Dodaj do ulubionych

Jestem w domu

16.10.16, 11:50

No więc tak... jestem w domu już od piątku i najpierw w szpitalu, a teraz w domu układałam i układam najpiękniejsze podziękowania za ten ogrom serdeczności i wsparcia, jakie od Was otrzymałam. I mówię Wam, a wiem, co mówię, że ta Wasza pomoc psychiczna, ani trochę nie była mniej ważna niż szpital, lekarze i cała medycyna.
To, z czym przyszło mi się zmierzyć, opisano w wypisie ze szpitala jako raka głowy trzustki
Trochę się wahałam, czy na forum bądź, co bądź publicznym, przedstawić aż tak intymną i osobistą informację, ale doszłam do wniosku, że macie prawo bez żadnego owijania w bawełnę i niedomówień, bezpośrednio ode mnie dowiedzieć się, co ze mną jest i przed czym przez ten długi czas mnie broniliście i dodawaliście mi sił i otuchy.

I jeszcze coś ważnego chciałam napisać - otóż tak mi się życie szczęśliwie potoczyło, że zawsze byłam pewna miłości mego męża, oparcia w rodzinie, niemałej grupki przyjaciół. A kiedy trafiłam na FzD, pomyślałam, że oto niespodziewanie trafiłam na miejsce, gdzie mogę spotkać się z fajnymi, życzliwymi ludźmi, trochę się powygłupiać, a trochę pogadać o rzeczach ważnych. I oto teraz okazało się, że to FzD to nie tylko nowe kółko towarzyskie. Okazało się, że znalazłam tu nie żadnych tam wirtualnych, ale najprawdziwszych przyjaciół.

Proszę, nie rozwijajcie tego wątku - niech pozostanie moim wielkim dla Was podziękowaniem.
W miarę nabierania sił, postaram się włączyć w życie forumowe. Na razie mozolę się z blogowym opisem, jak witała mnie Wronka.

Kocham Was.
Obserwuj wątek
    • ploniekocica Re: Jestem w domu 16.10.16, 15:42
      hip, hip, hurrra :))))))))
      że już jesteś

napisałam analfabetycznie, ale z głębi serca niepiśmiennego.
      • scoutek Re: Jestem w domu 16.10.16, 16:05
        yahoooooo!!!!
    • scoutek Re: Jestem w domu 16.10.16, 17:09
      .
      • ewa9717 Re: Jestem w domu 16.10.16, 18:21
        I my Damę, acz nie całkiem bezinteresownie, bo na wpisy czekamy ;) Zobacz, Damo, jak pięknie o blogu napisała u WCh Groha, wszystkie tak mamy!
        • damakier1 Re: Jestem w domu 16.10.16, 20:56
          No właśnie, chętnie bym zobaczyła, bo pochwały łykam łapczywiej niż gęś kluski, ale nijak tego znaleźć nie umiem. Zgłupłam jakoś w tym szpitalu, czy cóś...?
          /no i tym sposobem sama podbiłam wątek, o którego niepodbijanie prosiłam; ach, ta damowa niekonsekwencja..!/
          • ewa9717 Re: Jestem w domu 16.10.16, 21:24
            "No juz wreszcie coś wiem i mogę spokojniej czekać na kolejne zaproszenie Damy do jej najmilszego zwierzyńca. Bo kiedy człowiek z całych sił pokocha jakieś miejsce, to już żyć bez niego nie może."
            Mam nadzieję, że Groha mi cycatki za złe nie weźmie ;)
          • ave.duce Mam sprzątać? 16.10.16, 22:30
            https://ecx.images-amazon.com/images/I/41uAObXYLDL.jpg
            • damakier1 Re: Mam sprzątać? 16.10.16, 22:49
              Chyba dobrze by było, się przenieśmy do mątku radosnego.
              /łomatko, się ośmieliłam Wodzową Najdoskonalszą wysłać do sprzątania! Nnno, nno, nnno...!/
            • groha Re: Mam sprzątać? 16.10.16, 23:27
              Proszę, nie zwijajcie tego wątku. Przecież on jest o najważniejszych ludzkich sprawach: o sympatii, przywiązaniu, przyjaźni, miłości... Jest więc niezwykle piękny i dający wszystkim nadzieję, dlatego niech nie znika, lecz lśni, jak najcenniejszy klejnot w netowym kosmosie.
              Kochamy Cię, Damo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka