gat45 Re: Jeśli - to tylko ja ;-) 23.04.09, 16:18 A Pan umie straszyć ? Z kurantem może ? Odpowiedz Link
who.is.who Re: Jeśli - to tylko ja ;-) 23.04.09, 16:21 Z kurantem to nie - z kukułką i owszem :-) Odpowiedz Link
gat45 Właściwie to nie wiem, czy chciałabym 23.04.09, 16:23 zostać przestraszona. Chyba niekoniecznie. Marudzę. Odpowiedz Link
who.is.who Re: Właściwie to nie wiem, czy chciałabym 23.04.09, 16:27 Każdemu sie zdarza, byle nie zbyt często ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 23.04.09, 16:22 gat45 napisała: > ???? "Czasem KTOS swisnie, czasem KTOS gwiznie, KTOS sie pokaze w samej bieliznie" ale nie o tej porze! ;))) A chcialabys zeby straszylo???? Odpowiedz Link
gat45 Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 23.04.09, 16:27 belgijska napisała: > gat45 napisała: > > > ???? > > "Czasem KTOS swisnie, czasem KTOS gwiznie, KTOS sie pokaze w samej bieliznie" > ale nie o tej porze! ;))) > > A chcialabys zeby straszylo???? Nie wiem właśnie. Tak się zastanawiam. A pora tu nic nie ma do roboty. Od tygodnia żyję sobie według czasu wschodniosyberyjskiego. A w kwestii straszydeł chodzi mi po głowie taki Hamlet przystępny dla mas : A cóż to za zjawa ponura i krwawa po zamku się szwenda ? - Już mnie nie pamiętasz ? Tatusia, szantrapo ? - O rany ! To papo ! tylko tyle umiem i nie mam pojęcia skąd mi się to wzięlo. Co Ci to mówi ? Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 23.04.09, 16:32 gat45 napisała: > A w kwestii straszydeł chodzi mi po głowie taki Hamlet przystępny > dla mas : > > A cóż to za zjawa > ponura i krwawa > po zamku się szwenda ? > - Już mnie nie pamiętasz ? > Tatusia, szantrapo ? > - O rany ! To papo ! > > tylko tyle umiem i nie mam pojęcia skąd mi się to wzięlo. Co Ci to > mówi ? Mowi mi o strasznej historii rodzinnej: "Bo musze ci wyznac, Nim kury zapieja, Straszliwe cierpienia, Co w duchu szaleja. Twoj ojczym i stryjo, A brat moj, ropucha, Gdym kimal, trucizny Mi nalal do ucha. " (...) Dobrze, ze mam tylko przyszywanych Braci - tacy najlepsi - z wyboru! ;)) Odpowiedz Link
pozarski Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 23.04.09, 16:38 www.art.fc.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=70 Gugiel ma rade na wszystko.;) Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 23.04.09, 16:45 pozarski napisał: > Gugiel ma rade na wszystko.;) Na hamletowskie rozterki nie ma! ;)) Ales mnie wystraszyl! ;))) Odpowiedz Link
belgijska Re: Panie Pożarski, genialny Pan jesteś !!!! 23.04.09, 16:55 gat45 napisała: > Dziękuję! A nie mowilam? Musze sie oddalic, bo mnie sie tez czas odwrocil jak kot ogonem ale rzeczywistosc mi wolnosc osobista ogranicza - walczyc z wiatrakami nie bede - wole "wakacje...z duchami" ;)) Odpowiedz Link
pozarski Re: Panie Pożarski, genialny Pan jesteś !!!! 23.04.09, 17:59 Nie chwalac sie,pani Gat!!!;) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 23.04.09, 16:39 Siedzi baba na cmentarzu, trzyma nogi w kałamarzu. Przyszedł duch, babę w brzuch, baba fik! A duch znikł. Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 23.04.09, 16:51 Jak by sie tak chciec uprzec, to mozna by powymyslac - takie wyliczanki - lepiej o duchach niz o FAtygach (choc moze i na jedno wychodzi....? :)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 23.04.09, 16:56 Panie maja pierwszeństwo ;-) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy ? ;-) 23.04.09, 16:54 wwwstatic.megavideo.com/mv_player.swf?v=B89ONGM4 Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 00:52 Nie taki diabel straszny jak go na konterfektach pokazuja ... w koncu, byc albo nie byc ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 00:54 Zdecydowanie być! :-) Wycieczka? :-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 01:00 who.is.who napisał: > Zdecydowanie być! :-) > Wycieczka? :-) Ile razy jestem w Londynie wlecze sie za mna to: www.youtube.com/watch?v=Ctb-SrwL884 Sama nie wiem ..... Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 01:06 Piękna. To może Pani coś zaproponuje? Jeśli nie - nie szkodzi :-) We dworze też ok :-) Lepiej szarą myszką być, niż małpeczki ciągle pić. Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 01:10 who.is.who napisał: > Piękna. > To może Pani coś zaproponuje? Jeśli nie - nie szkodzi :-) > We dworze też ok :-) Alez nie, przeciwnie - jakies ciemne zaulki - nawet Kuba Rozpruwacz ...... a moze szczegolnie (...) ;)) > Lepiej szarą myszką być, > niż małpeczki ciągle pić. Lepsze z maki bialej szczury Niz malpiasto-kacze gbury. Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 01:22 Przepraszam, rozstrzygałem konkurs ;-) Soho, China Town? Lubi Pani chinska kuchnie? ;-) Lepiej w Soho smacznie zjeść, niż z kaczkami w ogien wleźć. Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 01:37 who.is.who napisał: > Przepraszam, rozstrzygałem konkurs ;-) A dlaczego on? Ten "odrazajacy drab"? ;)) > Soho, China Town? Lubi Pani chinska kuchnie? ;-) Soho lubie - "chinska kuchnie" tez - szczegolnie zupy ;))) Hi, hi, hi "Spotkalam na molo Chinczyka ... (...), czy jakos tak - sama nie wiem ;)))) > Lepiej w Soho smacznie zjeść, > niż z kaczkami w ogien wleźć. Lepiej Chinczyka spotkac na molo, Niz z Kaczuchami pijac tremolo. Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 01:44 belgijska napisała: > who.is.who napisał: > > > Przepraszam, rozstrzygałem konkurs ;-) > > A dlaczego on? Ten "odrazajacy drab"? ;)) > Jako jedyny z glosujących na ten pomnik napisał o tym! ;-) > > Soho, China Town? Lubi Pani chinska kuchnie? ;-) > > Soho lubie - "chinska kuchnie" tez - szczegolnie zupy ;))) Chinese Experience - tam może sie Pani spodobać ;-) > > Hi, hi, hi > > "Spotkalam na molo Chinczyka ... (...), czy jakos tak - sama nie wiem ;)))) > > > Lepiej w Soho smacznie zjeść, > > niż z kaczkami w ogien wleźć. > > Lepiej Chinczyka spotkac na molo, > Niz z Kaczuchami pijac tremolo. > > Lepiej tremolo czasami pic, niż z kaczkami dobrze żyć. Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 02:02 who.is.who napisał: > Jako jedyny z glosujących na ten pomnik napisał o tym! ;-) Do Pana? No tak ..... ;)) > Chinese Experience - tam może sie Pani spodobać ;-) Jezeli 'experience', moze .... absolutnie ...., absolutnie....;);) > Lepiej tremolo czasami pic, > niż z kaczkami dobrze żyć. Lepiej w Soho sie upijac, Niz o kaczkach wciaz nawijac. Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 02:09 No nie do mnie, w postach pod ;-) Po experience z chińską soup - spacer dlugi na Portobello Road. Szkoda, że noc i nie obejrzymy "staroci" ;-) To moje hobby - takie markety ze starociami ;-) www.youtube.com/watch?v=ShAFSwAplfg&hl=pl Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 02:24 who.is.who napisał: > No nie do mnie, w postach pod ;-) Myslalam, ze w dodatkowych do Pana ... ;) > Po experience z chińską soup - spacer dlugi na Portobello Road. Szkoda, że noc > i nie obejrzymy "staroci" ;-) Poczekamy do rana! Pod mostem ;)) www.youtube.com/watch?v=NPRy1nP_9hA > To moje hobby - takie markety ze starociami ;-) Znowu cos przywleczemy.... jakies "coup de foudre", do pioruna!!! ;))) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 02:30 Pod którym? Najbliżej chyba do Waterloo, ale nie po drodze ;-) "coup de foudre" ??? !!! ??? Antykwariatów tez Pani nie lubi? :-) P/S. Widziała Pani film "Notting Hill"? :-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 02:42 who.is.who napisał: > Pod którym? Najbliżej chyba do Waterloo, ale nie po drodze ;-) A ma byc po drodze?? Po tej zupie trzeba zrzucic kalorie i tam jest ADMIRAL! ;)) > "coup de foudre" ??? !!! ??? No a jaki inny - przeciez nie coup de balai! ;)) Nasamprzod idzie coup de foudre a potem ten drugi, co ja Pana mam metod sprzatania uczyc? ;))) > Antykwariatów tez Pani nie lubi? :-) A WHO Panu powiedzial, ze nie lubie? ;) Musze lubic!!! ;))))) > > P/S. Widziała Pani film "Notting Hill"? :-) Widzialam - tam jest, prosze Pana, bardzo skomplikowana intryga ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 02:49 belgijska napisała: > who.is.who napisał: > > > Pod którym? Najbliżej chyba do Waterloo, ale nie po drodze ;-) > > A ma byc po drodze?? Po tej zupie trzeba zrzucic kalorie i tam jest ADMIRAL! ;) > ) > Dużo to tych kalorii nie będzie :-) I z czego chce Pani zrzucać? ;-) > > "coup de foudre" ??? !!! ??? > > No a jaki inny - przeciez nie coup de balai! ;)) Nasamprzod idzie coup de foudr > e > a potem ten drugi, co ja Pana mam metod sprzatania uczyc? ;))) Zmusiła mnie Pani i zajrzałem do slownika ;-) Ładnie tak wykorzystywac niegramotnego na francuskom jazykie? ;-) > > > Antykwariatów tez Pani nie lubi? :-) > > A WHO Panu powiedzial, ze nie lubie? ;) Musze lubic!!! ;))))) > Staroci nie, a antykwariaty tak? ;-) > > > > P/S. Widziała Pani film "Notting Hill"? :-) > > Widzialam - tam jest, prosze Pana, bardzo skomplikowana intryga ;)) > Jeśli Pani tak twierdzi :-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 03:03 who.is.who napisał: > Dużo to tych kalorii nie będzie :-) I z czego chce Pani zrzucać? ;-) Teraz jest moda na zrzucanie, to sie zrzuca, chcial, nie chcial - zrzucal, na wsjaki: sluczaj, za - po- biegawSZo ;) > Zmusiła mnie Pani i zajrzałem do slownika ;-) Ładnie tak wykorzystywac niegramo > tnego na francuskom jazykie? ;-) Gugel (podobno) jest dobry na wszystko ... ;) > Staroci nie, a antykwariaty tak? ;-) Alez ja starocie tez lubie ... ;) > > Widzialam - tam jest, prosze Pana, bardzo skomplikowana intryga ;)) > Jeśli Pani tak twierdzi :-) Tam sa.... jakby to powiedziec ... wymowne rekwizyty ;) A zreszta, dobrze sie konczy ... a w koniec, koncow, to wlasnie 'efekt' wienczy dzielo? .....:) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 03:12 belgijska napisała: > who.is.who napisał: > > Teraz jest moda na zrzucanie, to sie zrzuca, chcial, nie chcial - zrzucal, na > wsjaki: sluczaj, za - po- biegawSZo ;) > Ale trzeba mieć z czego, biega Pani po swoim mieście z rozwianym włosem w dresie? ;-) > > > Gugel (podobno) jest dobry na wszystko ... ;) Żaden tam gugel - porządny papierowy slownik czterotomowy! ;-) > > Alez ja starocie tez lubie ... ;) > To mnie cieszy! Ze względów osobistych ;-) Proszę przyjąć - znalazłem, kiedy Pani nie było: www.antyksklep.com.pl/obrazki/DSCF1237.JPG > > Tam sa.... jakby to powiedziec ... wymowne rekwizyty ;) A zreszta, dobrze sie > konczy ... a w koniec, koncow, to wlasnie 'efekt' wienczy dzielo? .....:) > To się - się zdaje - nazywa Happy End?! ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 03:29 who.is.who napisał: > Ale trzeba mieć z czego, biega Pani po swoim mieście z rozwianym włosem w dresi > e? ;-) Nie prosze Pana - nie zdarza mi sie - "co by sobie ludzie pomysleli" ;))))) > Żaden tam gugel - porządny papierowy slownik czterotomowy! ;-) Tylko 4 wyszly ;))) > To mnie cieszy! Ze względów osobistych ;-) Bezwarunkowo i nierelatywnie ;)) > Proszę przyjąć - znalazłem, kiedy Pani nie było: > > www.antyksklep.com.pl/obrazki/DSCF1237.JPG Wszelki DUCH Pana Boga chwali! ;)) > To się - się zdaje - nazywa Happy End?! ;-) www.youtube.com/watch?v=K3Y_iCWniE8&feature=related "Absolutnie, absolutnie" ;) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 03:36 belgijska napisała: > > Nie prosze Pana - nie zdarza mi sie - "co by sobie ludzie pomysleli" ;))))) Ludzie? Cóż po ludziach ;-) > > Tylko 4 wyszly ;))) Ma Pani takie same? :-) > > > To mnie cieszy! Ze względów osobistych ;-) > > Bezwarunkowo i nierelatywnie ;)) :-))) > > Wszelki DUCH Pana Boga chwali! ;)) Diabelski. Chwali na tak czy na nie? ;-) > > > To się - się zdaje - nazywa Happy End?! ;-) > > www.youtube.com/watch?v=K3Y_iCWniE8&feature=related > "Absolutnie, absolutnie" ;) > www.youtube.com/watch?v=4Vcv8X9rD78&feature=related To nie tak daleko ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 03:49 who.is.who napisał: > Ludzie? Cóż po ludziach ;-) Jak nie ludzie, to duch wyziewajacy ;)) > Ma Pani takie same? :-) Chyba wszyscy maja ""takie same" - jak sie nie ma, co sie lubi .... ;)) > :-))) A co? ;) > Diabelski. Chwali na tak czy na nie? ;-) Panie WHO - jak ma chwalic "na nie" - taki glupi to on nie jest - kaczorow zna tylko z obrazka ;) > To nie tak daleko ;-) San Francisko za tydzien - na razie w Londynie jestesmy, he? www.youtube.com/watch?v=8T1n7TPF8As ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 03:59 belgijska napisała: > Jak nie ludzie, to duch wyziewajacy ;)) Dobrze, że z Panią sobie nie da tak łatwo rady, jak z tamtą babą na cmentarzu! ;-) > > Chyba wszyscy maja ""takie same" - jak sie nie ma, co sie lubi .... ;)) Moje w dodatku pozyczone ;-) > > :-))) > > A co? ;) Ucieszyłem się. > > Panie WHO - jak ma chwalic "na nie" - taki glupi to on nie jest - kaczorow zna > tylko z obrazka ;) Nie chwaląc się - ja tez tylko z obrazka ;-) > > San Francisko za tydzien - na razie w Londynie jestesmy, he? > > www.youtube.com/watch?v=8T1n7TPF8As > ;)) > Jakiś dialekt ang., którego nie znam ;-( Cockney pewnie. Za tydzień, to LA, a raczej okolice ;-) Odpowiedz Link
belgijska Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 04:13 who.is.who napisał: Ta na cmentarzu to byla falszywka ;) > Moje w dodatku pozyczone ;-) To juz Pan nie odda ;) > Nie chwaląc się - ja tez tylko z obrazka ;-) I to, za duzo! ;) > Jakiś dialekt ang., którego nie znam ;-( > Cockney pewnie. Tam na koncu jest lekcja gramatyki ;)) Innego nie znalazlam - pardon! ;) > Za tydzień, to LA, a raczej okolice ;-) Inch' Allah! ;) Dobranoc - komu w droge, temu czas (powaznie) ;))) preraphaelitesisterhood.com/wp-content/uploads/2008/06/waterhouse-ophelia-1894.jpg ;)) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy... cisza ? ;-) 24.04.09, 04:23 belgijska napisała: > who.is.who napisał: > Ta na cmentarzu to byla falszywka ;) La donna e mobile ;-) Taka Pani Latawica T., na przyklad ;-( > > Moje w dodatku pozyczone ;-) > > To juz Pan nie odda ;) Oddam, oddam, jak będzie trzeba, to zaniose w zębach ;-) > > > Nie chwaląc się - ja tez tylko z obrazka ;-) > > I to, za duzo! ;) > Galerię oglądam - i mam prośbe do Pani w wątku wolnościowym. > > Jakiś dialekt ang., którego nie znam ;-( > > Cockney pewnie. > > Tam na koncu jest lekcja gramatyki ;)) Innego nie znalazlam - pardon! ;) Never mind :-) > > > Za tydzień, to LA, a raczej okolice ;-) > > Inch' Allah! ;) Nie ma rady - pozwiedzamy w dzień! ;-) > > Dobranoc - komu w droge, temu czas (powaznie) ;))) > > preraphaelitesisterhood.com/wp-content/uploads/2008/06/waterhouse-ophelia-1894.jpg > ;)) > UoU! :-) Jak poważnie, to: pawel.andrejew.com/4a_pawel_andrejew_w_mundurze_armii_carskiej_1914.jpg Lubie sepię ;-) Dobranoc. Odpowiedz Link
ave.duce Kto mnie wołał, czego chciał?! Już lecę... ;) 23.04.09, 18:43 www.youtube.com/watch?v=IqdAbnnQm14&hl=pl :p Odpowiedz Link
scoutek Re: Kto mnie wołał, czego chciał?! Już lecę... ;) 23.04.09, 18:44 a ja dla Gat specjalna czolowke w tym drugim watku umiescilam;) Odpowiedz Link
ave.duce Gat45 !!! :))) 23.04.09, 21:07 scoutek napisała: > a ja dla Gat specjalna czolowke w tym drugim watku umiescilam;) Sama widzisz, jakie niewdzięczne te ludzie są :( :p Odpowiedz Link
belgijska Re: Kto mnie wołał, czego chciał?! Już lecę... ;) 24.04.09, 00:46 scoutek napisała: > a ja dla Gat specjalna czolowke w tym drugim watku umiescilam;) Dla Gat umiescilas a ja przez dziurke od klucza ... :) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 24.04.09, 03:29 The Hollow Men by T.S. Eliot (frag.) This is the way the world ends This is the way the world ends This is the way the world ends Not with a bang but a whimper. Odpowiedz Link
ave.duce Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 24.04.09, 08:32 Grzebanie zmarłych Najokrutniejszy miesiąc to kwiecień - spod ziemi Martwej - wyciąga gałęzie bzu, miesza Wspomnienie z pożądaniem, niepokoi Wiosennym deszczem zdrętwiałe korzenie. Zima nas ochraniała, otulała Ziemię w śnieg zapomnienia, karmiąc Tę resztkę życia suchymi bulwami. TS Elliot "Ziemia jałowa" (frag.) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 24.04.09, 09:59 Wróżba Kary nie będzie dla przeciętnych drani, A lud ofiary złoży nadaremnie. Morderców będą grzebać z honorami Na bruku ulic nędza się wylęgnie. Pomimo wszystko świat trwać będzie nadal - W Słońce i Kłamstwo wierzą ludzie prości. Niedostrzegalna szerzy się zagłada, A wszystkie ręce lśnią aż od czystości. Handel, jakich nie było, z chciwością się zmaga, Na gorycz popytu, na zdradę ceny nie ma. Uczynków złych i dobrych kołysze się waga Z pełnymi krwi szalami obiema. Nieistniejące w milczeniu narasta, Aż prezydenci i gwiazd korce bledną, Coś się na pewno wydarzy - to jasne, Ale nam wtedy będzie wszystko jedno. Jacek Kaczmarski Have a nice day :-) Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 24.04.09, 17:28 U mnie, w/g starego powiedzenia: wziął prysznic i tyż nic ;-) Odpowiedz Link
ave.duce Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 29.06.09, 12:27 Popływaj: www.rwongphoto.com/RW3646_web.jpg Oby pomogło, bo kiepsko z Tobą ;) :p Odpowiedz Link
who.is.who Re: Przepraszam, czy tu straszy ? 29.06.09, 23:06 Kiepsko, kiepściej, najkiepściej ;-( P/S. Chyba bym się utopił, więc lepiej zostanę przy prysznicu ;-) Odpowiedz Link
who.is.who Przepraszam, czy tu wciąż straszy !? ;-) 25.04.09, 09:10 www.youtube.com/watch?v=7zc3BVU-Rno&hl=pl :-))) Może: www.dailymotion.pl/video/xve4o_michael-jackson-vs-mozart-montage_creation ;-))) Odpowiedz Link
dziewica_konsystorska PANIĄ Dziewicę, ty ... Ms. Dziwko! 27.04.09, 22:07 Bachniom wreszcie czy nie? Mam dość - idę do libertas. Odpowiedz Link
ave.duce Przepraszam, czy tu straszy?! I to jak! > 27.06.09, 09:46 kiedy będę mogła zajrzeć do tamtego wątku?! Jakiś mizerniutki, sądząc po liczbie postów :))) :p Odpowiedz Link