pozaglądałam i się niesie jak złoto. Nigdzie nie byłam pierwsza. :-) Małż wrócił z pracy z lokalną wierchuszką obadaną i dwoma kandydaturmi, które funkcjonują w rzeczywistości całkiem blisko. Ostatnio coś takiego się wykluwało oddolnie i w pewnej mierze uniwersytecko... za schyłkowych Kaczek. I wybór PO i ciepłej wody w kranie sprawił, że się wtedy jakoś samo rozpełzło... bo mamy happy enda i ludziom się odechciało, bo PO ffszystko załatwi - i watę cukrowę i te obwarzanki, znaczy. Będę głosować razem z niejednym krfiopijcą, z tych takich nie za dużych. I to mnie cieszy bardzo. Mnie łatwiej na czółko nalepić metkę "trockista", niźli krfiopijcy takiej. I cieszy mnie cholernie, że pokolenie polskich 30-latków, tak odsądzane w mediach od czci i wiary, wystawia własną reprezentację na polityczną scenę [via "niemożliwe!"], miast lecieć na skargę do dziadków. 3% wydaje mi się dość realne po użyciu smoka i za to kciuki trzymam. Zaś nad tym, czy Zandberg się aby nie lansuje w metrze, zacznę się zastanawiać jak będzie kandydatem na premiera, nie tylko buldożerem z taczką na premiery obecne i prawdopodobne, tudzież lokalną zdziadziałą atrapę "oburzonych". A póki co przetrwalnik sobie montuję, trochę nadziei na przyszłość, okrywam pęda kloszem żeby się nie zadeptał, bo coś ładnego z tego wyrosnąć może i moim zdaniem warto. Odpowiedz Link
mariner4 Prypomina to starą bajkę 23.10.15, 07:34 o trzech synach. Szukali szczęścia. Najmądrzejszy poszedł w prawo, drugi prosto a najgłupszy w lewo. Głuptas doszedł do krainy głupków. Zobaczył, że chłopi po drabinie chcą wepchnąć krowę na strych. Zapytał po co to robią. Chłopi odpowiedzieli, że na strychu jest siano i chcą nakarmić krowę. Głuptas zapytał, czy nie prościej jest zrzucić siano ze strychu. Posłuchali rady i nakarmili krowę. Byli zaszokowani jego mądrością i obwołali go królem! M Odpowiedz Link
damakier1 Re: Co myślicie o partii, która w statucie 22.10.15, 15:15 Pamiętam, że przerobiono to na jeszcze lepsze hasło: Aby Polska rosła w siłę, a ludzie dostali żytniej. W tamtych czasach, gdy kapitalizmu i gospodarki rynkowej nikt na własnej skórze nie doświadczył tak, jak ci ludzie z Razem nie doświadczyli socjalizmu - wydawało mi się, że przecież żaden kapitalista nie będzie wykorzystywał pracowników, bo zadowolony pracownik to pracownik bardziej wydajny. Myślałam też, że w sprawach cen i siły nabywczej społeczeństwa wszystko załatwi wszechmogąca niewidzialna ręka rynku. Przyszedł kapitalizm i okazało się, że nie do końca... Tak samo niejedno rozczarowanie spotkałoby działaczy Razem z boskim Adrianem na czele, gdyby ich program wcielic w życie... Ale: w każdym społeczeństwie konieczna jest siła, która nie pozwoli pędzącym do dobrobytu zapomnieć o tych, którzy nie nadążają. Oczywiście, to może opóźnić rozwój i drogę do dobrobytu wydłużyć, ale warto zapłacić tę cenę, bo w przeciwnym razie niezadowolenie tych opuszczonych może osiągnąć masę krytyczną i w jednej chwili rozwalić cały dotychczasowy dorobek. Dlatego ważne jest, aby ta siła broniąca najsłabszych nie była fałszywką, jak ZLEW, który jest tylko przechowalnią dla starych aparatczyków z dawnej PZPR ani, tym bardziej, by nie była to zbieranina oszołomów, dla których bieda i nieszczęście są tylko towarem i narzędziem do zaspokojenia chorych ambicji Jarosława Kaczyńskiego, opętanego nienawiścią i chęcią zemsty na wyimaginowanych wrogach. No i żeby nie były to głupole od Kukiza lub Korwina. Dlatego uważam, partia Razem z nieba nam spadła. To nic, ze ich program w wielu (ale nie wszystkich) miejscach grzeszy naiwnością i kupy się nie trzyma. Ważne jest, że są to ludzie skłonni do dyskusji, że jest wyobrażalne dojście z nimi do porozumienia i że argumentami da się ich przekonać, a i od nich tez można sie czegoś nauczyć. A Adrian Zandberg to jeszcze dodatkowy, niebagatelny atut i jednocześnie dowód na to, jak błędne było przekonanie, że charyzmatyczny przywódca jest niepotrzebny. Gdyby Platforma nie była tak zagrożona, a PiS tak bliski wzięcia wszystkiego, zagłosowałabym na to Razem. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co myślicie o partii, która w statucie 22.10.15, 17:02 Ależ ja nie domagam się LIKWIDACJI tej partii. Niech stoi na straży. Po prostu mnie z tą partią i jego charyzmatycznym(?) przywódcą nie po drodze. Zgadzam się z Yomą. ps. niech sobie będzie - dla kogo chce - charyzmatyczny, wg mnie - okazał się dobrym, wytrenowanym mówcą. Nic dziwnego, jest przecież wykładowcą. A to, co mówił - to czasem były bzdety. W tym przypomina K. Jarosława: zwolennicy nie słyszą co, słyszą jak. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Co myślicie o partii, która w statucie 22.10.15, 21:33 ave.duce napisała: Ależ ja nie domagam się LIKWIDACJI tej partii. Ani nic takiego nie napisałam, ani Cię o to nie podejrzewam. Założyłaś wątek Co myślicie o partii, która ma w statucie, to pomyślałam, że chcesz się dowiedzieć i napisałam, co myślę. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co myślicie o partii, która w statucie 22.10.15, 22:12 Przeczytałam z uwagą! I zgadzam się z Twoimi opiniami o ZLewie, Pi$, etc. Nie podzielam zachwytów nad Razem. Jakoś takoś nieufna jestem. Może już za późno na znienackowe zachwyty nad "słusznymi" hasłami i porywy serca na widok faceta, który nieźle wykorzystuje swoje pięć minut? ps. nie wiem dlaczego - przyszli mi na myśl działacze-rowerzyści. Kiedy sobie przypomnę powód - napiszę. Odpowiedz Link
damakier1 Re: Co myślicie o partii, która w statucie 22.10.15, 22:19 Zachwytów nad Razem nie możesz ze mną podzielać, bo ja się Razem nie zachwycam. Ale owszem, dość mi sie podobają. Z tym, że nie do rządzenia, ale jako rozsądna opozycja. Natomiast Zandberg podoba mi się bardzo i uważam, że swoje pięć minut wykorzystuje znakomicie dla całego Razem. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co myślicie o partii, która w statucie 22.10.15, 23:00 Nie podzielam ani razem z Tobą, ani osobno, ani z nikim innym ;) Skąd ta wiara w "opozycyjny" rozsądek? Na FK Volupte zacytował zdanie Adriana Zandberga: "Podniesienie płacy minimalnej do proponowanej przez RAZEM będzie skutkować zwiększeniem presji wśród relatywnie szerokiego grona osób nisko zarabiających" - o co konkretnie chodzi? Odpowiedz Link
man_sapiens Re: Co myślicie o partii, która w statucie 22.10.15, 16:24 Czy dobrze rozumiem, Ave, że twoja idealna partia ma w statucie: 1) Budowa państwa nędzy 2) Dbanie o nierówności i upośledzanie 3) Stanie na straży niesprawiedliwości w społeczeństwie ? Odpowiedz Link
ave.duce Re: Co myślicie o partii, która w statucie 22.10.15, 19:24 Pod ściankę i rozstrzelać ? Odpowiedz Link
ave.duce Słuchałam A.Z. w Tok fm - 23.10.15, 07:53 i zgadzam się z jego zdaniem, że "koalicja kordonowa" to BARDZO zły pomysł. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Co myślicie o partii, która w statucie 23.10.15, 10:22 Tu podsumowanie przed cisza: www.facebook.com/MakeLifeHarder/posts/1217987518217293 cyt:Niezależnie jednak od poglądów – idźcie głosować. Wybory to wielkie święto demokracji. A istota demokracji polega na tym, żeby raz na jakiś czas wykonywać pozorne ruchy, dzięki którym wszyscy możemy podtrzymywać złudzenie, że mamy na cokolwiek wpływ. Słowem - wybierzcie mądrze, to i tak nie ma żadnego znaczenia. Odpowiedz Link
ave.duce Posłuchać kolejnego z partii "Razem" 06.12.15, 12:26 - audycje.tokfm.pl/audycja/Wybory-w-TOKu/140 w temacie "kopalnie". PRL do entej. Odpowiedz Link